Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Марин Бодаков е гост в "Молескин" тази седмица

Той е целият литературата.  Пише поезия, вече от близо 20 години е редактор във вестник К.(ултура), но това, което може би не знаете за него, е че той е всъщност контрабандист на литература в журналистиката.  Това е Марин Бодаков.  Предлагаме..

обновено на 08.02.19 в 14:45

Владимир Полеганов гостува в "Молескин"

Днес ви срещаме със забележителния писател и преводач Владимир Полеганов.  Смело заставаме между съня и реалността, между човешкото и извън материята, за да си разказваме истории и да слушаме страхотния музикален избор на Владимир. Слушайте ни в..

обновено на 21.12.18 в 13:30

Иван Ланджев гостува в Молескин 

Вече трета поредна седмица сме на литературна вълна в "Молескин" и ви срещаме с писатели и поети.  Днес на ред е Иван Ланджев, който освен прекрасен поет, сценарист, есеист, преподавател и специалист по руска литература, е и невероятен меломан...

публикувано на 14.12.18 в 10:38

Поетът Стефан Икога гостува в "Молескин"

Продължаваме литературния декември със Стефан Икога, който не спира да пише и намира поезия около себе си. Помним го като победител в София: Поетики, а след по-малко от две седмици ще представи и първата си книга в Зала 4 на НДК (Представяне на..

публикувано на 07.12.18 в 10:40

Комедиантът Георги Кючуков гостува в "Молескин"

Има ли сценарий в стендъп комедията или е импровизация?  Може ли комедията да е политически коректна? И забавни ли са комедиантите извън сцената?  По тези и други въпроси си говорим днес с Георги Кючуков. Слушаме, разбира се, и музика..

обновено на 09.11.18 в 13:26

Тедосий Спасов гостува в "Молескин"

Днешният брой на Молескин е наистина космичен, защото в него участва един от най- звездните български музиканти - Теодосий Спасов. Музиката, която той избра, е свързана със съвместната му творческа работа с Иван Шопов. Ще чуем за първи път..

публикувано на 02.11.18 в 11:10

Йордан Жечев e гост на "Молескин"

Ако трябва да назовем една от най-големите загуби за българския радиоефир, то това би бил Йордан Жечев, който преди повече от 15 години изоставя радиото, за да стане рекламното гуру, което е днес.  Той е творчески директор на guts & brains DDB,..

публикувано на 26.10.18 в 10:38

Илия Граматиков е гост в Молескин

Илия Граматиков е преподавател по история на музиката в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, организатор е на различни образователни проекти и е артистичен директор на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO...

публикувано на 22.06.18 в 11:19

Станислав Кертиков е гост в "Молескин" тази седмица

Няколко години след завършването в НАТФИЗ го виждаме както на сцената, така и на познати локации – по светло и тъмно.  Освен в „Бесове“, „Любовта на Анатол“ и „Актьори срещу поети“ отскоро присъства и на големите екрани в лентата „ Посоки“...

публикувано на 15.06.18 в 10:40

Ана Благова и Яна Пункина гостуват на "Mолескин"

Те ще представят новия си съвместен проект - онлайн подкастът "Градски детектив".  Ана Благова е дългогодишен културен журналист, а Яна Пункина - един от добре познатите гласове на програма "Христо Ботев" на БНР.  Водени от интереса си към нови подходи..

обновено на 25.05.18 в 15:54