Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

Плаващи картини във „Вход свободен“

Днес във „Вход свободен“ ще си говорим за един, типичен, морски обитател. Ще се запознаем с поверията на празника, Видовден. 14-ти юни е Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Направете добро. Събитията, случващи се в..

обновено на 14.06.19 в 09:32

Таня Иванова - сопран, в "Артист на седмицата"

В "Артист на седмицата" ви срещаме с оперната певица Таня Иванова, която е специален гост на фестивала "Пловдивски Камерни Срещи". Таня Иванова завършва Националното музикално училище „Проф. Любомир Пипков “ и по-късно ДМА „Проф. Панчо Владигеров “..

публикувано на 13.06.19 в 15:11

„Забравени.те думи” и Ина Иванова

„Забравени.те думи”  е проект, интерпретиращ в градска среда думи, употребявани в поезията от началото на ХХ век. Думи, чието значение разбираме, но които не използваме. Инсталацията ще бъде представена в рамките на "Пловдив чете". Подбрани са петима..

обновено на 13.06.19 в 13:04

Без рамки във „Вход свободен“

Днес ви представяме изложбата „Без рамки“ , част от проекта „Усети града“. Светослава Манчева и Мария Славчева, разказват. Две от участничките в проекта и изложбата, Виктория Янчева и Ивана Гиздова от 10-ти „Ж“ клас на хуманитарната гимназия „Св.Св...

обновено на 13.06.19 в 09:28

Пианистът Милен Киров представя нов албум

Тази вечер, аедно с Димитър Льолев (саксофон), Александър Леков (бас), и Стоян Янкулов - Стунджи (перкусии), Милен Киров (клавишни) ще представи авторски композиции - апетитна амалгама от джаз, соул, госпъл, и фънк, посипани с Български подправки и..

обновено на 12.06.19 в 14:57

За нотите и думите във "Вход свободен"

Сряда изпълнена с енергия и вдъхновяваща – така я видяхме до този момент, но същественото предстои! Във времето до 14 осмисляме делника с още събития, теми за разговор, спорове. Така ,че когато дойде тишината на нощта, да имаме онова усещане за..

обновено на 12.06.19 в 09:40

Читалня на открито и ателие по илюстрация във „Вход свободен“

Във вторник си говорим за лятна читалня на открито. Мария Иванова ни среща с Мария Петрова, от библиотека „Иван Вазов“, в Пловдив. Художничката Капка Кънева, разказва за своето „Ателие по илюстрация“. В рамките на „Пловдив чете“, тя ще покаже на..

обновено на 11.06.19 в 10:05

Street Masters с тридневен фестивал

Този уикенд Капана ще приеме духа на хип-хопа, брейк танците, бийтбокса, графитите и най-добрите DJи.Подробности за програмата чуйте от организаторът на фестивала - Александър Митов. Най-влиятелният хип-хоп DJ QBert е специалната гост звезда на..

публикувано на 10.06.19 в 15:26

"Вход Свободен" – късен старт за усмихната седмица

Един късен старт на работната седмица  ни дава прекрасната възможност да се насладим на щедрите дарове на приближаващото лято! За пореден път се потапяме в атмосферата на Пловдив през 2019 – цветен, положително емоционален и наситен с изкуство –..

обновено на 10.06.19 в 09:27

Хип-хоп спектакъл и ЗОО мания във "Вход свободен"

Днес ще си говорим за кино, за изкуство и за Световния ден на океаните. В новата ни рубрика „ЗОО мания“ ще ви запознаем с един, по-различен, домашен любимец. С хореографа Калина Гаева говорим за едно дългоочаквано събитие, танцовия хип-хоп..

обновено на 07.06.19 в 09:31