РЕКЛАМА

Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 часа, както и в неделя от 6.00.

„Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” празнува с гл. р-р на в-к „Пловдивски университет”

Тази събота „Алтер его” ще бъде в ефир по време на Студентския празник. Ще скочим директно в академичната тематика – сериозно и с усмивка! За веселата част ще се погрижи сатиричното „Аз” на водещия – Краю Петровски, а сериозните теми ще засегнем в..

публикувано на 07.12.18 в 11:07

„Алтер его” – поетичен двубой, интервю и музика за душата

Тази събота предаване няма да има. Защото ще се излъчва мач на живо.  Може да ни слушате на двете повторения – в неделя от 6.00 ч. и в понеделник след новините в 20.00 ч.  Ще ви предложим поетичен двубой между водещия с лиричната душа и неговото..

обновено на 02.12.18 в 08:43

„Алтер его” с Комата, Зайченцето Бяло и още нещо

Светлана Комогорова – Комата, известна още със заешкото си алтер его, ще ни гостува тази събота по Радио Пловдив.  Тя е завършила е Английската гимназия в Пловдив и руска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преводач от английски и руски език...

обновено на 24.11.18 в 15:04

„Алтер его” – гостува ни поетесата Галина Вълчева

„Вълча зима” е новият сборник със стихове на Галина Вълчева, който излезе наскоро в ИК „Жанет 45”. Тя ще ни гостува, за да разкаже защо не е издавала стихове в книга цели 14 години, има ли бъдеще римуваната поезия, какво е под един покрив да живеят..

обновено на 17.11.18 в 17:28

Асен Димитров - Феликс гостува в "Алтер его"

Един от малцината високи епиграмисти на Пловдив гастролира в „Алтер его” тази събота. Освен майстор на кратката сатирична форма, той е поет, бард и преподавател по история и география. Заедно с него ще говорим за изкуството да се пишат читави епиграми,..

обновено на 10.11.18 в 17:14

„Алтер его” доказва Теорията на квантовата гравитация!

За вас шега, за нас – истина, но „Алтер его” е на път да докаже все още несъществуващата Теория на квантовата гравитация! И то с помощта на Струнната теория. Ако това не ви говори нищо, няма страшно!  Става дума за обекти с дължината на Планк,..

публикувано на 03.11.18 в 07:28

„Алтер его” гостува на сатиричен клуб „Жарава” в Кубрат!

Цели 800 километра измина радио-машината на „Алтер его”, за да се се срещнем с веселяците от сатиричния клуб „Жарава” в град Кубрат! Два резервоара бензин, една спукана гума и много усмивки – това е равносметката.  Ако изберете нашата компания, ще..

обновено на 27.10.18 в 18:39

„Алтер его” – шампанско, торта и усмивки!

Официално, но не и официозно ще празнуваме в „Алтер его” тази седмица. Отбелязваме една година от първото редовно излъчване на шоуто по Радио Пловдив.  Да, прави сте, вече празнувахме нулевия брой и по този повод второто „Аз” на водещия изрази..

публикувано на 19.10.18 в 10:57

„Алтер его” – една година от пилотното предаване с 15 гости!

„Алтер его” – една година от пилотното предаване с 15 гости! Предпразнично ще бъде настроението в „Алтер его”! Защото водещият и неговото второ „Аз” ще отбележат една година от излъчването на пилотното предаване. Очертава се едно малко, но..

обновено на 13.10.18 в 17:39

„Алтер его” – за Бирената партия с Румен Белчев от „Стършел”

„Чрез светло пиво – към светло бъдеще!”, това е идеологическият център на Бирената партия. Тя си има устав, директиви, фанатици и ренегати (онези, които минават на твърдо). Именно за бирата като политическа платформа ще поговорим с партийния..

обновено на 06.10.18 в 16:08