РЕКЛАМА

Доцент Анна Кръстева: България има нужда не от политици еднодневки, а от реформатори

Доц. Анна Кръстева

Попълването на втория ешелон на властта предизвика нови атаки срещу правителството на професор Георги Близнашки.

Политическата ситуация у нас е толкова нестабилна, че дори и една публикация в сайт предизвиква политическа буря. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доцент Анна Кръстева – политолог и преподавател в НБУ.

Положителният аспект е нарастващата критичност на гражданското общество към политическата класа. Пред правителството на професор Георги Близнашки трябва да има три важни задачи – провеждане на честни избори, електронното правителство и дълбоки реформи. „България няма нужда не от политици еднодневки, а от реформатори. И от нов договр между елит и граждани”, коментира доцент Кръстева.


Още от категорията

Пловдив гаси светлините за Часа на Земята

"Часът на Земята" се отбелязва тази вечер със символично гасене на светлините за един час .  Световната  инициатива на Световния фонд за дивата природа  обединява хора от 180 държави в действия срещу климатичните промени и загубата на биоразнообразие.  В нея тази година се включват 109 български общини.  Пловдив подкрепя събитието като..

обновено на 24.03.18 в 13:27

Психологията е многолика професия

В Пловдив Дружеството на психолозите в България провежда Регионална среща – дискусия „Българските психолози за европейско развитие на професията в България“. Целта е да се обсъдят създаване на  нормативни, организационни, квалификационни и ресурсни условия за по-добра реализация и професионално развитие на младите психолози у нас. В срещата..

публикувано на 24.03.18 в 11:40

Земята е живо същество, има сърце и мозък

За "Часът на Земята" разговаряме с д-р Румен Стоилов. Как хората възприемат Земята? Хората възприемат Земята консуматорски, като нещо бездушно, което те трябва да моделират и ползват. Ден на Земята е хубаво, но това са неща, които трябва да правим всеки ден. Това означава ли, че 364 дни ние не мислим за Земята? Сега ще гасим за един час..

публикувано на 24.03.18 в 11:14

Близо 400 абсолвенти се дипломират във ФМИ

Факултетът по математика и информатика (ФМИ) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ тържествено  връчва тази събота  дипломите на 391 абсолвенти.  Дипломираните бакалаври са 260, като 64 от тях са отличници, а магистрите са 131, от които отличниците – 88.  ФМИ е над 50-годишна история и е сред авторитетните образователни и..

обновено на 24.03.18 в 10:09

Предсрочни парламентарни избори ще има още преди евровота

БЗНС ще се присъедини към политическия проект на ДСБ, „Да България“, и "Зелените". Пред Радио Пловдив лидерът на земеделците Николай Ненчев съобщи, че очакват през април политическото споразумение да бъде финализирано. В момента се работи по конструкцията, по начина на вземане на решение, по посланията и програмата на новото дясно обединение...

обновено на 23.03.18 в 16:54
koritarov

Срещата ЕС – Турция е деликатна и изключително трудна

България  ще е домакин на срещата ЕС – Турция. Очаква се в понеделник в резиденция Евксиновград във Варна в срещата да участват и да разговарят председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Ердоган. Журналистът  Георги Коритаров коментира  за Радио..

публикувано на 23.03.18 в 16:14

Намаляват държавната поръчка на ПУ за част от специалностите

Държавата да субсидира обучението на 45 918 студенти в 37 държавни висши училища през новата учебна година. Това предвижда Проект на Решение за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации през 2018–2019 година, който е публикуван в електронния портал за обществени консултации...

публикувано на 23.03.18 в 11:03