Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

Композиторът Ефтим Чакъров в „Алтер его”

Кое е определящо в българския шоу бизнес – шоуто или бизнеса? И верен ли е първият закон на родния шоу бизнес, че колкото една певица има по-слаби гласови възможности, толкова по-оскъдно се облича за сцената? По тези, а и по много други..

обновено на 16.02.19 в 16:11

Овластеният читател Красимир Лозанов в „Алтер его”

Да, правилно прочетохте заглавието! В „Алтер его” ще ни гостува един наистина овластен читател.  Той е виден библиофил и в същото време е търговски директор на ИК „Жанет 45”.  Ето данни от неговото радио досие: Красимир Лозанов е роден в..

обновено на 08.02.19 в 16:55

„Алтер его” търси европейските корени на епиграмата

„Алтер его” се заема с голямо предизвикателство – водещият и неговото второ „Аз” ще търсят корените на епиграмата в най-големите страни на Европа.  Така предаването ще попълни своята радио-антология с едни от най-високите образци на този..

обновено на 02.02.19 в 08:18

„Крилатият козел” Георги Кушвалиев пикира в „Алтер его”!

Радиоводещ, DJ, музикален журналист, радиоводещ, сатирик, автор на текстове за песни и… „Крилат козел” №1 на България – това е Георги Кушвалиев.  И точно той ще пикира в ефира на „Алтер его” тази събота!  Освен това хвъркатият сатирик е автор на..

публикувано на 25.01.19 в 10:26

 „Алтер его” на Евровълна, но с български привкус!

Пловдив – Европейска столица на културата! Как ще отбележим това в „Алтер его”? По нетрадиционен начин.  Ще представим българските песни, които са включени в Книгата на песните към Европейския съюз. Това е голям проект, в който са включени 17..

обновено на 12.01.19 в 15:52

Димил Стоилов каца от Брюксел в „Алтер его”

Димил Стоилов, по паспорт Димитър Илиев Стоилов, ще гостува в „Алтер его” тази седмица.  Той е кореняк пловдивчанин, но от известно време живее в Брюксел и отскоро е тук, за да представи новата си книга „Децата на Дон Кихот”.  Много алтер ега..

публикувано на 04.01.19 в 10:38

„Алтер его” – кулинарен шахмат по Нова година!

Турнир по кулинарен шахмат ще си спретне екипът на „Алтер его” по празниците. В студиото вече е поставена специална маса, покрита с черно-бели квадрати, осем на осем. Върху тях ще се разположат шахматните фигури, в смисъл – различните ястия, мезета и..

обновено на 29.12.18 в 16:30

„Алтер его” скача в Коледата без парашут!

Без парашут скача в Коледните празници разширеният екип на „Алтер его”. Знам, никой няма да попита: „Защо без парашут?”. Който слуша редовно знае, че това е нормалното ни състояние. По-резонен би бил въпросът: „Защо екипът е разширен?”. Много са..

публикувано на 21.12.18 в 13:23

„Алтер его” на медийна вълна с гост Радосвета Бочукова

За медиите на Прехода ще говорим с Радосвета Бочукова тази събота в „Алтер его” на Радио Пловдив.  По онова време самата тя е била телевизионна водеща, режисьор, PR, изобщо – медиен човек. В момента също се занимава с журналистика в..

обновено на 15.12.18 в 16:36

„Алтер его” празнува с гл. р-р на в-к „Пловдивски университет”

Тази събота „Алтер его” ще бъде в ефир по време на Студентския празник. Ще скочим директно в академичната тематика – сериозно и с усмивка! За веселата част ще се погрижи сатиричното „Аз” на водещия – Краю Петровски, а сериозните теми ще засегнем в..

публикувано на 07.12.18 в 11:07