Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – говорим за Трендафил Акациев с Недялко Йорданов

Народният поет Трендафил Акациев ще се събуди от творческата си дрямка, за да се изяви с цялата си прелест и сила в „Алтер его” на Радио Пловдив! За това ще ни помогне Недялко Йорданов, с когото ще говорим за този феномен в българската сатира...

обновено на 20.04.19 в 16:23

„Алтер его” – Кин Стоянов за Радой Ралин и капсаицин

Каква е сакралната връзка между Кин Стоянов, Радой Ралин и капсаицина? За първите двама е ясно – Кин е син на Радой, следователно Радой му е баща.  А капсаицина? Що за чудо е това и в каква връзка ще се появи в нашето предаване? И защо на 23-ти..

обновено на 13.04.19 в 16:22

„Алтер его” – в джаза сме с Мария Донева!

Тази събота „Алтер его” ще ви предложи сатирико-поетичен джем сешън със специалното участие на Мария Донева! Ще се интервюираме, ще импровизираме, и ще бъдем щастливи от факта, че сме „радио-разпръснати”. А край нас и в нас ще звучи много джаз,..

обновено на 06.04.19 в 17:27

„Алтер его” – така да те излъжат, че да ти е драго!

Драги слушатели, оказва се, че ще звучим по Радио Пловдив около и в деня на лъжата, усмивката и шегата, следователно сме длъжни да ви скроим някой номер.  Ако ни слушате, това ще стане факт и фактически вие ще се почувствате много добре в..

обновено на 30.03.19 в 10:38

„Алтер его” – Гален Ганев за поезията, музата и Радой Ралин

Ако има поет, който упорито преоткрива красотата в поезията и поезията в красотата, това е Гален Ганев. Именно той ще бъде специалният гост в „Алтер его” тази събота.  Ще говорим за поезия, ще цитираме Шекспир, ще намигнем на палавите музи, ще споделим..

обновено на 23.03.19 в 10:16

Йордан Велчев гостува в „Алтер его”

Висок гост ще имаме тази събота – поетът, писателят, историкът Йордан Велчев. С него ще разговаряме за това що е то „Балкански синдром” и има ли той почва у нас? Кое е характерното за така наречения „Балкански човек”? И не само това… Ще..

публикувано на 16.03.19 в 10:13

Карикатуристът Нежна Филипова пръска чар в „Алтер его”

По Осми Март в „Алтер его” ни гостува нежната третина от пловдивската карикатурна чета – Нежна Филипова. Другите двама, които запълват цялото, са войводата Цочо Пеев и байрактарят Ириен Трендафилов.  И тримата ще звучат при нас – първите две..

обновено на 09.03.19 в 10:06

В „Алтер его” гостува поетесата Катя Белчева

Очарователната и талантлива поетеса Катя Белчева ще гостува в „Алтер его” тази събота. С нея ще говорим за поезията, за наградите, за това има ли силово налагани автори у нас, каква е ситуацията в Полша, за която тя има сведения от първа ръка и..

обновено на 23.02.19 в 10:07

Композиторът Ефтим Чакъров в „Алтер его”

Кое е определящо в българския шоу бизнес – шоуто или бизнеса? И верен ли е първият закон на родния шоу бизнес, че колкото една певица има по-слаби гласови възможности, толкова по-оскъдно се облича за сцената? По тези, а и по много други..

обновено на 16.02.19 в 16:11

Овластеният читател Красимир Лозанов в „Алтер его”

Да, правилно прочетохте заглавието! В „Алтер его” ще ни гостува един наистина овластен читател.  Той е виден библиофил и в същото време е търговски директор на ИК „Жанет 45”.  Ето данни от неговото радио досие: Красимир Лозанов е роден в..

обновено на 08.02.19 в 16:55