Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 28 октомври 2020

Отново се създава организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара.
Снимка: Радио ВИДИН

Затягат противоепидемичните мерки във Видин. 41 са активните случаи на коноравирус в момента в област Видин, но регионът е в зелената зона за разпространението на COVID-19, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция Венцислав Владински. В община Видин се предприемат допълнителни противоепидемични мерки- създаден е пропускателен режим в отдел "Местни данъци и такси“ и Центъра за услуги и информация на граждани, създава се организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара. 


97 пътнотранспортни произшествия със 7 загинали и 49 ранени в област Видин е равносметката за изтеклото тримесечие на тази година. В сравнение със същия период на миналата година, броят на катастрофите се е увеличил с 28, а ранените са със 6 лица повече. По тази причина е създаден профил на водачите и на загиналите лица - каза Владимир Герасимов , началник сектор "Пътна полиция" Видин на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата


Област Враца вече е в червената зона на заболеваемост от COVID-19. Регионалната здравна инспекция въвежда допълнителни мерки


Част от ръководството на община Видин, включително кметът Цветан Ценков, е под карантина. Днес са направени PCR тестове на контактните с кмета на съседния град Дунавци, който е положителен за коронавирус.


22 лица от област Монтана са поставени под домашна изолация, заради COVID-19, съобщават от РЗИ.


Въведена е организация за функционирането на Кооперативния пазар във Враца, при спазването на допълнителните противоепидемичните мерки. Поставени са указателни табели, обозначаващи Вход/Изход, стрелки за посоката на движение; На входа на пазара е монтиран мобилен диспенсър за дезинфекция на посетителите. От Община Враца припомнят, че съгласно заповедта на здравния министър - работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице и да има осигурена дистанция от 1.5 метра.

Ръководството на болницата във Видин организира среща с гинеколози от града днес. Целта е да се предложи работа на лекарите, казад-р Богдан Томов, зам. директор на МБАЛ "Света Петка". Утре среща ще има и с невролози.


Гимназисти и студенти ще учат онлайн от четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември. Ученето от разстояние е по-трудно, смятат част от запитаните ученици от Видин


Ученици изработват праисторически къщи, глинени съдове, кукерски маски и кукли в музея във Враца.Тази възможност им предоставя образователната програма на културната институция.


12 081 заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за отопление за сезон 2020/2021 г. са подадени до 27 октомври в Монтана. Подаването стартира на 1 юли и ще продължи до края на октомври, припомниха от РДСП- Монтана. 


От 2 ноември /понеделник/ се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан", съобщиха от АПИ. През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода, поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол. 



Дарение от 120 книги на историческа тематика получи видинската библиотека от бившия състезател на "Видабаскет" Иван Иванов.


Спектакъл на кукления театър във Видин по забавен научи учи децата как да се предпазват от бедствия и аварии. Подготвен е с партньори от Румъния и ще  се играе във Видин и Крайова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличават с час забраната за преминаване на тирове през прохода Петрохан

От днес,  25 юли, с един час се увеличава времевият интервал на забраната за преминаване на тежкотоварни моторни превозни средства над 3,5 тона през прохода Петрохан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Тежкотоварни камиони, движещи се само в посока Монтана – София, няма да могат да пътуват от понеделник до петък в периода между 5:00 ч. и 9:00..

публикувано на 25.07.24 в 07:55

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  Във видинския участък на река Дунав няма регламентирани плажове .  Авария по водопроводната мрежа..

публикувано на 24.07.24 в 17:55

Шахматни занимания в Мездра

Занимание, посветено на шахмата се проведе в рамките на инициативата  " Лято в библиотеката"  в  Мездра .  Специален гост в библиотеката към читалището бе  Данаил Димитров - историк и майстор по кореспондентски шах. Той разказа на малките читатели какви са правилата на шаха и какви са видовете шах. По време на заниманието децата играха под..

публикувано на 24.07.24 в 17:04

Песента "Нашият град" на група "Тангра" ще е новият химн на Белоградчик

Град Белоградчик ще има нов официален химн. Това ще бъде песента "Нашият град" на група "Тангра" , чиито клип е сниман в населеното място. Това каза за Радио Видин Боян Минков , кмет на община Белоградчик. "Направихме среща с част от музикантите от група "Тангра" и авторът на текста на песента - Александър Петров, който има и..

публикувано на 24.07.24 в 15:43

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" – гр. Кула в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. Съветниците ще..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.  Под формата на игра децата се запознаха с дивите..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23