РЕКЛАМА

Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 17.00 часа. И още веднъж - в неделя от 19.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Здравко Григоров гостува в "Молескин"

Той е обиколил над 80 страни по света и е гледал (буквално) хиляди филми.  Това е Здравко Григоров - 50% от Pozor Angel Zdravko и 100% пътешественик и киноман по душа.  Днес от 18:00 той не само ще представи някои от своите любими песни, но и ще..

публикувано на 17.11.17 в 10:09

Катрин Хрусанова гостува в "Молескин" 

Катрин Хрусанова е главно действащо лице зад Асоциация за свободен театър, Топлоцентралата - Център за съвременни изкуства, както и зад предстоящия фестивал ACT Фестивал за свободен театър / ACT Independent Theatre Festival. В навечерието на феста..

публикувано на 10.11.17 в 10:32

Неда Соколовска гостува в "Молескин"

Днес на гости ни е една особено вдъхновяваща личност - това е Неда Соколовска, основателка на Vox Populi.  Неда прави социално ангажиран и изключително интересен театър за съ-преживяване. И като казваме театър, съвсем нямаме предвид класическия такъв...

публикувано на 27.10.17 в 10:15

Владислав Георгиев гостува в "Молескин"

Владислав Георгиев гостува в "Молескин". Познавате го като художник или като занаятчия и лицето, което се крие зад бранда Nefela-Bags. Когато и да го срещнете, той е с шапка и колело. Велосипедът е толкова важна част от него, че дори страховитите зими в..

публикувано на 20.10.17 в 11:00

Максим Мокдад гостува в "Молескин"

Максим Мокдад е архитект и графичен дизайнер.  Пише за музика и прави музика. Понякога свири самостоятелно, но обича и споделеното работене, не само в музиката, но и в архитектурата и дизайна.  Може да говори с часове за винтидж американа и дроун..

публикувано на 06.10.17 в 11:21

Десислава Панчева е гост на "Молескин"

Днес след новините в 18 по Радио Пловдив ще чуете специалната музикална селекция с японски синт поп от 80-те на Десислава Панчева от Hip Hip library.  Невъзможно е да й лепнеш етикет, затова споменаваме само проектите, в които към момента е замесена..

публикувано на 08.09.17 в 10:36

Боряна Роса гостува в "Молескин"

И този петък ще се погрижим за приятната ви радио-вечер :)  Слушайте ни днес след новините в 18:00 часа по Пловдив, когато си говорим с художничката Боряна Роса за нейното изкуство и предстоящата й ретроспективна изложба в САМСИ, за транснационалната..

публикувано на 01.09.17 в 12:04

Илиян Ружин гостува в "Молескин"

Лятото най-сетне свърши и се завръщаме в ефира на БНР Радио Пловдив и Радио София!  Слушайте първия ни пред/есенен брой днес от 19:00 по Радио Пловдив !  На гости ни е Илиян Ружин - познатият глас от предаването Falshimento/Falshimento Sofia по Радио..

публикувано на 25.08.17 в 10:56

Боян Манчев гостува на "Молескин"

Следващият много специален гост в "Молескин" е Боян Манчев. Добре познат е като философ и един от членовете на група  Metheor , но сигурно не подозирате, че той е изключителен музикален фен с невероятна музикална култура.  Самият той пред нас се представи..

публикувано на 26.05.17 в 12:25

Александър Митов гостува в "Молескин"

В студиото на "Молескин" днес влиза Александър Митов, слушайте ни веднага след новините в 18.00 часа.  Александър Митов е основател на фестивала Street masters. В свободното си време обича да чете добре написани истории. Сериозен почитател на..

публикувано на 19.05.17 в 10:31