РЕКЛАМА

Алтер его

Снимка


„Алтер его” е предаване на Радио Пловдив, в което си дават среща две същности на един радио водещ. 

В ефир „разговарят”, „спорят” или просто се шегуват един с друг  двете крайности на Петър Краевски – егото на сериозния човек и неговото второ „Аз” – сатирикът, който винаги търси контрапункта в ситуациите от нашето ежедневие. 

Тук са и авторът на едно предаване, и водещият, който не винаги е съгласен с идеите на сценариста. А защо не и поетичната душа, която оцелява под ироничните откоси на един хуморист. 

От всичко това следва, че „Алтер его” има културно-сатиричен профил и в него се говори сериозно за веселите неща и весело за сериозните неща

Петър Краевски, а и неговото алтер его Краю Петровски, „залагат” смело на литературните сатирични жанрове и тяхната радио адаптация. В рамките на радио шоуто звучат авторски афоризми, епиграми, хумористични стихове, лирични отклонения, сатирични, пародии и скечове.

Наред с нетрадиционния седмичен обзор и актуалните коментари на водещия, гостуват известни поети, писатели, сатирици, хумористи, бардове – все хора, изкушени от тънкостите на художественото слово. Слушайте това предаване, в което няма да се предаваме – всяка събота между 15.00 и 16.00 ч. „Алтер его” – две в едно!

Автор и водещ: Петър Краевски

„Алтер его” – летни усмивки със слънчеви очила!

„Слънце пекна, зайче клекна”, бе написал безименния поетически гений. Слънчево предаване ви очаква и тази събота на вълните на Радио Пловдив!  Ако сте пропуснали морето по някакви си финасови причини, не се отчайвайте. Напълнете леген със..

обновено на 17.08.18 в 09:53

„Алтер его” – борим жегите с усмивка!

Лято е. Жега е! Екзистенциалната стойност на бирата расте главоломно. Душа и плът ги тегли към морската шир (откъдето ви се усмихва водещият), а единствената надежда, че корумпираните у нас ще бъдат „на топло” е глобалното затопляне…  Именно в..

обновено на 11.08.18 в 15:08

„Алтер его” – джин с тоник и лимонче!

И тази събота се задава летният вариант на „Алтер его”! Той по-динамичен и преднамерено по-развеселяващ. Като джин с тоник в чаша със захаросан ръб и лимонче.  В предаването ще има кратки, но експлозивни хумористични рубрики, а задочни гости..

обновено на 04.08.18 в 10:06

„Алтер его” – смехотерапия, но не по здравна каса

Не пропускайте летния вариант на „Алтер его” тази събота! Той е лек и ефирен като бира, разредена с добре изстудена сода.  Ако ни слушате, ще ви се случат много весели радио-премеждия: новини такива, каквито биха могли да бъдат, спор(т)ни вести,..

обновено на 27.07.18 в 13:56

Нестандартно „Алтер его” с проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак

Тази седмица „Алтер его” няма да има нищо общо със себе си! Или поне с представата, която е създало за себе си сред слушателите.  Очертава се в събота и неделя да бъдем… музикално предаване. Причината за тази внезапна промяна е проф. д-р Тони..

публикувано на 20.07.18 в 11:27

Борко Бърборко от читанките - в „Алтер его”

Любимецът на децата Борко Бърборко излиза от читанките, за да гостува в „Алтер его на Радио Пловдив.  Става дума, разбира се, за псевдонима на Борислав Ганчев, който според автобиографичната справка, е роден през 1959 г. в Хисаря. Има педагогическо..

обновено на 15.07.18 в 13:45

„Алтер его” с деликатното Слово на Ина Иванова

Очарователната Ина Иванова сяда на стола за гости в „Алтер его” тази събота.  Тя е завършила  Българска филология . Автор е на интересни книги като сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“, „Името на неделята“,  „Летящ..

обновено на 08.07.18 в 15:19

„Алтер его” за литературните скандали с академик Марин Кадиев

Цял академик сме поканили в „Алтер его” тази събота, за да разнищим една по-особена тема – големите скандали в българската литература! Академикът е Марин Кадиев – литературен фактор, който не се нуждае от специално представяне. Все пак, за..

публикувано на 29.06.18 в 11:13

„Алтер его” в торсионните полета с Розалия Александрова

Хумор, сатира, поетичен сблъсък между двете същности на водещия плюс сериозен разговор за торсионните полета и природата на квантовата поезия – ето такива звукови отблясъци ще отекнат в „Алтер его” тази събота.  Типично за предаването,..

обновено на 23.06.18 в 13:17

Елена Диварова декодира гените на Словото в „Алтер его“

Изключително интересна тема ще бъде в епицентъра на „Алтер его“ тази събота!  В седмицата, когато Пловдив чете, ще говорим за Словото, за дълбоката структура на българския език, за неговата изконност, за кодовете, които го отключват и за..

обновено на 16.06.18 в 12:20