РЕКЛАМА

Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 23.00 до 24.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" разговор за любовта и езотериката

В месеца на виното и любовта "Срещите" тази събота ви предлагат разговор за любовта.  Коя любов? Чия любов? Към кого любов? Плътската любов и платоническата любов в един ред ли да ги редим? Защо днеснякой я наричат, нея, любовта, археологическа..

публикувано на 17.02.17 в 10:20

В "Срещите" разговор за световете на християнството и исляма

В "Срещите" тази събота - разговор за християнството и исляма, за приликите и разликите межде двете религии, за възможността и невъзможността за един мирен свят.  Кой крепи тероризма? Защо се замъглява разликата между ислям и ислямизация?   Един спорен,..

обновено на 11.02.17 в 12:55

В "Срещите" за ада в ГУЛАГ и империята на злото

 В "Срещите" тази събота - защо и как се е случил ГУЛАГ? Не абривиатурата, а лагерите - над 580, лагерите, които определят и така - СЛИЗАНЕ В АДА.  С директора на музея ГУЛАГ в Москва Роман Романов, с историка Константин Андреев и проф. Людмил Спасов ще..

обновено на 03.02.17 в 13:27

В "Срещите" разговор за десетте години на България в ЕС

В "Срещите" на 14 януари -10 години България в ЕС! Защо и след тези 10 години повтаряме Алеко: "европейци сме ама не съвсем".  Ще се окаже ли прав медийният експерт Георги Лозанов, който казва, че "Европа е културен проект. Това е модел за щастие, но..

обновено на 14.01.17 в 09:05

"Срещи"-те ни връщат към началото

В първите "Срещи" на Новата година  разсъждаваме защо началото е толкова важно, откога е тази тръпка към новото, към началото. Защо календарът е толкова значим и вярно ли е че старобългарският календар е най-старият в света и най-точен!  Търсим се в..

обновено на 07.01.17 в 08:56

В "Срещите" - разговор с Георги Каприев за молитвата "Отче наш"

В "Срещите" по Радио Пловдив в предрождественската нощ разговор с философа проф. Георги Каприев за Господнята молитва "Отче наш", позната на 228 езика.  При това преводи, събрани от българина Неделчо Орешков от Копривщица.    Светите отци казват, че..

обновено на 24.12.16 в 10:13

В "Срещите" - за българите, откъде идваме и идваме ли отнякъде

В "Срещите" на 17 декември тръгваме от мисълта на Айнщайн: "Ако първоначално една идея не звучи абсурдно, няма надежда тя да се осъществи"...  Ще търсим приложението й в разсъжденията, поредните, кои сме ние българите, откъде идваме и идваме ли отнякъде?..

публикувано на 16.12.16 в 10:36

"Каквото горе - това и долу" в Срещите днес

Вселенският принцип е "Каквото горе - това и долу", а там - горе, всичко се диктува от Висшия разум.  Там се спазват Божествените закони, които ние тук долу на Земята пренебрегваме и нарушаваме.  В най - твърдата материя, в която се намираме ние, в..

публикувано на 10.12.16 в 11:17

В "Срещите" - разговор за изкуството и пазара

Гост на "Срещите" тази събота-3 декември е световноизвестната пианистка, която може да твори музика на момента - Галина Врачева. От три години тя е и  организатор,водещ, меценат на  международния фестивал,в съавторство с радио Пловдив - ТРИМОНТИАДА...

публикувано на 02.12.16 в 13:20

В "Срещите" - търсим "Темида в огледалния свят"

В "Срещите" на 19 ноември за незаобиколимия  фактор - съдебна система и вярно ли е шеговитото твърдение на магистрати,че ред, правила и законност на всички нива у нас, това  би било равносилно на повторно приемане на християнството...   По книгата на..

обновено на 19.11.16 в 10:44