РЕКЛАМА

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

print Отпечатай
Още от категорията

Празнуваме Благовещение

Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.  Според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос.  Празникът е..

обновено на 25.03.17 в 09:23

Математици се дипломират

На тържествена церемония на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще бъдат връчени дипломите на 354 абсолвенти. Дипломират се 212 бакалаври, от които отличниците са 59, и 142 магистри, сред които 66 отличници, от специалности в областта на математиката, информатиката и информационните технологии...

публикувано на 25.03.17 в 09:22

Ден за размисъл преди утрешния вот

Днес е ден за размисъл преди утрешните парламентарни избори и е забранена предизборната агитация. Освен това в предизборния ден не могат да се публикуват изследвания на социологически агенции. Част от останалите разпоредби за ограничения в предизборния ден са на общините-за събирания и извършване на по-масови прояви, както и за продажбата на..

обновено на 25.03.17 в 09:12

ВиК ремонт отново затваря бул. "Ал. Стамболийски"

За извършване на авариен ремонт на магистрален водопровод от 09:00 ч. до 17:00 часа се спира движението по бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Никола Димков” до ул.” „Болград”. Това променя и маршрутите на автобусите от градския транспорт с номера 16, 20, 27 и 36. Те ще се отклоняват по бул. „Никола Вапцаров”. Линия№16 /кв...

публикувано на 25.03.17 в 08:04

Часът на Земята с призив за икономия на енергия

Тази вечер хиляди българи ще изразят съпричастността си към Часа на Земята, като изгасят символично осветлението за един час. Основните държавни институции, стотици общини и много бизнеси също се включват.„Загаси светлините, отвори очи за планетата“ е призивът тази година. Община Пловдив се присъединява към глобалната инициатива Часа на..

публикувано на 25.03.17 в 07:50

42 дежурни прокурори ще приемат сигнали за изборни нарушения Апелативна прокуратура - Пловдив

З оната на Апелативна прокуратура-Пловдив включва шест окръжни и 27 районни прокуратури. 43 прокурори ще дават дежурства и приемат сигнали за изборни нарушения на 25 и 26 март 2017 г.   Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори..

обновено на 24.03.17 в 17:06

Военен контингент от Смолян се завърна от успешна мисия в Афганистан

С тържествен ритуал на стария център на площад „Свобода“ в Смолян бяха посрещнати военнослужещите, участвали в мисия в Афганистан.  На събитието присъстваха представители на кметската и областната администрация, представител на Сухопътни войски, кметове от областта, близки и роднини на военнослужещите и граждани. Войните от Смолян бяха натоварени с..

публикувано на 24.03.17 в 17:06