Арх. Румен Джагаров: Всяка къща има душа

Днешният събеседник в "Калейдоскоп" е симпатичен млад мъж, архитект, предпочел видинското Ново село пред столицата.  Румен Джагаров  постоянно работи, твори, създава, реставрира и всеки ден открива магията на обикновения простичък живот на село,..

публикувано на 17.02.24 в 18:05

Росен Добрев, кмет на община Оряхово - здраво свързан със земята и хората

В днешното издание на "Калейдоскоп" ще поставим фокуса върху един от дългогодишните кметове в  българския  Северозапад -  Росен Добрев, кмет на община Оряхово.  Много хора го познават като сърцат човек, с благородна душа, който работи за..

публикувано на 10.02.24 в 18:05

Веселин Габерски вдъхновява хората от третата възраст за по-добър живот

  Днес ни гостува Веселин Димитров Габерски от Видин.  Видинчани го познават като активен самодеец и изключителен организатор, деен ръководител на двата видински клуба -  пенсионерски клуб "Белият Дунав" и на клуб "Бдин" на туристите ветерани...

публикувано на 03.02.24 в 18:10

Петрана Рангелова: Всяко ново творение на ръцете и мисълта ми носи радост

Срещаме Ви с една прекрасна жена, която изживява живота си по нейния си начин, свързва живота си  с децата и изкуството. А духовността е водеща в нейния личен, професионален и човешки път. Това е 74 годишната Петрана Рангелова , която живее и..

публикувано на 27.01.24 в 18:05

Проф. д-р Димитър Симеонов: По-хубава страна от България няма!

"България е толкова различна, толкова пъстра, няма такава прекрасна държава! Трябва да  опознаем държавата, себе си и тогава да можем да сравняваме, обратното води до изкривяване. Географията е начин на мислене, свобода, наука за различията", това..

публикувано на 16.12.23 в 18:05

Цветовете, любовта и светлината в поезията на Илияна Кръстева

"На рамо със залеза" е първата книга със стихове на Илияна Кръстева. Повече от 25 години е директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Брегово, но д нес ни се представя като творец. В срещата ни участват проф. Венелин Терзиев, автор на предговора на..

публикувано на 09.12.23 в 18:10

Милена Бойкова - Терзийска: Бъдете смели, свободни и към всеки благородни!

В автобиографичното ни предаване "Калейдоскоп" гостува видинчанката Милена Бойкова Миладинова - Терзийска.  Тя е детска писателка, работила е като журналист, като издател на своите книги за деца, като учител, изобщо- една реализирала се..

публикувано на 25.11.23 в 18:10

Ани Пачалова-Блажева: Мечтая да творя и това е щастието за мен

В "Калейдоскоп" ви срещам с Ани Пачалова-Блажева. Тя е от Враца, един от младите таланти на Северозапада. Дама с интерес към изкуствата - към музиката, поезията, красотата и към техниката.  Ани е родена във Враца и има сестра близначка...

публикувано на 28.10.23 в 18:15

Симона и змейовете в живота й

Запознайте се със Симона Панова- млада авторка от Видин. Родена е през 1992. Завършва видинската математическа  гимназия. След 12 клас продължава да учи в университета в Ланкастър, Великобритания, специалност "Реклама и маркетинг"...

публикувано на 21.10.23 в 18:15

Димитър Петров - юрист по професия, българин по призвание

Най-важното за всеки българин трябва да бъде семейството, смята днешният гост в "Калейдоскоп". Това е  Димитър Петров от Монтана. Той е на 24 години, роден е на 13 октомври 1998 година в града на Огоста.  В семейството му всички са юристи и..

публикувано на 07.10.23 в 18:05