Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 28 октомври 2020

Отново се създава организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара.
Снимка: Радио ВИДИН

Затягат противоепидемичните мерки във Видин. 41 са активните случаи на коноравирус в момента в област Видин, но регионът е в зелената зона за разпространението на COVID-19, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция Венцислав Владински. В община Видин се предприемат допълнителни противоепидемични мерки- създаден е пропускателен режим в отдел "Местни данъци и такси“ и Центъра за услуги и информация на граждани, създава се организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара. 


97 пътнотранспортни произшествия със 7 загинали и 49 ранени в област Видин е равносметката за изтеклото тримесечие на тази година. В сравнение със същия период на миналата година, броят на катастрофите се е увеличил с 28, а ранените са със 6 лица повече. По тази причина е създаден профил на водачите и на загиналите лица - каза Владимир Герасимов , началник сектор "Пътна полиция" Видин на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата


Област Враца вече е в червената зона на заболеваемост от COVID-19. Регионалната здравна инспекция въвежда допълнителни мерки


Част от ръководството на община Видин, включително кметът Цветан Ценков, е под карантина. Днес са направени PCR тестове на контактните с кмета на съседния град Дунавци, който е положителен за коронавирус.


22 лица от област Монтана са поставени под домашна изолация, заради COVID-19, съобщават от РЗИ.


Въведена е организация за функционирането на Кооперативния пазар във Враца, при спазването на допълнителните противоепидемичните мерки. Поставени са указателни табели, обозначаващи Вход/Изход, стрелки за посоката на движение; На входа на пазара е монтиран мобилен диспенсър за дезинфекция на посетителите. От Община Враца припомнят, че съгласно заповедта на здравния министър - работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице и да има осигурена дистанция от 1.5 метра.

Ръководството на болницата във Видин организира среща с гинеколози от града днес. Целта е да се предложи работа на лекарите, казад-р Богдан Томов, зам. директор на МБАЛ "Света Петка". Утре среща ще има и с невролози.


Гимназисти и студенти ще учат онлайн от четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември. Ученето от разстояние е по-трудно, смятат част от запитаните ученици от Видин


Ученици изработват праисторически къщи, глинени съдове, кукерски маски и кукли в музея във Враца.Тази възможност им предоставя образователната програма на културната институция.


12 081 заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за отопление за сезон 2020/2021 г. са подадени до 27 октомври в Монтана. Подаването стартира на 1 юли и ще продължи до края на октомври, припомниха от РДСП- Монтана. 


От 2 ноември /понеделник/ се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан", съобщиха от АПИ. През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода, поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол. 



Дарение от 120 книги на историческа тематика получи видинската библиотека от бившия състезател на "Видабаскет" Иван Иванов.


Спектакъл на кукления театър във Видин по забавен научи учи децата как да се предпазват от бедствия и аварии. Подготвен е с партньори от Румъния и ще  се играе във Видин и Крайова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34