РЕКЛАМА

Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 ч. „Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – една година от пилотното предаване с 15 гости!

„Алтер его” – една година от пилотното предаване с 15 гости! Предпразнично ще бъде настроението в „Алтер его”! Защото водещият и неговото второ „Аз” ще отбележат една година от излъчването на пилотното предаване. Очертава се едно малко, но..

обновено на 13.10.18 в 17:39

„Алтер его” – за Бирената партия с Румен Белчев от „Стършел”

„Чрез светло пиво – към светло бъдеще!”, това е идеологическият център на Бирената партия. Тя си има устав, директиви, фанатици и ренегати (онези, които минават на твърдо). Именно за бирата като политическа платформа ще поговорим с партийния..

обновено на 06.10.18 в 16:08

Етно „Алтер его” за смеха на Пловдив!

На какво се смеят етническите общности в Пловдив? На този въпрос ще се опитаме да отговорим в поредното издание на „Алтер его”.  Ще поразсъждаваме върху онези уникални мотиви, което провокират усмивките на евреите, арменците, турците, ромите и..

публикувано на 28.09.18 в 11:52

„Алтер его” между иронията и сериозното със Светла Караянева

Около празника на Независимостта се завихря новото 45-то издание на „Алтер его”.  Очаквайте сблъсък между лиричното „Аз” и сатиричното алтер его на водещия, който ще прерасне в поетичен двубой за надмощие в ефира!  Седми по ред. До..

обновено на 22.09.18 в 13:15

„Алтер его” – от всичко по малко, че и с гостенка!

За много неща ще стане дума в брой 44 на „Алтер его” – от Биг Брадър и царските имоти, през съвременния Бай Ганьо и Бургаския изтрезвител, та чак до кариерата за чакъл в Бусманци! И гост ще има – гост с две хикс хромозоми, което ще рече – гостенка. Тя..

обновено на 15.09.18 в 10:23

"Алтер его" гостува на сатиричния клуб "Морски таралежи"

На 250 километра от Пловдив се изнесе ударната група на „Алтер его” и по-специално – в източна посока! Водещият на предаването, който никога не е сам, се стовари в Бургас като парашутен батальон в кадриран състав и осъществи конспиративна среща с..

обновено на 08.09.18 в 17:07

Румен Спасов опъва струни в „Алтер его”

Бардът Румен Спасов гостува в „Алтер его” тази събота. Той идва директно от фестивала „Солени ветрове” и ще носи и своята китара, за да изпълни няколко от емблематичните си песни.  По този повод сатиричното „Аз” на водещия подхвърли пред..

обновено на 02.09.18 в 11:18

„Алтер его” – ами сега?

Погледнете тази снимка. Това е водещият на „Алтер его”. Той е пред сериозна дилема.  Предстои му последното лятно издание на предаването. Което означава, че трябва да избере един от броевете, който да излъчи отново. Дали това да е запис с..

обновено на 25.08.18 в 07:23

„Алтер его” – летни усмивки със слънчеви очила!

„Слънце пекна, зайче клекна”, бе написал безименния поетически гений. Слънчево предаване ви очаква и тази събота на вълните на Радио Пловдив!  Ако сте пропуснали морето по някакви си финасови причини, не се отчайвайте. Напълнете леген със..

обновено на 17.08.18 в 09:53

„Алтер его” – борим жегите с усмивка!

Лято е. Жега е! Екзистенциалната стойност на бирата расте главоломно. Душа и плът ги тегли към морската шир (откъдето ви се усмихва водещият), а единствената надежда, че корумпираните у нас ще бъдат „на топло” е глобалното затопляне…  Именно в..

обновено на 11.08.18 в 15:08