РЕКЛАМА

Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 17.00 часа. И още веднъж - в неделя от 19.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Боян Манчев гостува на "Молескин"

Следващият много специален гост в "Молескин" е Боян Манчев. Добре познат е като философ и един от членовете на група  Metheor , но сигурно не подозирате, че той е изключителен музикален фен с невероятна музикална култура.  Самият той пред нас се представи..

публикувано на 26.05.17 в 12:25

Александър Митов гостува в "Молескин"

В студиото на "Молескин" днес влиза Александър Митов, слушайте ни веднага след новините в 18.00 часа.  Александър Митов е основател на фестивала Street masters. В свободното си време обича да чете добре написани истории. Сериозен почитател на..

публикувано на 19.05.17 в 10:31

Евгения Ралчева гостува на "Молескин"

Тази седмица "Молескин" ще бъде класически, в студиото ни  в Пловдив влиза солистът на пловдивската опера Евгения Ралчева Слушайте ни днес, петък, по Радио Пловдив от 18.00 часа и във вторник по Радио София от 22.   Евгения Ралчева е родена в..

публикувано на 05.05.17 в 11:27

Иво Димчев от Stereofox гостува в "Молескин" 

Чуйте любимата музика на Иво във вторник от 22 по Радио София и Петък от 18 по Радио Пловдив в "Молескин"  Родом от Пловдив, понастоящем в Берлин, Иво Димчев създава музикалната платформа Stereofox през 2013-та с желанието да свърже млади музиканти и..

публикувано на 18.04.17 в 10:26

Рада Букова гостува в "Молескин"

Вторник от 22 часа по Радио София и петък в 18 по Радио Пловдив Молескин ще посрещне художникът Рада Букова, която в рамките на един час ще представи любимата си музика.  Рада Букова е родена през 1973 г. в София. През 2002 завършва Ecole Nationale..

публикувано на 11.04.17 в 10:54

Тази седмица гости на "Молескин" са Strawberry Finns

Strawberry Finns е музикално-перформативна формация, която разчита на съвместната импровизация и спонтанността на сцената като метод за изследване и себеизразяване. Нещо повече - импровизацията се превръща в мост между тези, които са на сцената и..

публикувано на 27.03.17 в 12:20

„Молескин“ се излъчва вече и по Радио София

Предаването ще продължи да среща слушателите с интересни личности от сферата на културата и да представя любимата им музика. „Молескин“ ще се излъчва всеки вторник от 22 ч. по Радио София и всеки петък от 18 ч. по Радио Пловдив. Първият гост от..

публикувано на 20.03.17 в 16:24

В "Молескин" в петък вечер е поетът Венцислав Василев

Kазва се Венцислав  Василев и не е от хората, които охотно разказват за себе си. Възпитаник е на Висшето военноморското училище във Варна. Обича планината, природата и резонанса в отношенията. Нещата в бита  му са се случили като събития и той ги е..

публикувано на 17.03.17 в 16:41

Иван Димитров гостува "Молескин"

В този брой на "Молескин" ще слушаме музика подбрана от Иван Димитров специално за ефира на Радио Пловдив.  Той е роден през 1983 г. и е завършил Българска филология. Автор е на сборника с разкази „Местни чужденци” и на романа „Животът като липсваща..

публикувано на 04.03.17 в 09:53

Георги Динев гостува на "Молескин"

В Молескин отново ще звучи класика, днес в нашето студио влиза тенорът Георги Динев.  Той е роден е в гр. Ямбол на 20 октомври 1972 година. През 1997 завършва НАТФИЗ ”Кр. Сарафов”, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф...

обновено на 17.02.17 в 15:37