РЕКЛАМА

Срещи

Снимка

Това е едно предаване за малко известни факти, събития, гледни точки и личности на ХХ - тото столетие. 

Тематичната му насоченост обхваща история, култура, народопсихология, Балканите и Балканския човек, Обединена Европа.
“Срещи с ХХ век” има амбицията да прибавя по още нещо към вечните въпроси, идващи отпреди Сократ - “Кой сме ние, откъде идваме, накъде отиваме?”


Предаването е в ефир всяка събота от 9.00 до 10.00 часа, както и от 23.00 до 24.00 в петък.

Автор и водещ: Людмила СугареваВ "Срещите" разговор за непокорството, любовта и щастието

Тази събота в "Срещите"- разговор за  уроците от дивото, когато става дума за любовта, смъртта и щастието.... По прелюбопитната книга на Марк Роуландс"Философът и  вълкът " ще мислим с проф. Лидия Денкова, един от водещите философи у нас, за твърдението на..

публикувано на 21.04.17 в 10:44

В "Срещите" - Иржи Менцел за киното и красотата да живееш

В "Срещите" среща със световноизвестния кинорежисьор и актьор Иржи Менцел.  До болка искрен разказ за изкуството, киното днес, неуважението към живота,  разбирането на големия майстор, че един филм може да бъде впечатляващ и без екшън и специални..

обновено на 08.04.17 в 08:50

На Благовещение в "Срещите" за духа и тайнствата на пролетта

В деня - тайнство Благовещение  "Срещите" повеждат разговор за българските пролетни тайнства. И още - за блажените, търсещи тайните с дух.  А какво е духът? Тайнство,разбира се...  Но какво е тайнство?  В студиото на Радио Пловдив - журналистът, публицист..

публикувано на 24.03.17 в 10:30

Тази събота в "Срещи"-те

Пред 60- та годишнина на Римския договор с историка Симеон Кацаров и доц. Атанас Семов ще ви предложим един разговор за ЕВРОПЕИЗМА   и ЕВРОСКЕПТИЦИЗМА. Къде бърка Европеският  съюз? Защо ни е така трудно да се съгласим,че културите текат успоредно,..

обновено на 18.03.17 в 08:53

В "Срещите" - разговор с Тони Николов за "Българската дилема"

Тази събота в "Срещите" - разговор с Тони Николов, г лавен редактор на портал "Култура", по книгата му "Българската дилема". С него ще говорим и мислим за българското  двумислие, за " политическата слепота", от която като от "черни петна" произтичат..

обновено на 11.03.17 в 09:00

В "Срещите" разговор за любовта и езотериката

В месеца на виното и любовта "Срещите" тази събота ви предлагат разговор за любовта.  Коя любов? Чия любов? Към кого любов? Плътската любов и платоническата любов в един ред ли да ги редим? Защо днеснякой я наричат, нея, любовта, археологическа..

публикувано на 17.02.17 в 10:20

В "Срещите" разговор за световете на християнството и исляма

В "Срещите" тази събота - разговор за християнството и исляма, за приликите и разликите межде двете религии, за възможността и невъзможността за един мирен свят.  Кой крепи тероризма? Защо се замъглява разликата между ислям и ислямизация?   Един спорен,..

обновено на 11.02.17 в 12:55

В "Срещите" за ада в ГУЛАГ и империята на злото

 В "Срещите" тази събота - защо и как се е случил ГУЛАГ? Не абривиатурата, а лагерите - над 580, лагерите, които определят и така - СЛИЗАНЕ В АДА.  С директора на музея ГУЛАГ в Москва Роман Романов, с историка Константин Андреев и проф. Людмил Спасов ще..

обновено на 03.02.17 в 13:27

В "Срещите" разговор за десетте години на България в ЕС

В "Срещите" на 14 януари -10 години България в ЕС! Защо и след тези 10 години повтаряме Алеко: "европейци сме ама не съвсем".  Ще се окаже ли прав медийният експерт Георги Лозанов, който казва, че "Европа е културен проект. Това е модел за щастие, но..

обновено на 14.01.17 в 09:05

"Срещи"-те ни връщат към началото

В първите "Срещи" на Новата година  разсъждаваме защо началото е толкова важно, откога е тази тръпка към новото, към началото. Защо календарът е толкова значим и вярно ли е че старобългарският календар е най-старият в света и най-точен!  Търсим се в..

обновено на 07.01.17 в 08:56