Ежедневно трябва да има нетърпимост срещу тероризма

Кървавият акт в редакцията на "Шарли Ебдо" е борба на варварството срещу цивилизацията. Въпросът е какво може да направи политиката на Запада. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доцент Анна Кръстева, политолог, преподавател в НБУ и лектор във френски висши учебни заведения. 

Тя допълни, че ежедневно трябва да се проявява нетърпимост срещу тероризма. "Най-кървавият атентат във Франция след Втората световна война е удар в самото сърце на западната демокрация", коментира доцент Кръстева. Българските студенти също почетоха в социалните мрежи паметта на загиналите и се присъединиха към призива „Аз съм Шарли”. Доцент Ана Кръстева смята, че карикатурата, която е публикувана на сайта на френското издание, часове преди атентата, не е истинската причина за него. "Между двете буквално няма връзка, защото очевидно е много солидна подготовката за този атентат, но и миналата седмица по ирония на съдбата или по логиката наистина на твърдата сатирична политика на „Шарли Ебдо” се публикува карикатура, в която има въпрос "Защо няма още атентати във Франция?", а въоръженият джихадист отговаря „О, чакайте до края на януари.” И се поднасят новогодишните поздравления и виждаме новогодишното поздравление в тази кървава баня", припомни тя.
Цялото интервю с доцент Анна Кръстева можете да чуете в прикачения файл.

Още от категорията
Виден Димитров - управител на мрежа от детски школи по роботика

С роботиката отваряме нов свят за децата

Всичко около нас се развива много бързо и динамично и всички се опитваме да наваксаме с технологиите. Част от това е свързано с въвеждането на нови професии и обучения. Едно такова е роботиката, смята Виден Димитров, управител на мрежа от детски школи по роботика и старши мениджър в голяма ИТ компания. Според него децата още от 2-3 клас..

публикувано на 15.11.19 в 16:28
Менда Стоянова

Неплащането на първия ден болнични може и да не се случи

Над 640 милиона лева годишно се плащат за болнични. Българинът е един от най-дълго боледуващите в Европа.  Това каза по Радио Пловдив председателката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова за взетото решение да не се заплаща първият ден от болничните.  Стоянова каза, че мерки срещу фалшивите болнични са взети и в други европейски държави...

публикувано на 15.11.19 в 16:26

ВСС бетонира избора на Иван Гешев за главен прокурор

Повторното гласуване във ВСС бетонира избора на Иван Гешев за главен прокурор и оттук - нататък по т. нар. Обвързана компетентност президентът е длъжен да подпише указа за назначаването му. Позицията е на проф. Огнян Герджиков. Той е категоричен, че всичко което се случи до момента, е абсолютно закономерно и в рамките на правомощията, както на..

публикувано на 15.11.19 в 15:14

Предложението за болничните е безумно и трябва да се оттегли

В никакъв случай няма да приемем предложението да не се плаща първия ден от болничния каза лидерът КНСБ Пламен Димитров. В преговори по цял пакет от мерки сме и с работодателите, и с правителството и там говорим за връщане към предишния вариант, в който болничния да се плаща от НОИ, както беше до 2010 година . Постигнали сме общо съгласие и..

публикувано на 15.11.19 в 12:21

Дали ще се плаща първият ден от болничния ще реши дебат в НС

250 лева минимална пенсия от 1 юли, неплатен първи ден от болничния и без такси в детските градини за децата на най- уязвимите групи - по тези решения на ГЕРБ и "Обединени патриоти", договорени на коалиционен съвет, разговаряме с депутата Александър Сиди. По думите му увеличението на минималната пенсия е път в правилната посока, която е да се намалява..

публикувано на 15.11.19 в 11:44