РЕКЛАМА

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

print Отпечатай
Още от категорията

Пренареждане: ГЕРБ поиска от кмета на Пловдив да се откаже от акциите в Панаира

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на ГЕРБ на сесията на 27 април 2017 г. да отменят решението на Общински съвет - Пловдив за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.  Това стана по време на заседание на Изпълнителната комисия на партията..

обновено на 26.04.17 в 17:49

Условна присъда за бившата директорка на Дома за деца в Асеновград

Съдът в Асеновград наложи условна присъда на бившата директорка на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Таню войвода" в  Асеновград  Весела Симеонова.   Тя бе призната за виновна за три случая през лятото на 2011г, в които противозаконно е държала затворени с дни малолетни  инепълнолетни тогава питомци на дома.   За тези си деяния, Весела..

публикувано на 26.04.17 в 17:49

Решението на съветниците за акциите на Панаира се оказа незаконно

Областният управител Здравко Димитров върна решението на Общинския съвет на Пловдив за приемане на 20 процента от държавните акции на Международния панаир.  Мотивите на са, че е сделката не е съгласуване с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, което в подобни случаи е задължително. От друга страна решението на местния..

публикувано на 26.04.17 в 17:37

Бившият партиен дом да се превърне в опера предложи изненадващо "Дом на пловдивската опера"

Операта може да има 100 процента функционалност, ако общината предостави бившия Партиен дом, който да бъде свързан с Концертна зала – това заявиха от Фондация „Дом на пловдивската опера“ на пресконференция по повод една година от дейността си. Арх. Илко Николов представи проект от 4500 кв. м. разгърната площ, включително и 40-местен паркинг,..

обновено на 26.04.17 в 17:26

Решиха на мястото на Гарнизонна фурна да има парк, Миразчиев обещава протести

Следващата седмица започва бутане на Гарнизонна фурна и още 4 сгради до нея . Имаме вече избран изпълнител на дейностите , каза пред Радио Пловдив кметът на район „Западен“ Димитър Колев.  Той уточни, че при него тази седмица е получил подписка, подкрена от 200 жители от квартала, които  искат на това място да има парк.  Те са от блоковете..

обновено на 26.04.17 в 17:25

Благотворителна кампания " Заедно в живота "

„Заедно в живота“ - благотворителна кампания за Отделение „Детска онкохематология“ към УМБАЛ „Св.Георги“ – Пловдив. Благотворителната кампания ще се проведе и по време на Национална Киноложка Изложба в гр.Първомай на 29 и 30 април (събота и неделя). В разговора ни с Велисвала Костадинова и Пеньо Запрянов – председател на киноложкото..

публикувано на 26.04.17 в 16:41

Областният съвет на БСП - Пловдив подкрепи Гергов

На свое заседание снощи Областният съвет на БСП - Пловдив прие отворено писмо до членовете на Националния съвет на партията, в което изразяват своята подкрепа за лидера си Георги Гергов. Това съобщиха за Радио Пловдив от Областния съвет на БСП.  В открито писмо до медиите се казва: " Изказваме своята категорична подкрепа за Председателя на..

обновено на 26.04.17 в 16:40