РЕКЛАМА

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

Още от категорията

Ученици връчват листовки на шофьори за безопасност на пътя

Под мотото „Спаси животи!“ „Пътна полиция“ - Пловдив се присъединява към Европейския ден без жертви на пътя 21 септември. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. Днес в България и във всички страни,..

публикувано на 21.09.17 в 07:50

Повдигнаха обвинение на ученика от Садово, пребил учителя по английски език

Районна прокуратура – Асеновград повдигна обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм срещу 17 годишният ученик Атанас Георгиев, който нанeсе побой над учителя си в садовската  гимназия. Атанас е задържан в ареста за  72 часа. От прокуратурата уточняват, че са назначени са съдебно-медицинска експертиза на..

обновено на 20.09.17 в 17:11

Гергана Мутафова става кадровик на съдебната система

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова бе избрана за член на ВСС. Тя влиза в органа на съдебните кадровици от квотата на парламента, който днес избра 11-те членове.  Мутафова бе предложена от ГЕРБ и избрана с 222 гласа. В концепцията си тя предлага санкции за прокурорите, ако съдът произнесе оправдателна присъда по зле изготвен обвинителен акт..

публикувано на 20.09.17 в 17:07

Оръжейниците от ВМЗ се обявиха срещу изнасянето на фирмени тайни

Близо 50 служители на ВМЗ-Сопот излязоха на символичен протест пред портала на държаваното предприятие в обедната им почивка. Хората заявиха, че искат да се запази фирмената информация и се обявиха против работата с посреднически фирми. Работниците не конкретизираха дали е нарушена фирмената тайна на оръжейницата и не посочиха нито една фирма –..

обновено на 20.09.17 в 16:33

Разкриха кой опожари вилната зона край Хисаря

Арестуваха 41-годишен мъж  за пожара  във вилната зона край Хисаря на 12 септември.  Разследването е установило, че огънят е тръгнал от имота на мъжа, който хвърлял пиратки срещу ято птици.   Той е задържан  за 24 часа и е направил пълни самопризнания за стореното, съобщиха от областната дирекция на полицията.   Случаят е поет от Районна..

обновено на 20.09.17 в 16:33

Паркинг за 50 автомобила изграждат на ул. "Сава Муткуров" в "Северен"

Изграждането на голям общински паркинг започна в район “Северен”. Със символична първа копка кметът на района инж. Ральо Ралев даде старт на строително-ремонтните дейности.  Паркингът се намира на ул.“Полковник Сава Муткуров” с обща площ  около 2 дка.   Новото съоръжение ще включва около 50 паркоместа, от които три ще бъдат за хора с увреждания...

публикувано на 20.09.17 в 13:32

Затварят част от ул. "Васил Левски" за проверка чистотата на въздуха

Движението на автомобили по ул. „Васил Левски“ в отсечката между бул. „България“ и бул. „Дунав“  от 11 дд 13 часа  бе ограничено .    Причината е измерване на чистотата на въздуха, а инициативата е част от проявите в Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември).   От община Пловдив обясниха, че от снощи мобилната станция на РИОСВ прави..

публикувано на 20.09.17 в 10:29