РЕКЛАМА

Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 17.00 часа. И още веднъж - в неделя от 19.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Михаил Новаков гостува в "Молескин"

Какво е общото между фотографията, колоезденето и диджеинга?  Повече по темата + шеметен микс от Sonic Youth до First Hate днес в "Молескин" с фотографа Михаил Новаков.  А повече за общото между фотографията, жените художнички и скъпите коли - на..

публикувано на 20.04.18 в 13:33

Светлозар Георгиев гостува в "Молескин"

Светозар е физик и е работил на Летище София.  Поддържа компютърни системи, има жена и почти двегодишен син – бате Мишо.  Доста мрънка и много обича сладко. ghostdog е легенда.  Поет и драматург – от самораслото и независимото племе.  Автор е..

обновено на 06.04.18 в 09:03

Камелия Величкова гостува в "Молескин"

Този петък ни очаква един много специален брой на "Молескин", в който Камелия Величкова, издател на "Виж София", ще ни разходи през цялата история на джаза в 8 песни! Слушайте ни, не е за пропускане!  В петък от 18:00 часа по Радио Пловдив. 

публикувано на 02.03.18 в 09:18

Дани Радичков гостува в "Молескин"

Не пропускайте "Молескин" в петък от 18:00 по Радио Пловдив, когато ще чуете Дани Радичков и неговата любима музика. Говорим си за литература, музика и кинопанорама "Йордан Радичков", която Дани организира. 

публикувано на 23.02.18 в 09:14

Константин Кацарски гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Константин Кацарски, който обяви завръщането на Bluba Lu!  А специално в "Молескин" и премиера на първия сингъл "Атоми" от новия албум на групата!  Константин ни разказва още за предстоящия нов албум на Koka Mass Jazz и ново ЕP..

обновено на 16.02.18 в 14:52

Фелия Барух гостува в "Молескин" 

Фелия Барух - фотограф и куратор на фестивала Фотофабрика, представя любимата си музика в “Молескин” тази седмица!  След като се връща в България от Мадрид, освен двигател на Фотофабрика, тя е фотограф на One Dance и One Design Week, както и око зад..

публикувано на 09.02.18 в 10:37

Викенти Комитски гостува в "Молескин"

Този петък гост в "Молескин" е художникът Викенти Комитски, който сам казва, че често се усеща да мисли с текстове на песни.  Той има почти религиозно отношение към техното, а най-велик според него е Шостакович. При все това в музикалната му селекция няма..

публикувано на 02.02.18 в 10:13

Крис Шарков гостува в "Молескин" 

Крис Шарков завършва НАТФИЗ в класа на проф. Красимир Спасов през 2009 г. и много бързо се наложи като едно от най-интересните имена сред най-младите театрални режисьори.  Постановката му „Куклен дом” беше номинирана в три категории за наградаите „Икар”...

публикувано на 26.01.18 в 10:23

Бистра Иванова гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Бистра Иванова - човек с много шапки и много и различни интереси.  Довечера ще си говорим за Мулти култи // Multi Kulti, story-telling, добри практики, предизвикателствата на мултитаскинга и постоянното пътуване, но преди всичко..

публикувано на 19.01.18 в 10:10

Мартин Бакърджиев гостува в "Молескин"

След дълга почивка "Молескин" се завръща с нови гости и интересни истории.  Днес от 18:00 започваме събуждането от зимния сън с Мартин Бакърджиев, който се занимава с безброй неща, сред които музика (член е на Doesn't Frogs), настолни и бордни игри.  За..

публикувано на 12.01.18 в 15:21