РЕКЛАМА

Пет партии в следващия парламент, ГЕРБ печели 38%, БСП - 21%, ДПС - 14%

Според данни от национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, направено между 5 и 10 юли сред 1024 души и огласено днес, в следващия парламент ще бъдат представени пет партии.  Това да ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ и РБ.

23,9 на сто от анкетираните отговарят, че на предсрочните избори на 5 октомври ще гласуват за ГЕРБ, 13,7 на сто - за 
"Коалиция за България", 7,9 на сто - за ДПС. Реформаторският блок декларират, че ще подкрепят 3,3 на сто от всички 
участвали в изследването, ББЦ, ВМРО, "Гергьовден" - 2,9 процента, НФСБ - 2,2 на сто, "Атака" - 2,1 на сто, АБВ - 2 процента. 

При преизчисление само от гласувалите тези резултати означават 38 на сто за ГЕРБ, 21 процента - за БСП, 14 на сто - за ДПС, 5 на сто - за Реформаторския блок, и 4,3 на сто за ББЦ. Останалите политически сили са под бариерата. Съответно от ГЕРБ биха имали 111 депутати, левицата - 61 народни представители, ДПС - 41 депутати, РБ - 15, а ББЦ - 12 народни представители.

Юлий Павлов от Центъра коментира в интервю за Радио Пловдив, че до изборите разликата между ГЕРБ и БСП няма да намалее и дори има вероятност да се увеличи.  

На предсрочните парламентарни избори декларират, че със сигурност ще гласуват и са решили за кого 45,2 на сто. 19,4 на сто ще гласуват, но се колебаят за кого. 14,4 на сто се колебаят дали да гласуват. 19,4 на сто са твърди в отговора си, че няма да отидат до урните. 

Според данните 36,5 на сто оценяват работата на правителството на Орешарски със слаб /2/ по шестобалната система, 32,4 на сто му поставят тройка, а 22,1 на сто - четворка. Кабинетът заслужава много добър /5/, смятат 6,9 на стоот анкетираните, а 0,9 процента му дават отлична оценка. 

38,3 процента заявяват, че са подкрепяли протестите през миналата година, 10,5 на сто - че са подкрепяли  контрапротестите, а 45,8 на сто - че не са подкрепяли нито протести, нито контрапротести. 

Още от категорията

Британското общество е все по-разделено по казуса "Брекзит"

Великобритания се оказа в заплетена ситуация, след като парламентът на страната отхвърли с огромно мнозинство планът на премиера тереза Мей за споразумение с Брюксел за напускането на ЕС.   Повечето британски депутати са категорично несъгласни с цялостното споразумение, коментира пред Радио Пловдив журналистът и политически анализатор Андрей..

публикувано на 16.01.19 в 16:03
Илиян Кузманов търси начини да защити бизнес интереса си

Кафето-библиотека в Лондон затвори врати

Прословутото Кафе-библиотека в Лондон затвори врати. Собственикът Илиян Кузманов заяви, че е жертва на ловка машинация в момент, когато е отсъствал от Лондон и е бил в България, без да може да реагира. Хиляди българи са минали през кафенето, което съдържаше и 3000 тома книги на български, английски, френски и немски език. За съжаление, от..

публикувано на 16.01.19 в 14:34

Представят сборник от поредицата „Из архивите на ДС“

Комисията по досиетата ще представи 44-ия документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС: Държавна сигурност и бялата емиграция в България /1944-1991/“ в залата на централната университетска библиотека на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. По инициатива на Катедра „История и археология“ при Философско-историческия факултет..

обновено на 16.01.19 в 14:34

Свободата не е даденост, тя трябва да се отстоява ежедневно

С възпоменателно тържествено честване Пловдив отбелязва 141 години от Освобождението на Пловдив от османско робство.   Пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина слово по повод събитията от 1878 година ще произнесе историкът Георги Василевски  от Търговската гимназия. Водещ ще бъде Златко Павлов. В официалната церемония,..

обновено на 16.01.19 в 12:56
Николай Костов

Лобистка директива на Брюксел иска верификация на лекарства

Защо половината аптеки не са готови за включване в европейската система за верификация на лекарствата? Нейната цел е преди всичко недопускане на фалшиви лекарства в аптечните мрежи и влиза в сила на 9 февруари. В програма "Ден след ден" на Радио Пловдив коментираме темата с Николай Костов , председател на Асоциацията на собствениците на аптеки..

обновено на 15.01.19 в 16:29

Има маркетингова нужда от откриващото събитие за ЕСК

За икономическите и финансовите   измерения на събитието ЕСК,  в частност откриващото събитие, за ползите или липсата им в дългосрочен план за Пловдив и жителите му - разговаряме с икономиста Георги Стоев. Над 10 000 туристи са посетили града за откриващото събитие на Европейската столица на културата. Това са хора от Европа, САЩ, Индия..

публикувано на 15.01.19 в 16:11

Културата е абстракция и това прави комуникацията за нея трудна

Основното за една кампания е  посланията да са ясни още от самото начало и да бъдат комуникирани адекватно. Още при самата подготовка видяхме известни  дискусии и някакъв хаос и това намали  ценността на посланията и  възможността хората по-добре да ги разберат, коментира PR експертът и преподавател в УНСС доц. д-р Александър Христов.. Това,..

публикувано на 15.01.19 в 11:26