Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Новоселска, Антони Дончев, Мичо Димитров и „Голдън проджект“ с концерти в Радио Пловдив


Отвъд музиката отправя взор новият сезон на „Камерна сцена Пловдив“. Проектът отбелязва четвъртото си издание с концерти, в които музиката се превръща в мост към други изкуства. 

Начало на изявите поставят актрисата Мая Новоселска и пианистът Антони Дончев с „Малко театрален концерт“ на 28 март от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив

Комедийна, драматична и киноактриса, Мая Новоселска е и изключителен музикален импровизатор с неповторимо усещане за музика във всичките й форми. Диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев е сред най-изявените имена на българската музикална сцена, със завиден брой авторски албуми, в това число и с театрална музика. През април в синтеза на изкуствата се включват музикантите от „Голдън проджект“ и художникът Дончо Дончев

Джаз формацията ще представи дебютния си албум „SEVEN SENSE“. По време на живото изпълнение художникът ще рисува, пресъздавайки емоцията и настроението на концерта върху платната си. На финала към всяка изсвирена пиеса ще има нарисувана отделна картина, вдъхновена от самата песен. 

Снимка

През май виртуозният цигулар Мичо Димитров ще разчупи традиционния формат цигулка – пиано, представяйки безсмъртни квартетни произведения от Хайдн, Моцарт, Менделсон, любими пиеси от Бах, Бетовен, Бийтълс, Скот Джоплин. В „Мичо Димитров и приятели“ маестрото ще музицира със свои млади колеги от Пловдивската филхармония. Освен брилянтен цигулар, Мичо изявява артистични заложби и като художник. От 2012 г. насам е реализирал пет самостоятелни изложби и три участия в съвместни експозиции в България и Холандия. 

За ценителите на стойностната музика името „Камерна сцена Пловдив” е значещо. Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова – това са само част от имената, с които пловдивската публика се срещна в досегашните издания на проекта. 

„Класическа музика, джаз, етно, фолклор, кино- и театрална музика – стремим се да задоволяваме и провокираме естетическите вкусове на възможно най-широка аудитория" , пояснява целите на проекта авторът му Петър Салчев. 

"Активно работим и в посока на младите творци и изпълнители, давайки им възможност да се представят на голяма сцена“. 

Традиционен домакин на концертите от „Камерна сцена Пловдив“ е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на съблитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

публикувано на 19.04.24 в 12:43

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария,..

обновено на 18.04.24 в 09:12

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14