РЕКЛАМА

Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 23.00 до 24.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваГалеристката и поетеса Краси Алексиева гостува в "Срещите"

В "Срещите" тази събота - разговор с галеристката и поетеса Красимира Алексиева, за  изкуството, което днес все повече и повече бърза да се покаже, похарчи и да изчезне като пуканките и вафлите по Марио Варгас Льоса... И още - за интересни български..

публикувано на 13.07.18 в 10:47

В "Срещите" разговор за патриарх Кирил Български

Тази събота в "Срещите": кой е патриах Кирил Български?  Патриарх, висока класа  интелектуалец, църковен дипломат, спасител на българските евреи, майстор на пътеписа?  С доц. Момчил Методиев ще поповдигнем завесата -к ой е патриарх Кирил по неговите..

обновено на 07.07.18 в 09:20

Тази събота в "Срещи"-те

Възможно ли е единение в България? С бащата на  Сдружение "Инициатива Единение" академик Стефан Воденичаров повеждаме питането и припомняме, че в тълковния речник срещу думата Единение има 8 синонима? Какво значи това? Дали да не си припомняме по-често..

обновено на 30.06.18 в 08:19

В "Срещи"-те на 23-ти юни

Тази събота в "Срещи-те" - разговор с проф. Марин Русев за Китай.  Моделът Китай в  съвременната цивилизация, и кономическото чудо "Китай", ф илософията на Китай, к ултурата на Китай! Слушайте "Срещи"-те на Людмила Сугарева от 9 до 10 часа в..

обновено на 23.06.18 в 08:42

Тази събота в "Срещи“-те

Разговор за житейския ни лабиринт, за ада и рая, които са в душите ни, а не в небесата.  За агресията, егоизма, злобата на днешния ни ден. За демокрацията и демагогията....иначе казано разговор за нас - човеците на 21 век... Разговор със..

обновено на 16.06.18 в 10:16

В "Срещите" - за чудодейната Преподобна Стойна и съдбата

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова, авторка на книгата "Съвършената" ще питаме коя е Преподобна Стойна?  И ще разсъждаваме върху нейните констатации: Прошката е Боговото в човека; Всеки от нас е наследник,най-вече на самия себе си; Народите,..

обновено на 02.06.18 в 08:49

В "Срещите" разговор за големия Филипополски събор

Големият Филипополски събор е единственият събор в Европа от  четвърти век, за който се знае къде точно се е провел, какви точно са решенията му и защо от него тръгва  разделението на църквата на  Източна и  Западна...  С доктора по богословие Петър..

публикувано на 27.04.18 в 11:39

Тази събота "Срещи"-те навършват 19 години

 На своя рожден ден предаването избира да говори за любовта като  човешка способност, защото  "само чрез любов човек може да се доближи, както  до сърцето на прокажен, така и до нозете на Господ".  Защото  след 19 години сме разбрали, че последното..

обновено на 10.03.18 в 09:45

В "Срещите" разговор за прочита на историческите дати

На 3 ти март в "Срещите" - един разговор без историци...  Мисли и гледни точки на режисьора Явор Гърдев, публициста Тони Николов и писателя Рашко Сугарев. За прочита на националния ни празник и за историческите маркери на  деня 3 март.  Както и за това,..

обновено на 03.03.18 в 10:14

В "Срещите" за Пловдив и "великолепните съвпадения"

Знаците, посланията от най-доброто на европейската цивилизация в най-древния жив град Пловдив...Търсим ги  по книгата на Пенка Калинкова "В търсене на великолепните съвпадения". Питаме как сме със сетивата си да усетим едно или друго време, една или..

обновено на 24.02.18 в 15:32