Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санирането в Столипиново и район "Източен" на Пловдив

"Източен" е сред пловдивските квартали, в които панелното строителство е в изобилие. Санирането на старите амортизирани жилища се приема двузначно от собствениците на апартаментите в панелните блокове и от жителите на квартала. 

Анкетата, която Веселина Пеева направи в  район "Източен" събира позитивите и негативите за очаквания ефект от стартиралата преди дни Национална програма за енергийна ефективност. 

Изнесени приемни по въпросите на Националната програма за саниране ще има в пловдивския ромски квартал „Столипиново”. Това обяви районният кмет Николай Чунчуков. 

Той увери, че няма нужда хората да търсят услугите на адвокати, които да попълват документите им по програмата за безплатно саниране на блоковете. На сдруженията на живущите помагат безплатно 7 служители на районната администрация, откъдето предоставят и готови бланки. 

Чунчуков бе категоричен, че санирането няма да изисква доплащане. В „Източен” засега са регистрирани 2 сдружения по програмата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Цветанка Андреева

Ще се търси проевропейско правителство по квоти

По-вероятно е да имаме проевропейско правителство отколкото експертно, тъй като второто няма да е стабилно заради липсата на единство по различни теми. Това коментира политологът Цветанка Андреева в програма „Точно днес“. Добави още, че това е единственият вариант да се има ясна концепция, идеология на какви принципи ще почива това мнозинство...

публикувано на 13.06.24 в 10:54

Когато двама се карат, зрителят сменя канала и идва "Величие"

Ниската избирателна активност на последните избори се дължи на това, че партиите много повече говореха помежду си, отколкото с избирателите. О сновните две политически сили влязоха в камапнията с огромно напрежение помежду си, а тръгнеш ли веднъж по тази линия на конфронтация, много трудно можеш да спреш, коментира специалистът по PR и комуникации доц...

публикувано на 13.06.24 в 10:38

Имаше ниша за нов политически субект като "Величие"

„ Изборите ясно показаха, че вече очевидното заявено, че има територия за нов политически субект у нас “ – заяви в и нтервю за Радио Пловдив политологът Теодора Йовчева . „ Това не е изненада, тъй като този, който изучава политическата система в България, установява, че тя има доста отворен характер. Възможно е нови субекти да навлязат и..

публикувано на 12.06.24 в 15:46

Юни - месец на сколиозата

Месецът на сколиозата се провежда всяка година през юни в Европа и Америка, а тази година събитието ще се отбележи и у нас в редица градове.  Инициативата има за цел да повиши информираността на обществото за симптомите и последствията от сколиоза, да популяризира българските постижения в областта на кинезитерапията, ортопедията и хирургията, да..

публикувано на 12.06.24 в 15:42

Хората имат нужда от лидери с ценности

Марина Кисьова де Хеус е учредител на  Фондация "Екатерина Каравелова" и лидер на женското движение "ТЯ в България". През 2021-а година Станислава Рашева, доктор по философия и магистър по културология, я номинира за "Човек на годината". Според нея, Марина е пример за тих лидер, не търси известност и показност, а с дейността си успява да изгради..

публикувано на 12.06.24 в 15:10