РЕКЛАМА

Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 ч. „Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Поетичен двубой ще се разрази в „Алтер его” тази събота!

Водещият и второто му „Аз” ще премерят сили в поезията и сатирата пред погледа на своята очарователна гостенка – Гери Георгиева от ИК „Жанет 45”. Именно тя, като истински „Рицар на добрата воля”, ще впрегне опита си от стотиците представяния,..

обновено на 21.04.18 в 15:14

„Алтер его” – боряци, гост от Англия и козунаци

Задава се Великденското издание на „Алтер его”. Очаквайте един водещ, който спори със себе си в ефир, погажда си номера и дори се опитва да пребори второто си „Аз” с Великденски боряк.  За скандала Скрипал, за китайската космическа станция..

обновено на 07.04.18 в 08:50

Първоаприлски гост в „Алтер его” – Здравко Попов

За вас лъжа, за нас истина, а защо не и обратното, но тази събота в „Алтер его” ще гостува един от големите хумористи на България – Здравко Попов.  Той е роден в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар и частник-дърводелец. Автор е..

обновено на 31.03.18 в 11:33

Стефан Попов пред микрофона на „Алтер его”

Актьорът от Драматичен театър Пловдив Стефан Попов гостува в „Алтер его” тази събота.  Знаменателни са ролите му на Стамболов, Хофстад, Хлестаков, Кочкарьов, Глостър, Сър Тоби…  Помним го от големия и малкия екран в „Авантаж”, „Седем часа..

обновено на 24.03.18 в 16:25

Ириен Трендафилов с радио-карикатурна изложба в „Алтер его”

Един от най-добрите български карикатуристи гостува в „Алтер его” тази събота.  Наред с интервюто, на което ще го подложи водещият, той ще направи виртуална радио-карикатурна изложба в ефир.  Името му е Ириен Трендафилов, а неговото алтер его..

обновено на 17.03.18 в 17:45
Петър Краевски и Георги Шопов са и съученици в легендарния

Трети март с „Алтер его” – защо не?

Без фанфари, но с усмивка ще отбележим Трети март в „Алтер его” на Радио Пловдив .  Наред с актуалните хумористични рубрики, ще обърнем внимание и на Възрожденската сатира, писана преди и около Освобождението.  В по-сериозната част на..

обновено на 03.03.18 в 16:12

 „Алтер его” в „Училището” на Начо Христосков

Писателят Начо Христосков застава зад катедрата на „Алтер его” тази събота.  С него разговаряме за романа му „Училището” и по-специално как той се приема в реалното училище.  Начо Христосков е работил като нощен възпитател, организатор в сфера..

обновено на 24.02.18 в 10:24

Доц. Владимир Янев – топ гост в „Алтер его"

Що е то „салфетъчна поезия” и каква е връзката й с пловдивската бохема? Ако слушате „Алтер его” тази събота, ще разберете това.  Нещо повече, ще чуете и конкретни примери – един забавен момент, който не е за изпускане! Както не бива да се лишавате..

обновено на 17.02.18 в 15:07

Христо Карастоянов – Дядото на раздумка в „Алтер его”

Не кой да е, а Христо Карастоянов – Дядото ще гостува на „Алер его” в събота.  Той е автор е на 26 книги – белетристика, публицистика и поезия. Носител е на ред литературни награди, сред които „Златният ланец”, „Чудомир”, „Хеликон”, „Дъбът на Пенчо”,..

обновено на 09.02.18 в 18:19

„Алтер его” сърфира на ретро вълна тази събота

Ретро ще звучи „Алтер его” тази събота, но не без да иска, а нарочно, защото ще гостува един 80-годишен младеж – сатирикът Стефан Стойчев.  Той ще разкаже за работата си като спортен коментатор, за своите преживелици в Коми по времето на СССР и..

публикувано на 02.02.18 в 10:18