Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на..

публикувано на 17.10.19 в 10:49

„Електрическият Орфей“ улавя градския ритъм

Тази събота, ще се състои есенното издание на музикалния фестивал Electric Orpheus / "Електрическият Орфей". Стартът е в 16 часа, входът е свободен, а мястото е парк "Дондукова градина" в Пловдив, първата градска градина и обществена зелена площ в..

публикувано на 16.10.19 в 15:41

Есенно във „Вход свободен“

Информацията е първата ни задача.  Днес говорим за фестивала « Electric Orpheus /Електрически Орфей», тази събота 19-ти, парк „Дондукова градина“ в Пловдив. Есенно издание на фестивала. Вход, на събитието, свободен. Програмният директор Николай..

обновено на 16.10.19 в 09:31

"Да бъдеш Альоша" във "Вход свободен"

В днешното предаване ще ви срещнем с организатора на "Да бъдеш Альоша". Какво представлява тази идея? Ще научим в днешното предаване.  Ще се потопим и в любимите рубрики "ЗОО мания" и "Кино".  Много музика, новини и позитивно настроение, в днешното..

обновено на 15.10.19 в 11:28

Древни светове и архитектурен модернизъм във “Вход свободен”

Предстои ни поредното късно начало на работния ден, но обещаваме да бъде интересен и позитивен старт!  И тази седмица в “Невероятно, но факт” разглеждаме древните цивилизации, но днес се фокусираме върху архитектурните им постижения.  Оставаме на тема..

обновено на 14.10.19 в 12:25

Между развитието на света и корените на табора

В последния си проект IN-BETWEEN, Анаис Хорн (Anaïs Horn, Париж / Виена) фотодокументира момичета от ромски произход в портрети, като същевременно предизвиква и поставя под въпрос традициите, съществуващите методи и естетики на това представяне,..

публикувано на 11.10.19 в 14:48

"Вход свободен"- за свободния дух и мечтите

Общовалидното срещу уникалността, традиция или противопоставяне -  Бронислава Вайс или Папуша, както всички я наричат, е младо циганско момиче, което се отличава от всичко заобикалящо...  Има ли място в табора една жена – поетеса и певица?  Какви..

обновено на 11.10.19 в 10:07

"Щък тук-там" във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с това как редовното спортуване помага на физическото ни здраве.  Ще ви запознаем и с две предстоящи събития в Европейската столица на културата за 2019 година. В разговор с Лина Райнова ще научим повече за..

обновено на 10.10.19 в 10:57

"Вход свободен" -древни цивилизации и съвременни спорове

На 9 октомври 1874 година в Берн е подписан дотовор за създаване на Всеобщ пощенски съюз. Именно днешния ден целия свят празнува  като Световен ден на пощите. На  1 юли 1879 година България става пълноправен член на вече преименувания Всемирен пощенски..

обновено на 09.10.19 в 09:31

За сътворението във „Вход свободен“

Ще насочим вниманието ви към новата книга на Милка Кьосева, поетичната „Сътворение“. Втора поетична и трета книга, като цяло, за талантливата пловдивчанка. Приготвили сме и кино новини, както и интересния коментар на Жоро Пеев в..

обновено на 07.10.19 в 18:29