РЕКЛАМА

Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 ч. „Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Елена Диварова декодира гените на Словото в „Алтер его“

Изключително интересна тема ще бъде в епицентъра на „Алтер его“ тази събота!  В седмицата, когато Пловдив чете, ще говорим за Словото, за дълбоката структура на българския език, за неговата изконност, за кодовете, които го отключват и за..

обновено на 16.06.18 в 12:20

„Алтер его” тази събота – предаване в предаването

Съвсем различно ще бъде „Алтер его”, брой 30, тази събота. Няма да има сатирични рубрики. Няма да има седмичен обзор. Няма да го има и дежурното интервю.  Цялото предаване ще бъде посветено на едно друго предаване, което „водещият по ръба..

обновено на 11.06.18 в 10:20

„Алтер его“ празнува юбилея на Английската с Николай Радев

„Алтер его“ празнува юбилея на Английската с Николай Радев Директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев ще гостува в „Алтер его“ и то в разгара на големия съботен хепънинг – 60-тата годишнина на Английската гимназия!  Цялото предаване ще бъде..

обновено на 02.06.18 в 13:03

Божана Апостолова е специален гост на „Алтер его”

„Алтер его” има честта да посрещне специален гост тази събота – поетесата Божана Апостолова.  Освен автор на над 1300 стихотворения, тя е и успешен прозаик, а като издател вече 30 години дава път на българската литература в издателство..

публикувано на 25.05.18 в 10:14

„Алтер его” разнищва „Евровизия” с усмивка

Евровизия е в епицентъра на „Алтер его” тази събота.  Водещият и неговото алтер его ще поспорят в ефир за странностите на конкурса, за качествата на българските участници и отгоре на всичко ще ви предложат неочаквани ракурси, които ще обгледат..

обновено на 19.05.18 в 16:45

Манол Пейков – пеещ гост в „Алтер его“

Истинска лекция за мисията на книгоиздателя днес ще изнесе Манол Пейков в новото издание на „Алтер его“ тази събота.  В един усмихнат, но сериозен разговор той ще говори за образованието, за преводаческото изкуство, за българската култура,..

обновено на 14.05.18 в 11:17

„Алтер его” загрява за Гергьовден

По Гергьовски ще протече поредното издание на „Алтер его”, което ще се излъчи в събота, в навечерието на светлия празник.   Ще има хумор, сатира, тонизираща музика, изпълнена от певци с подходящото име, както и специален гост. Той няма да се..

обновено на 05.05.18 в 08:28

В „Алтер его” превеждаме абсурда и то с ЕспертЪТ!

За абсурдните преводи и за превода на абсурда ще стане дума в новото издание на „Алтер его” по Радио Пловдив.  Екипът на предаването – водещият и неговото второ „Аз”, са поканили истински спец по въпроса, а именно Сашко Павлов – Експертът от..

обновено на 29.04.18 в 11:42

Поетичен двубой ще се разрази в „Алтер его” тази събота!

Водещият и второто му „Аз” ще премерят сили в поезията и сатирата пред погледа на своята очарователна гостенка – Гери Георгиева от ИК „Жанет 45”. Именно тя, като истински „Рицар на добрата воля”, ще впрегне опита си от стотиците представяния,..

обновено на 21.04.18 в 15:14

„Алтер его” – боряци, гост от Англия и козунаци

Задава се Великденското издание на „Алтер его”. Очаквайте един водещ, който спори със себе си в ефир, погажда си номера и дори се опитва да пребори второто си „Аз” с Великденски боряк.  За скандала Скрипал, за китайската космическа станция..

обновено на 07.04.18 в 08:50