Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

В „Алтер его” ще цъкнем вефа, за да чуем Кидика

„ Майна, цъкни вефа, за да чуем Кидика как се дере!” , това е култовата фраза, която още отеква сред пловдивчани. Тя, разбира се, е свързана с нашия специален гост Христо Кидиков. Тази събота ще разберем директно от него как, къде и защо се е..

обновено на 15.06.19 в 10:12

„Алтер его” – за (а)социалната поезия с Николай Владимиров

Новата социална и асоциална поезия са две течения, които сравнително наскоро се заявиха в съвременната българска литература. Трима редактори ги легитимираха в интернет и чрез множество пърформанси на живо. Понастоящем тримата „бащи” вече не..

обновено на 08.06.19 в 16:16

„Алтер его” с талантливата Анна Велкова от ЕГ „Пловдив”

На и около 1-ви юни се излъчва брой 80-и на „Алтер его” по Радио Пловдив.  Какво ще правим премиерно в събота и на повторенията в неделя и понеделник?  Ще си разказваме абсурдни приказки с неочакван край.  Е, то и началата ще са..

обновено на 01.06.19 в 10:10

„Алтер его” - между образованието и литературата с Цветелина Драганова

Малко след 24-ти май ще запазим празничния дух и в предаването „Алтер его”. Специален гост ще бъде Цветелина Драганова – преподавател по български език и литература в ЕГ „Пловдив”. С нея ще говорим за просторите в родното образование – не само..

обновено на 25.05.19 в 10:06

Трансцендентално „Алтер его” с Христо Нанев

Специална връзка с трансценденталното ще направим в „Алтер его” тази събота. Поръчали сме трасе с три блиц-включвания от студио „3.14”, където извънвремевата хипостаза на водещия ще разговаря с езотерика Христо Нанев. Любопитното е, че по време..

обновено на 18.05.19 в 10:15

Глоби за Ботев и Локо, Тунчев наказан за 1 мач

Пловдивските Ботев и Локомотив отнесоха сериозни глоби от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз след вчерашния финал за Купата на България. Ръководството на Ботев ще трябва да плати общо 3300 лева за нерегламентирано използване на димки и..

публикувано на 16.05.19 в 16:38

Пенка Калинкова в „Алтер его” – за Радио Пловдив и ЕСК 2019

За Радио Пловдив ще говорим в „Алтер его” тази събота. Поводът е денят на Радиото, който отбелязахме през седмицата. А какъв по-благодатен събеседник от радиоактивната дама на пловдивската журналистика Пенка Калинкова!  Тя ще разкаже за първите..

обновено на 11.05.19 в 09:52

Еко „Алтер его” по Гергьовден

Папата, Денят на труда, Къщите за гости, 33 години от аварията в Чернобил, предчувствие за странностите на еволюцията, които ще ни връхлетят… Ето такива неща ще се разразят в „Алтер его” с водещия и неговото второ „Аз”.  Ще създадем доста..

обновено на 04.05.19 в 16:11

„Алтер его” – Ангел Иванов между медиите и православието

Къде Исус Христос проявява чувство за хумор? Интересен въпрос, нали?  Отговорът ви очаква във Великденското издание на „Алтер его”. При нас ще има много Празнични усмивки, подобаваща музика и специален гост – младия автор пилигрим Ангел Иванов,..

обновено на 27.04.19 в 08:32

„Алтер его” – говорим за Трендафил Акациев с Недялко Йорданов

Народният поет Трендафил Акациев ще се събуди от творческата си дрямка, за да се изяви с цялата си прелест и сила в „Алтер его” на Радио Пловдив! За това ще ни помогне Недялко Йорданов, с когото ще говорим за този феномен в българската сатира...

обновено на 20.04.19 в 16:23