Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операта в Пловдив през декември

| обновено на 11.12.14 в 14:30

С директора на Държавната опера – Пловдив Нина Найденова ви представихме в предаването “МР3 format” една малка част от богатата артистична програма за месец декември.

В предпоследния ден на старата годината Операта ви кани на Новогодишен бал. Програмата е наситена с много концерти – от класическата музика, през джаза до поп музиката. Това се случва за първи път в Пловдив и е един своеобразен "маратон" от музикални изненади, който ще се случи в Дома на културата „Борис Христов” от 17 часа до 23.30 часа и е за цялото семейство.

В звуковите файлове може да чуете повече подробности от Нина Найденова – директор на Държавната опера – Пловдив, а тук ви представяме програмата за 30 декември 2014 г.:

17:00 ч – на голямата сцена  - Детски карнавал с оперни герои, Печенката и Госпожа Опера!

18:00ч - Лучано Ди Мартино представя деца виртуози (Камерна зала) 19:00ч - Гала опера: Камен Чанев и приятели - певецът със световна слава представя най-известните тенорови арии.
Диригент: Диан Чобанов (Голяма сцена)

21:00ч – „Добре дошла, 2015!” - с Михаела Филева и Васил Петров - поп и джаз класики с оркестъра на Пловдивската опера.
Диригент: Диан Чобанов. (Голяма сцена)

20:30- 23:30 - Тържествен бал - Балет, диксиленд, оперно ретро фото, оперни видео прожекции, DJ Skill с хитовете на 60-те и 70-те, коктейл (Фоайета).

От всички концерти и оперни представления, които е подготвила Държавната опера – Пловдив насочваме вашето внимание и към One ballad night symphony – концертна джаз певеца Петър Салчев и Симфоничния оркестър на Държавната опера – Пловдив с диригент Константин Добройков на 16 декември с начален час 19:00. Специален гост е Мирослава Кацарова. По този повод Нина Найденова каза: Аз много отдавна харесвам джаз певеца Петър Салчев и се радвам, че успяхме да осъществим този проект, защото той изискваше време и усилия. Направихме специални аранжименти за оркестър и за джаз състав. Повече подробности може да чуете в предаването “mp3 format” този четвъртък, 11 декември, от 10:00 и от 17:00 часа.

Новото е, че за младите родители, които няма къде да оставят децата си по време на концерта One ballad night symphony, за първи път „Стаята на Госпожа Опера” отваря врати, където ще има малки концерти за деца. Там малчуганите ще могат да се научат да свирят на ударни инструменти, цигулка, пиано, тромпет, ще пеят и ще рисуват, а Госпожа Опера ще им разказва приказните оперни либрета. Тези интерактивни занимания ще се случат и на 20 декември, когато на сцената на Дома на културата „Борис Христов” ще се играе типичното за Коледа представление на операта - „Бохеми”, както и на 23 декември по време на концерта „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин. Най-известните мелодии за Коледа”. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цинга Манга Фънк гостуват в Пловдив

Барабанистът Кирил Добрев е една от емблематичните фигури в етно-група Булгара. От 20 години се занимава с композиране и саунд дизайн за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 печели Аскеер за авторска музика към театралния спектакъл “Дивите”. Съавтор е с Влади Михайлов на музиката към българското предложение за Оскар “Кецове”,..

публикувано на 26.04.24 в 16:50

В "Срещите - разговор за морала

Преизвестно е - зад всяка криза стои моралът. А какво е моралът?  Илия Кожухаров, Петко Атанасов и отец Радослав Паскалев разсъждават в "Срещите" тази събота.  Бъдете с Радио Пловдив, интересно е!

публикувано на 26.04.24 в 10:15

Показват филми с "Поглед към другия"

Петдневна филмова поредица „Поглед към другия“ ще бъде представена от днес в Пловдив .  Международната селекция от киноразкази е инициатива на Гьоте институт - България  и сдружението „Арте Урбана Колектив“ и ще бъде показана в Лъки – Дом на киното. Програмата включва късометражни, документални и игрални европейски заглавия, както и..

публикувано на 26.04.24 в 06:37

Изложба на Александър Христев в галерия "Пловдив"

Дружеството на пловдивските художници представя изложбата „Палитра Европа“ на живеещия във Франция творец Александър Христев в галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет. Роденият през 1976 г. в Париж художник учи в реномирани частни училища в града, като след колежа посещава Екол  ПЕНИНЕНГЕН, Екол де ВОЗ АР, Ателие по живопис Де ла Вил..

публикувано на 26.04.24 в 06:29

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25