РЕКЛАМА

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

print Отпечатай
Още от категорията

Пловдив става балканската столица на „Футбол радар“

Най-мащабната компания за създаване и обработване на статистически данни и анализи в областта на футбола разкрива офис в Пловдив. Фирмата „Футбол радар“, която има седалище в Лондон и осъществява анализи на над 30 000 футболни срещи годишно, е предпочела  да стъпи в Пловдив пред София и други градове в тази част на Европа.  Ръководителят на отдела..

публикувано на 30.05.17 в 13:19

Ремонтите на кино "Космос", галерията на "Гладстон" и пл. "Централен" ще се финансират от държавата

Промяна в екшън-плана за подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата - 2019, изготвен по искане на служебното Правителство, както и на начина на финансиране подготвят  общинската управа и  Финансовото министерство. По тази причина  бюджетът на Общината предстои да бъде преразгледан на заседание на ОбС.  Като аргумент кметът Иван..

публикувано на 30.05.17 в 12:52

Изчезналият мъж от Кутела е открит мъртъв в пропаст край Смолян

Обявеният за издирване Димитър Семерджиев от село Кутела е намерен мъртъв, информират от ОД на МВР- Смолян. Мъжът е катастрофирал с колата си, падайки в пропаст в района на комплекса "Свети Пантелеймон" край Смолян. Смачканият до неузнаваемост автомобил "Пежо" е намерен днес при поредната акция за търсене на 27-годишния мъж. Димитър Семерджиев бе в..

публикувано на 30.05.17 в 12:28

Съдът отстрани окончателно професорите от УХТ, обвинени в корупция

Пловдивският апелативен съд потвърди отстраняването от длъжност на 2-мата преподаватели от Университета по хранителни технологии. Професорите Симеон Василев и Николай Банков са обвинени в получаване на подкуп от студенти, за да им пишат фиктивни оценки от изпити. Прокуратурата и адвокатите повториха доводите си от предишното заседание, а след кратко..

обновено на 30.05.17 в 12:23

Обновени са три подлеза по "Цариградско шосе"

Ремонтирани бяха три подлеза по „Цариградско шосе”. Това са съоръженията в близост до кръстовището с бул. "Шести септември" и при кръстовищата  с  бул.  "Освобождение"  и  ул.  "Ландос".  Подлезите вече са с ново осветление,подменена настилка на пода и стълбищата, ремонтира отводнителна система. Те са и пребоядисани.  До края на деня ще приключи..

публикувано на 30.05.17 в 12:23

Злонамерено обаждане за бомба в центъра на Пловдив разкри полицията

Полицията задържа мъж, подал фалшив сигнал за бомба в Пловдив.  Снощи на спешен телефон 112 той позвънил и заплашил, че ще постави взривно устройство в търговски обект в центъра на града. Незабавно към мястото били изпратени полицейски служители, които извършили щателен оглед на сградата и района. След като сигналът не се потвърдил, започнала..

публикувано на 30.05.17 в 11:49

Измамници предлагат фалшиво злато в Пазарджишко

Мними жертви на катастрофа отново атакуват Пазарджишкия регион, предупреждават от полицията.  На развален български език измамниците предлагали фалшиво злато срещу пари. Под предтекст, че са катастрофирали и имат нужда от помощ, измамниците изскачали пред колите на хората, като ги принуждавали рязко да спрат.  Подобни мними жертви на катастрофи са..

публикувано на 30.05.17 в 11:27