РЕКЛАМА

Недялко Славов, носител на награда "Пловдив"


"На 24 май всички с цветя на улицата да празнуваме заедно".

Недялко Славов, носител на награда Пловдив за литература за книгата "Портрет на поета като млад".Още от категорията

Изготвиха археологическа карта на Неделино

Карта на археологическите забележителности в района на Неделино е изготвил екип учени от Великотърновския университет. Проектът бе представен днес в читалище "Светлина" в града. Общината е финансирала проучването, за да послужи като основа за популяризиране на забележителностите и за привличане на туристи, обясни кметът Боян Кехайов. "Ние..

публикувано на 19.12.18 в 17:05

Прасетата "показаха" невежеството и популизма на местната власт

Кризисен PR, а не социален експеримент - така социалният антрополог доц. Алексей Пампоров обясни поведението на кмета на Пловдив Иван Тотев, който днес заяви, че поканата за разфасоване на прасета до елхата е било социален експеримент.  Естествено, че не е социален експеримент, който изисква контролна група, декларирани методи и т.н. Това..

обновено на 19.12.18 в 16:09

НЗОК удря шамар на аптеките, но ще пострадат пациентите

Националната здравноосигурителна каса оповести намерението си да премахне таксата от 2 лева, която плаща на аптеките за отпускането на скъпо струващи лекарства. Досега те се дават за обработка на протокол за лекарствата, които се покриват 100 % от нея. Сумата 16 милиона лева, които ще се спестят ще отидат за нови лекарства, аргументират се..

публикувано на 19.12.18 в 11:30

Цените на храните през 2019-та няма да останат същите

Много голямо напрежение между работодателите и синдикатите породи несъгласието на бизнеса да се увеличи минималната работна заплата (МРЗ).  Въпросът за МРЗ няма как да стои пред нас, защото тя вече е заложена в бюджет 2019 и приета като такава, защото служи като база за заплащане в публичния сектор. Затова този разговор е доста закъснял ,..

публикувано на 19.12.18 в 09:50

Тотев и прасетата за Коледа в "Извън протокола"

Кметът Иван Тотев  е в рубриката "Извън протокола".  Едва успял да вземе думата от общинските съветници по време на днешната сесия. Той покани всички пловдивчани да отбележат Коледа по aвтентичен начин в синхрон с българските традиции.  Чуйте какво ви очаква на 26-ти декември пред сградата на общината.  В Европейската столица на..

публикувано на 18.12.18 в 16:46

Офицери във вихъра на валса за 110-годишнината на Военния клуб

С Офицерски бал тази вечер ще бъде отбелязана 110-ата годишнина от откриването на Военния клуб в Пловдив.  Армейската сграда отваря врати на елегантен офицерски бал в Новогодишната нощ през 1908 срещу 1909 година. Спазвайки протокола, балът ще бъде открит с виенски валс от най-старшия офицер – командирът на 110-ти Логистичен полк полковник Иван..

публикувано на 18.12.18 в 11:42

Проучват възможностите за нова сграда на Математическата

Кога в Пловдив ще има ново училище, или как ще се строи нова сграда на Математическата гимназия - отговорите от председателя на Общинския съвет  Савина Петкова , която днес внася на сесия предложение за формиране на работна група, която да търси терен за бъдещото строителство.  Моето предложение е провокирано от писмо на доскорошната временно..

обновено на 18.12.18 в 10:05