Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 21 септември 2021 година

Снимка: Радио ВИДИН

С флашмоб детска градина "Русалка" Видин отбеляза Ден без загинали при пътни инциденти.  Инициативата цели намаляване на загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата. В Деня без загинали при пътни инциденти в Детска градина "Мир" в Мездра официално беше открита нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата. 


За справяне с имунизационната кампания срещу COVID-19, здравното министерство награди РЗИ Монтана и д-р Иван Иванов личен лекар от Берковица. Областният управител на Монтана Валери Димитров връчи грамота, подписана от служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров, на директора на РЗИ Монтана д-р Елена Борисова. 


И във Видин наградиха здравни работници от областта за проявено старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на Република България срещу COVID-19. Отличен е екипът на Регионалната здравна инспекция Видин, който е ваксинирал най-много хора и общопрактикуващият лекар д-р Албена Иванова. Тя е имунизирала около 300 от своите 1200 пациенти.


39 са новите случаи на COVID-19 за област Видин. Във Враца са регистрирани 35, за област Монтана заразените са 91.


COVID зона за извънболнично лечение на пациенти с коронавирус ще бъде разкрита до дни във Видин. Тя ще се помещава в медицински център "Омега". Министерството на здравеопазването подпомага медицинските центрове, където са разкрити COVID зони, с апаратура на стойност до 50 000 лева.


От днес Врачанско вече е в червената зона по заболеваемост от COVID-19 на 100 000 души. 610 са активните носители на коронавирус във Врачанско към настоящия момент.


Има опасност да не бъде приет до края на годината бюджета на страната за 2022 година, това заяви кметът на Монтана Златко Живков след годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България. 


От 9 часа тази сутрин до 17 часа на 29 септември Централната избирателна комисия ще приема заявления от партии и коалиции за участие в насрочените за 14 ноември президентски и парламентарни избори. Всяка партия може да участва в изборите за президент и вицепрезидент и/или за народни представители самостоятелно или в коалиция с други партии. Една партия обаче може да участва само в една коалиция за всеки отделен избор.


Общо 63 търсещи работа в чужбина лица посетиха днес информационната среща, която бе проведена във Видин. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и ДБТ -Видин за популяризиране правата на сезонните работници.


В най-лозарския регион на видинска област- Ново село, започна масовият гроздобер


Започна приемането на творби за участие в поредното издание на Националната изложба биенале "Тенец". Изложбата е посветена на писателя Йордан Радичков.

В Козлодуй започна саниране на две многофамилни жилищни сгради и на една административна сграда на Общинско предприятие "Стопанска дейност и реклама". 

С тържество на градския площад Община Мездра ще отбележи 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България - 22 септември. Възпоменателната проява е в сряда от 9:30 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
СТЕМ центровете са практически ориентирани учебни пространства

Осигуряват достъпна среда в социален център в Берковица

Стая за целодневна организация на учебния ден е създадена в Центъра за социална и образователна подкрепа "Христо Ботев" в град Берковица. Тя е оборудвана с 10 хиляди лева по Национална програма "Осигуряване на сигурна и достъпна учебна среда",   каза Милкана Джонова , директор на Центъра за деца с увреждания: "Имаме специално оборудване и..

публикувано на 21.07.24 в 15:50
мездра майски празници фолклор

Гости от 10 държави и 5 континента очакват в Мездренско

Международен фестивал "Фолклорната магия на Мездра" започва днес в Мездренско. Организатори на събитието са Ансамбъл "Мездра", Читалище "Просвета" и Община Мездра. Фестивалът се провежда за 4-та поредна година и ще бъде с рекорден брой участници- над 300, които са от 10 държави и 5 континента. Танцьорите ще танцуват на 4 сцени в Мездренско, информира..

публикувано на 21.07.24 в 13:00

Български филми на открито прожектират в Тошевци

Лятно кино с прожекция на български организират от Народно читалище "Просвета 1928" в село Тошевци, област Видин. Инициативата се провежда за 2-ра поредна година , каза Людмила Димитрова , председател на читалището: "Първият екран беше изработен от две баби. Едната го уши от чаршаф, бял плат, но тук преди време един човек с тошевски корени се..

публикувано на 21.07.24 в 11:30

Местна инициативна рибарска група ще бъде създадена в общините Лом и Брусарци

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) ще бъде създадена на територията на общините Лом и Брусарци, след като Община Лом получи одобрение за безвъзмездно финансиране на проект по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 година.  Инициативата "Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и..

публикувано на 21.07.24 в 10:04

Обявиха конкурси за директори на 18 училища в област Враца.

От регионалното управление на образованието публикуваха дългия списък на общинските и държавните училища, които си търсят началници. Заповедта е на началника на РУО - Враца Лорета Колева. Директори се търсят в:  -Основно училище "Отец Паисий" - Борован,  -Основно училище  "Свети светиКирил и Методий" - Добролево -Начално училище "Христо..

публикувано на 21.07.24 в 09:00
гр.Мизия

Изненади за малки и големи в панаирните дни в Мизия

Богата програма и изненади за малки и големи очакват гостите на панаирните дни в Мизия. Традиционните дни ще се проведат в началото на август - в периода от 1 до 3 август включително.  Всички жители и гости на община Мизия ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна културна програма. С много музика, песни, танци и настроение, ще..

публикувано на 21.07.24 в 07:51

В Лом пръскат по земя и въздух срещу комари, кърлежи и бълхи

Авиационно и наземно третиране срещу комари ще се проведе на 22 юли 2024 г. на територията на община Лом. Въздушната обработка ще започне в 06.00 ч. до приключване, но не по-късно от 10:00 ч., информират от местната общинска управа. Ще се използват препаратите „VectoBac” и „Ротрин 100“.  Авиационното третиране ще обхване поречието на реките Дунав и..

публикувано на 20.07.24 в 16:55