В Пловдив откриха първото социално предприятие по шивачество

| обновено на 30.01.15 в 08:44

Работилница по шивачество бе открита в Комплекса за социални услуги „Свети Георги” в Пловдив. 

Първоначално в нея ще се обучават 4 жени. Те са безработни и са приели предложението на бюрото по труда в квартал „Изгрев” да участват в проекта. Обучението им ще трае  6 месеца и през това време те ще получават стипендия.

Националният алианс за работа с доброволци, който е партньор по проекта, се ангажира  да съдейства на жените, преминали курса, да си намерят работа в шивашки предприятия, обясни Мария Шишкова-ръководител на проекта.

Средствата за работилницата са осигурени от Ротари клуб в германския град Дортмунд. На откриването присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, според когото работилницата демонстрира бъдещето на социалните услуги и е едно от устойчивите решения за намаляване на безработицата сред младежите,които са прекъснали образованието си.

Проектът стартира с подкрепата на община Пловдив и се финансира от „Дружество за подпомагане на българските домове”, Берлин чрез дарители от немския град Дортмунд, както и с любезното сътрудничество на КСУ „Св. Георги” – гр. Пловдив.Още от категорията

Сапьори обезвреждат стари гранати, открити в Йоаким Груево

Военни от Сухопътните войски обезвреждат невзривени гранати, открити днес в пловдивското село Йоаким Груево.  При извършване на ремонтни дейности на покрив в частен дом в селото са открити две ръчни гранати тип „бухалка“. След искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командването на Сухопътните войски са изпратени сапьори от 91-ви..

публикувано на 22.07.19 в 16:19
Д-р Ваня Балева по време на операция в КОЦ - Пловдив

Хирурзите от КОЦ-Пловдив отстраниха два огромни тумора

Хирурзите от  Комплексния онкологичен център се справиха с две изключително тежки операции в един ден, като показаха сериозни професионални умения. Единият им пациент е 60-годишен мъж с огромен тумор, обхващаш цялата гръдната стена. Първоначалното съмнение е било за рак на гърдата, но по време на експресното изследване /гефрир/ са..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

Кметът на Пловдив Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат. Това обяви самият той пред журналисти, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори.   „Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Откриват за празника на Пловдив новия централен площад и галерия

Вече е получен акт 15 за художествената галерия на ул. „Гладстон“ 32. Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че общината е подала документи за акт 16 и тече подготовката за първата изложба. „Ориентировъчната дата за откриването може да съвпадне с Есенния салон на изкуствата, вероятно това ще стане на 2 септември“, каза градоначалникът, като..

обновено на 22.07.19 в 13:13

Без наводнения в Пловдив след изграждане на Южния колектор

Община Пловдив започва работа по проекта за пречиствателната станция и по първия лот на Водния проект. „Тъй като минаха обжалванията, подписваме договор и започваме процедура за надзор, за да стартира реалната работа“ , заяви кметът Иван Тотев. „Сега правим търговски проучвания за цените, каквито са изискванията на новия Закон за..

публикувано на 22.07.19 в 13:08