РЕКЛАМА

Кръгла маса за малките земеделски стопанства на АГРА

„Предизвикателства и перспективи пред развитието на дребните земеделски стопанства в България”  - това е темата на кръгла маса, която ще се проведе в палата № 6 на Международен панаир Пловдив. Форумът е част от съпътстващата програма на Международната селскостопанска изложба АГРА. 

Ще бъдат обсъдени конкретни възможности за подкрепа на дребните земеделски стопани през новия планов период 2014-2020 г., както и ролята на общините и държавните институции, неправителствените организации и учебните заведения за успешното им реализиране. Кръглата маса ще бъде открита от областния управител на пловдивска област Розалин Петков, под чиито патронаж е проявата. Организатор е Фондация „Земята – източник на доходи“.


Още от категорията

Дете на годинка почина след побой в Пазарджик

Момче на  годинка е починало след побой в Пазарджик. Тежките удари по главата на детето нанесъл мъжът, с когото майката живеела на семейни начала.   И двамата за задържани за 72 часа, съобщиха от полицията в града.  За случая е уведомена прокуратурата, повдигнати са им обвинения за убийство и се очаква да бъде поискано постоянното им задържане под..

обновено на 24.11.17 в 22:07

Слабо земетресение в района на Смолян

Земетресение е усетено тази вечер в района на Смолян и Чепеларе. Трусът е бил с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер.  Въпреки близкото разстояние до село Стойките, той няма разрушителен потенциал, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.  Няма данни за щети, каза заместник-областният управител Андриан Петров.  „Усети..

публикувано на 24.11.17 в 22:07

Събарят павилионите до Пощата

Общината стартира принудително премахване на павилионите  до Централна поща срещу  бившата руска книжарница.  Заместник-кметът  по общинска собственост Димитър Кацарски  заяви, че  с разчистването на терена ще бъде освободен подходът  към Одеона. Той подчерта, че пълното излагане на археологическите находки и превръщането  на площад Централен  в..

обновено на 24.11.17 в 17:10

Заразата от хепатит А в Раковски е от лоша лична хигиена

Заразата от хепатит А в област Пловдив не е от замърсени храна или вода, а само заради неспазване на лична хигиена. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос, свързан с повишаването на броят на заболелите.  Пикът на заразата е отминал, посочи още министър Ананиев и добави, че от 21..

обновено на 24.11.17 в 17:09

4% ръст на приходите от нощувки в Пловдив, градът е царство на Дионис до неделя!

Над 790 000 нощувки в места за настаняване с над 10 места са регистрирани в Пловдив само за първите 9 месеца на годината. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. По изчисления на ведомството това е донесло 4% е ръстът на приходите или 35 милиона лева - пари, които са постъпили в бюджета на града. Министерство на туризма..

обновено на 24.11.17 в 16:53

Лазар Влайков загуби мястото си на общински съветник в Септември

Прекратени са пълномощията на Лазар Влайков като общински съветник в град Септември. Причината е, че не се е явил на три поредни сесии на съвета.  В този период Влайков беше под домашен арест, тъй като е обвиняем, че с пистолета му беше неволно застрелян Наско Тонкев от Виноградец. През периода, в който е бил под „домашен арест“ не е постъпвало искане..

публикувано на 24.11.17 в 16:52

В Асеновград стартират кампанията "Купи и дари"

БЧК започва благотворителна акция за събиране на храни в Асеновград. Кампанията е под надслов "Купи и дари" и се провежда за първи път в града, съвместно с местна верига магазини и община Асеновград.  Инициативата е в подкрепа на социално слаби семейства и самотно живеещи хора, които ще бъдат подпомогнати с пакетирани хранителни продукти, обясни..

публикувано на 24.11.17 в 13:50