Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един работен ден...

Над 1000 ученици и студенти се включиха в работния процес на 270 компании, институции и организации в рамките на 11-то издание на инициативата "Мениджър за един ден", която се провежда от фондация "Джуниър Ачийвмънт България". Общо 26 "млади мениджъри" от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" се включиха в инициативата във Видин.

"Инициативата е полезна, защото създава дух на приемственост и грижа за младите хора"- каза директорът на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Мариета Георогиева.
 
 
Сара Асенова от 12 клас, момичето, което през 2011 година седна на стола на финансовия министър, бе репортер в РАДИО ВИДИН. Това е третото участие на Сара в инициативата, при която младите хора се потапят в работна атмосфера.
 
 
 
 
 
 
 
 
Други трима се запознаха с работата на общинските служители. Единадесетокласничките Андрея Петрова и Мирела Миткова, които се обучават по специалността "Малък и среден бизнес" се потопиха в реалната работна атмосфера на Информационния център на Община Видин. Александра Тодорова, която е в 10 клас и учи "Данъчна и митническа администрация", бе в отдел "Местни данъци и такси".
 
 
 
 
 
Борислав Димитров и Здравка Борисова усвоиха тънкостите на работния процес и в областната администрация. Млади мениджъри участваха и в работата на приходната администрация във Видин.
 
 
 
 
 
 
 
Единадесетокласничката Светлозара Боянова Богданова зае работното място на председателя на Административен съд– Видин. Ученичката от специалността "Митническа и данъчна администрация" е избрала Административния съд, заради интереса си към правото и бъдещата и реализация. Светлозара Богданова има възможността да се запознае отблизо с работата на председателя и на неговия екип– съдии и съдебни служители.
 
 
 

© Снимка: Областна администрация Враца

По традиция и Областна администрация - Враца се включи в инициативата "Мениджър за един ден". Шест момичета от 3 врачански училища - Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, СОУ "Васил Кънчов" и СОУ "Козма Тричков" бяха "Мениджъри за един ден" в администрацията. Момичетата се запознаха със структурата и дейността на Областна администрацията. През целия работен ден те имаха възможност да видят ежедневните задължения на ръководния екип и експертите и бяха впечатлени от многото отговорности, които имат работещите там. Работният ден на младите мениджъри беше динамичен и наситен с много нова за тях информация. В края на работния ден Александра Тодорова, Десислава Йорданова, Емилия Методиева, Мила Ушева, Карина Кръстева, Мерилин Венкова получиха сертификати. 

© Снимка: НАП Монтана

И НАП Монтана даде възможност на амбициозни млади хора да получат подготовка за реалния свят на деловите отношенията, включвайки се отново в националната инициатива "Мениджър за 1 ден". 3-ма възпитаници на ФСГ "В. Левски" и един ученик на ІХ СОУ "Й. Радичков" в областния град приложиха на практика получените в училище знания, а директорът на офиса и мениджърите на приходната агенция в Монтана предадоха своите умения и придобития през годините опит.

 
 
Девет ученици от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и трима от СОУ "Христо Ботев"- в Козлодуй,
заеха ключови позиции в атомната електроцентрала в рамките на националната инициатива "Мениджър за един ден". С длъжността изпълнителен директор на централата бе ангажиран Венелин Велев от 12 клас на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Другите ръководни позиции, които по време на инициативата бяха оглавени от младежите с мениджърски амбиции, бяха на директори на дирекциите "Безопасност и качество", "Развитие и модернизации" и "Икономика и финанси"; на ръководители на управленията "Експлоатация", "Правно", "Търговско", "Сигурност", "Инвестиции" и "Администрация и контрол"; на главни инженери на Електропроизводство - 1 и на Електропроизводство - 2.
По публикацията работи: Боби Борисов и Сара Асенова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В какво състояние са водоемите, речните корита, дерета и канализационна инфраструктура в област Видин

В Конферентния център на Областна администрация- Видин се  проведе заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, свикано по повод заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев. Представителите на общините в област Видин отчетоха в какво състояние са язовирите и речните корита.  Извършват се текущи проверки на..

публикувано на 09.09.24 в 16:35

Хората от Добри дол искат да възстановят читалището си

Екипът на радио Видин  гостува на Добри дол. Село, което е на кръстопът, село, в което природата е  благосклонна към хората тук и климатът е изключително благоприятен и топъл.  Селото се споменава за първи път в турски документ от средата на 16 век под името Добрин дол. Димитър Маринов пише, че Добри дол е „старинско село“ и „преданието не..

публикувано на 06.09.24 в 12:00

Стоил Цицелков: ЦИК защитава политическите, а не гражданските интереси

Формациите демонстрират незаинтересованост от разпространението на визиите, а хората вече са загубили доверие.  Как съдбата на България, а не злободневието, може отново да е в основата на диалога?  Защо предизборните кампании спряха да бъдат арена на идеите?  Предстоящият вот дискутираме с изборния експерт Стоил Цицелков . Радио ВИДИН:..

публикувано на 05.09.24 в 10:05

Тома Ушев: Основните стълбове за реализацията на България са образованието и църквата

Формациите демонстрират незаинтересованост от разпространението на визиите, а хората вече са загубили доверие.  Как съдбата на България, а не злободневието, може отново да е в основата на диалога?  Защо предизборните кампании спряха да бъдат арена на идеите?  Предстоящият вот дискутираме  с анализатора  Тома Ушев , автор в дясната платформа..

публикувано на 05.09.24 в 10:00

Ще има ли пари за пенсионерите?

Прогнозите за българската пенсионна система показват мрачно бъдеще, ако не бъдат предприети драстични мерки. Според доклад на Националния осигурителен институт (НОИ), за да се гарантира стабилността на пенсионната система до 2070 година, осигуровките за пенсии трябва да се повишат повече от двойно. Настоящият процент от 16% върху осигурителния..

публикувано на 04.09.24 в 10:45

Политическите страсти се нажежиха далеч преди изборите

Политическата криза у нас премина на нов етап - пренесе се и на вътрешнопартийно ниво. В навечерието на предизборната кампания скандали разтърсиха две от основните политически сили у нас - ДПС и БСП.  От вчера сутринта Централната избирателна комисия трябваше да започне регистрацията на партиите и коалициите за участие в изборите за народни..

публикувано на 03.09.24 в 11:51

Колко сериозен е проблемът с безводието

Над 400 населени места у нас официално имат издадена заповед от кмета за воден режим. Още 140, по сигнали на граждани и медийни публикации също имат проблеми с водоснабдяването. Това съобщи Тома Белев- съпредседател на "Зелено движение", природозащитник. Той е изготвил карта на безводието у нас. Информацията не е публична, разпръсната е по..

публикувано на 02.09.24 в 15:02