Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 28 октомври 2020

Отново се създава организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара.
Снимка: Радио ВИДИН

Затягат противоепидемичните мерки във Видин. 41 са активните случаи на коноравирус в момента в област Видин, но регионът е в зелената зона за разпространението на COVID-19, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция Венцислав Владински. В община Видин се предприемат допълнителни противоепидемични мерки- създаден е пропускателен режим в отдел "Местни данъци и такси“ и Центъра за услуги и информация на граждани, създава се организация за еднопосочно движение и осъществяване на контрол на пазара. 


97 пътнотранспортни произшествия със 7 загинали и 49 ранени в област Видин е равносметката за изтеклото тримесечие на тази година. В сравнение със същия период на миналата година, броят на катастрофите се е увеличил с 28, а ранените са със 6 лица повече. По тази причина е създаден профил на водачите и на загиналите лица - каза Владимир Герасимов , началник сектор "Пътна полиция" Видин на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата


Област Враца вече е в червената зона на заболеваемост от COVID-19. Регионалната здравна инспекция въвежда допълнителни мерки


Част от ръководството на община Видин, включително кметът Цветан Ценков, е под карантина. Днес са направени PCR тестове на контактните с кмета на съседния град Дунавци, който е положителен за коронавирус.


22 лица от област Монтана са поставени под домашна изолация, заради COVID-19, съобщават от РЗИ.


Въведена е организация за функционирането на Кооперативния пазар във Враца, при спазването на допълнителните противоепидемичните мерки. Поставени са указателни табели, обозначаващи Вход/Изход, стрелки за посоката на движение; На входа на пазара е монтиран мобилен диспенсър за дезинфекция на посетителите. От Община Враца припомнят, че съгласно заповедта на здравния министър - работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице и да има осигурена дистанция от 1.5 метра.

Ръководството на болницата във Видин организира среща с гинеколози от града днес. Целта е да се предложи работа на лекарите, казад-р Богдан Томов, зам. директор на МБАЛ "Света Петка". Утре среща ще има и с невролози.


Гимназисти и студенти ще учат онлайн от четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември. Ученето от разстояние е по-трудно, смятат част от запитаните ученици от Видин


Ученици изработват праисторически къщи, глинени съдове, кукерски маски и кукли в музея във Враца.Тази възможност им предоставя образователната програма на културната институция.


12 081 заявления-декларации за отпускане на еднократна целева помощ за отопление за сезон 2020/2021 г. са подадени до 27 октомври в Монтана. Подаването стартира на 1 юли и ще продължи до края на октомври, припомниха от РДСП- Монтана. 


От 2 ноември /понеделник/ се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан", съобщиха от АПИ. През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода, поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол. Дарение от 120 книги на историческа тематика получи видинската библиотека от бившия състезател на "Видабаскет" Иван Иванов.


Спектакъл на кукления театър във Видин по забавен научи учи децата как да се предпазват от бедствия и аварии. Подготвен е с партньори от Румъния и ще  се играе във Видин и Крайова.
Вижте още

Кметът на Видин Цветан Ценков: Ситуацията е овладяема, обсъждаме облекчаване на някои мерки

Ситуацията с пандемията във Видин е овладяема, няма повод за паника и притеснения. Това заяви за Радио Видин кметът, д-р Цветан Ценков. В болницата ежедневно се приемат и изписват болни. Обсъждат се варианти за облекчаване на някои от наложените мерки, допълни той: "Това, което е общоприето за държавата, се спазва и във Видин. Дори искаме да пуснем..

публикувано на 29.11.20 в 15:52
Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков- доброволец в областната болница

Огнян Ценков е доброволец отскоро в МБАЛ "Света Петка". За Радио Видин подбудите за това свое действие, той определи така: "Във връзка с публикувания апел на ръководството на нашата болница за необходимост от доброволци за санитари и хора за пропускателния режим, подадох заявление като човек, желаещ да е доброволец в пропускателния режим и сега съм в..

публикувано на 29.11.20 в 14:53

21 случая на заразени с COVID-19 във Враца в събота

21 нови случаи на Коронавирус са регистрирани в област Враца за 28.11.2020 г. Всички новообявени случаи са на домашно лечение. В община Бяла Слатина са регистрирани 5 случаи, като от гр. Бяла Слатина са три жени, съответно на 63 г., 37 г. и 85 г. С положителни резултати за Коронавирус са и 74 г. мъж от с. Търнава, както и 53 г. мъж от..

публикувано на 29.11.20 в 14:24

Тийнейджърка предизвика ПТП

Тийнейджърка предизвика тежка катастрофа, при която по чудо се отърва без жертви, съобщават от полицията във Враца. Инцидентът е станал вчера на пътя от село Търнак към Бяла Слатина. Ле автомобил, управляван от М.И. от Червен бряг е катастрофирал. При сблъсъка е пострадала возещата се на задната седалка С.И. на 64 години от същия град...

публикувано на 29.11.20 в 11:36

Кризисният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър

Всички училища на територията на община Лом са затворени още в началото на тази седмица, заради влошената епидемиологична обстановка, увеличения брой на заболели от COVID – 19 и претоварване на здравната система.   По настояване на кмета Георги Гаврилов, бе свикан Общинския кризисен щаб, който разгледа предложенията на директорите на..

публикувано на 29.11.20 в 11:10

Никой не знае дали ще пуснат ледената пързалка във Враца

Децата във Враца чакат с нетърпение началото на декември, когато по традиция запалват светлините на коледното дръвче. Тази година, подобно на предходните две, на централния площад ще има и ледена пързалка. Малцина обаче са наясно дали тя ще работи след въвеждането на нови, по-строги противоепидемични мерки от правителството. Пред..

публикувано на 29.11.20 в 09:33

Отлагат коледните изяви в Мездра

Ден след въвеждане на мерките от заповедта на здравния министър с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, те вече са в сила в Мездра. Прекратили са работа всички кафенета, кафе сладкарници дискотеки и фитнес клубове. Заведенията за хранене могат да предлагат само храна за вкъщи. Служителите в учрежденията ще могат да ползват..

публикувано на 29.11.20 в 10:30