РЕКЛАМА

Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 23.00 до 24.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" разговор за Любомир Лулчев - "Пророкът на короната"

Тази събота в "Срещите" отново ще питаме: "Кой е Любомир Лулчев"?  Как така един човек може да е и пророк, и ясновидец, и пилот 319 от Кралските военновъздушни сила на Великобритания, и автор, и издател... Защо го наричат и българския Распутин.  С Христо..

публикувано на 13.10.17 в 10:52

В "Срещите" - може ли изкуството да е опасно?

Нали то-изкуството  отмива от душата ни праха на ежедневието, нали човекът е проходил в  света на познанието  чрез изкуство...и значи как така то да е опасно.... В трудното питане навлизаме с авангардния режисьор Явор Гърдев, философа  Тони Николов, гл...

обновено на 06.10.17 в 13:47

В "Срещите" - пет години "Великите европейци" в ефира на Радио Пловдив

 В "Срещите" тази събота - пет години на предаването на Радио Пловдив "Великите европейци".  За пет години, в поредицата са представени над 250 радио портрета. През декември 2014 година тя получи годишната награда на Съюза на българските журналисти в..

публикувано на 29.09.17 в 10:13

Тази събота в "СРЕЩИ"-те

Вземаме назаем едно заглавие на книга "АМИ АКО"....и ще мислим: Ами ако всичко, което сме, е просто резултат от сбора на мислите ни? Ами ако на Луцифер бе отредена главната роля  в първо действие на "Демокрацията на свободната воля", ами ако сме на..

публикувано на 21.07.17 в 17:02

В "Срещите" разговор за любовта, сцената и изкуството

 В "Срещите" тази събота  гост е известната  актриса и певица Ксения Кастор.  Дамата, която в изключителното си  музикално  ревю "Посвещава се на великите", пресъздава последния ден от живата на великите Мерилин Монро, Марлене Дитрих, Лайза Минела, Далида..

публикувано на 30.06.17 в 09:58

В "Срещите" разговор за книгите, смисъла и човешките стойности

Кой беше казал, че "Светът съществува, за да се превърне в книга"? Не е важно, важното е, че  литературата произвежда смисъл... Разширява света и собственото ни ограничено време и тяло... Как сме днес с книгите? А с четенето?  В седмицата след "Пловдив..

публикувано на 23.06.17 в 10:03

В "Срещите" - разговор за свободата на словото и катарзиса

В „Срещите” тази събота гостуват двама поети, писатели, публицисти - българин и руснак,  Александър Секулов и Святослав Мойсеенко за четвъртата власт, свободата на словото, свободата на слушане, необходимия ни катарзис, за времето ни - не само в..

обновено на 10.06.17 в 09:01

В "Срещите" - разговор за великолепието на България

 В "Срещите" ще говорим за непознатата България. С госта ми, писателят  Николай Илчевски, ще повторим една от героините му: "Когато тялото е болно, е добре човек да е в София, за да му помогнат докторите. А когато душата е болна, трябва да си  в село,..

публикувано на 02.06.17 в 10:40

В "Срещите" - разговор за общуването на истините

Тази събота в "Срещите"- гост  президентът на световната организация  по медицинска физика проф. Славик Табаков. Не за медицинска физика, а за понятията дух, душа, Бог, за  общуването на истините, например на Еврипид - V век преди новата ера и тези на 21..

публикувано на 26.05.17 в 11:09

В "Срещите" - разговор за насилието и избавлението

В "Срещите" да помислим заедно защо децата ни се бият, пребиват, избиват? Защо егото ни крещи за пълна реализация, защо времената ни нарекохме луди, а мъдростта - овехтял идеал?   Нали  изследванията казват, че "деца, които във вътрешния си свят създават..

публикувано на 12.05.17 в 11:29