РЕКЛАМА

Ежедневно трябва да има нетърпимост срещу тероризма

Кървавият акт в редакцията на "Шарли Ебдо" е борба на варварството срещу цивилизацията. Въпросът е какво може да направи политиката на Запада. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доцент Анна Кръстева, политолог, преподавател в НБУ и лектор във френски висши учебни заведения. 

Тя допълни, че ежедневно трябва да се проявява нетърпимост срещу тероризма. "Най-кървавият атентат във Франция след Втората световна война е удар в самото сърце на западната демокрация", коментира доцент Кръстева. Българските студенти също почетоха в социалните мрежи паметта на загиналите и се присъединиха към призива „Аз съм Шарли”. Доцент Ана Кръстева смята, че карикатурата, която е публикувана на сайта на френското издание, часове преди атентата, не е истинската причина за него. "Между двете буквално няма връзка, защото очевидно е много солидна подготовката за този атентат, но и миналата седмица по ирония на съдбата или по логиката наистина на твърдата сатирична политика на „Шарли Ебдо” се публикува карикатура, в която има въпрос "Защо няма още атентати във Франция?", а въоръженият джихадист отговаря „О, чакайте до края на януари.” И се поднасят новогодишните поздравления и виждаме новогодишното поздравление в тази кървава баня", припомни тя.
Цялото интервю с доцент Анна Кръстева можете да чуете в прикачения файл.

print Отпечатай
Още от категорията

След оставката на Гергов Корнелия Нинова има шанс да оздрави БСП

Процесите, които текат в БСП, са по-скоро оздравителни, отколкото разрушителни и могат да помогнат на партията да се освободи от  зависимостите.  Мнението е на политолога проф. Александър Маринов, който коментира скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев с посредничеството на Георги Гергов, заради която той подаде..

публикувано на 24.04.17 в 16:08

Правителството изгуби 5 седмици за становище до ЕК за Газпром

Служебният министър на енергетиката Николай Павлов съобщи пред журналисти, че държавните дружества в енергетиката - "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Български енергиен холдинг", са готови със становището си по предложените ангажименти на "Газпром" по делото с ЕК.  Той обясни, че има доста неясноти по тези ангажименти и по тази причина..

публикувано на 24.04.17 в 15:58

Вредните битови навици водят до хронични заболявания

В целия свят се увеличава заболеваемостта от захарен диабет тип 2 и това се дължи най-вече на начина на живот на съвременния човек, който все по-често  е с наднормено тегло , храни се с висококалорична храна и не се движи достатъчно. Наред с генетичната предопределеност това са факторите, които водят до тежкото заболяване.  Това каза   е дин от..

публикувано на 24.04.17 в 15:09

Без изненади на балотажа, Макрон ще е новият президент на Франция

Европа и светът очакват изхода от президентската битка във Франция, чийто финал е на 7 май, относително  спокойно. Опасността повечето избиратели да предпочетат президент националист, според повечето наблюдатели и анализатори, няма да се случи. Французите поискаха промяна в  политиката, като показаха червен картон на традиционното ляво и дясно,..

публикувано на 24.04.17 в 14:55

Проф.д-р Боян Дуранкев в "Извън протокола"

В „Извън протокола“ ще чуете доктора по икономика проф. Боян Дуранкев.  В контекста на очертаващата се актуализация на бюджета, обещаните увеличения на  пенсии и заплати, както и други актуални рзходи, проф. Дуранкев  очертава  следния възможен сценарий. Чуйте проф. Дуранкев в звуковия файл.

публикувано на 24.04.17 в 13:54

Ако не променим нещо,олигархията ще ни превърне в латино държава

Преразпределяне е ключовата дума в последните скандали, които владеят държавата – коментира финансистът Кольо Парамов. Олигарсите търсят всякакъв достъп до средства и възможности за влияние. Напрежението расте, ситуацията в страната не изключва и куршуми да се включат в разчистването на интересите към финансовите и властови потоци. Парамов..

публикувано на 24.04.17 в 13:33

Напрежение в БСП има, но ще го решим с диалог

Как БСП излиза от ЦУМ и спорната среща Гергов -Цацаров- Дончев?  До тук само Георги Гергов излезе от Изпълнителното бюро на партията, но за разлика от тези, които го изпратиха  и обявиха темата за затворена, той изглежда сложи крак на прага и остави дебатът за собственото си политическо бъдеще отворен. Как разговорът ще продължи в областната..

публикувано на 24.04.17 в 12:22