РЕКЛАМА

Лятна читалня за деца за трета година в Пловдив

За трета поредна година в Пловдив се провежда лятна читалня за деца на открито. Тази година подкрепата си за нея са дали шест издателства от Пловдив и столицата. Лятната читалня е в градинката „Седмото тепе”, зад Джумая джамия. В продължение на три дни от 10 до 12 часа децата ще имат възможност да четат, пишат, рисуват, съставят приказки, да играят и да се забавляват. Разнообразието от книги също е голямо. Издателствата са предоставили детски книги, активни карти, списания и енциклопедии.Интересът на децата към книгите е голям. Най-нетърпеливите пристигнаха минути преди откриването на читалнята. Обичам да чета книги и вече съм прочела 500, заяви осемгодишната Дени. За по-малките има и работилници по рисуване, в които децата оцветяват приказни герои.

След приключване на лятната читалня ще стартират и безплатни езикови курсове за деца. Те ще се провеждат в Детски отдел на библиотека „Иван Вазов”. Входът ще е с читателска карта, а накрая ще получат грамота. Занятията ще се водят от ученици на езиковите гимназии в града. Доброволците ще се занимават с децата от понеделник до четвъртък от 10 до 12 часа. За нас ще бъде голямо удоволствие да преподаваме на по-малките, разказа Мария-Йоана, която учи италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов”. Президентът на Лайънс клуб Пловдив-Филипополис” заяви, че целта не само децата да усвояват чужд език, но и да общуват. 

print Отпечатай
Още от категорията

Миризмата в Труд е от канализацията, алармират от Централата за биогаз, кметът Минков отрича

В село Труд в  момента изтичат големи количества мръсни канализационни води. Разливът  на фекална маса е от широка канализационна тръба . Това съобщават от фирма " Билд Инвест Сит" ЕООД , която е собственик на Централата за биогаз в селото.  Оттам уточняват, че разливът е открит в сряда вечерта, а  тръбата е в непосредствена близост..

публикувано на 25.02.17 в 11:48

Нови маршрути на автобусите №6, 12, 16, 18 и 116 заради ремонт на бул. Руски

От днес до 9 юли се затваря за ремонт източното платно на бул. „Руски” в участъка от кръстовището с ул. „Гладстон “ до кръстовището с ул. „Преслав” . Заради ремонта временно се спира движението на превозни средства в този участък, променят се и маршрутите на пет автобусни линии от градския транспорт – това са линиите с номера  6, 12, 16, 18..

обновено на 25.02.17 в 11:05

Пожар от печка отне живота на жител на Кадиево

Мъж e загинал при пожар  снощи  в пловдивското село Кадиево. Сигналът за  горящ фургон  в дворно място в селото е постъпил около 23 часа в Районното управление на полицията в Стамболийски. Незабавно към адреса са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. След приключване на гасителните действия в изгорелия фургон било открито тялото на..

публикувано на 25.02.17 в 11:05

Родопчани отбелязват 10 години от загубата на общественика Петър Петров

Смолянчани ще почетат паметта на архитект Петър Петров. Днес се навършват десет години от трагичния инцидент при който загуби живота си, падайки от влека към връх „Снежанка”, съобщава кореспондентката ни Радостина Чернокова. Архитект Петров приживе беше обявен за почетен гражданин на Смолян. Освен като общественик и добър скиор, родопчани го..

публикувано на 25.02.17 в 10:40

Обучение за трудния живот на младежите в Смолян

В Смолян ще се проведе обучение за проблемите и предизвикателствата пред младежите . Организатор на събитието е Младежкият информационно-консултантски център „Аз мога “ Смолян.  В работата си с младежи през годините експертите в центъра са установили, че манталитетът на нещастие и негативност дълбоко се е вкоренил в младите хора и това в..

публикувано на 25.02.17 в 09:25

Екоинспекцията не откри замърсяване на въздуха в Централата за биогаз в Труд

Извънредна проверка на РИОСВ- Пловдив на площадката на централата за произвоoство на биогаз в  Труд не установи нарушения. Проверка в землището на селото, обаче, се е натъкнала на струпване на промишлени  и органични отпъдъци на нерегламентирани за това места. Първата за тази година обиколка на екоинспекторите на територията на площадката,..

публикувано на 24.02.17 в 18:23

Музиката се връща в ефира на БНР :)

От 1 март 2017 г. в ефира на програмите на Българското национално радио отново ще звучи музика от репертоара на „Музикаутор“. След направени отстъпки и от двете страни, предстои сключване на договор между Българското национално радио и сдружението за колективно управление на авторски права „Музикаутор“. Решението на Управителния съвет на БНР е..

публикувано на 24.02.17 в 16:18