Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на розата в Карлово

За първи път туристи от Тайланд ще посетят Празника на розата в Карлово. От общинската администрация съобщиха за Радио Пловдив, че около 300 гости от Япония, Холандия, Италия и Тайланд, както и български групи от цялата страна ще гледат на живо уникалния празник. 

Чужденците ще наблюдават ритуала „розобер” в градините край карловския квартал Сушица. След това миналогодишната Царица на розите Десислава Богойска ще короняса тазгодишната Карина Димитрова. 

Новата Царица ще бъде посрещната тържествено на централния площад от кмета д-р Емил Кабаиванов, за да обяви, че „красотата и младостта ще властват над Розовата долина”. След шествието на Царица Роза гостите от Европа и Азия ще наблюдават пищен фолклорен концерт на площада и демонстрация на варене на розовия цвят в автентична розоварна от 19 век в двора на Историческия музей. Всеки гост може да опита безплатно ракия, ликьор, сладко и други продукти от маслодайни рози и да получи сувенирна шапка. Празникът ще завърши с рок концерт на открито на група „Лунапарк” и заря. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пуснаха движениeто по Голямоконарско шосе след катастрофата

Девет часа след тежката катастрофа на Голямоконарско шосе от тази сутрин, пътят вече е разчистен и свободен за движене , съобщиха от пловдивската полиция. Частично обаче продължават  дейностите за цялостно почистване на пътната настилка в участъка.   Там, към 8.40 ч. поради неспазена дистация камион блъсна отзад празна цистерна, като при удара тя се е..

обновено на 11.06.24 в 19:56

Нов рекорд от 43,4 градуса в градския транспорт на Пловдив

Нов абсолютен рекорд за градския транспорт беше отчетен от пътници в Пловдив.  В 18 часа термометърът в един от автобусите по линия с номер 10 отчете 43,4 градуса по Целзий. В същия час темературата на въздуха в Пловдив е 35 градуса.  Във въпросния автобус няма работещ климатик, а охлаждането става с отворени врати по време на движение.  Пътници..

публикувано на 11.06.24 в 18:26

Разкриха измама с електронни карти на верига бензиностанции

Достъп до компютърната система на верига бензиностанции разкри пловдивската полиция.  Разследването е започнало след сигнал от водеща в страната компания за търговия с течни горива.  Още през май редовните клиенти били ощетени с източването на бонус точки за зареждане на гориво или други покупки от клубните карти.   От отдел „Икономическа..

публикувано на 11.06.24 в 18:11

Кои са депутатите от Пловдив в 50-то НС?

Пловдив изпраща 12 народни представители в 50-то Народно събрание. Те са от 6 политически фомации. Най-много депутати се очаква да има първата политическа сила ГЕРБ-СДС, като вероятно те ще са четирима. Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" ще има трима пловдивски народни представители, а двама са от „Възраждане“. По един депутат ще..

публикувано на 11.06.24 в 15:26

Нова зала за интерактивно обучение има ПУ " П. Хилендарски"

Нова зала за интерактивно обучение на студенти и преподаватели откриха в Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя е част от Университетския център за иновативни образователни технологии. На откриването присъства и служебният министър на образованието и науката проф. Д-р Галин Цоков.  Залата ще бъде използвана за обучения. Такъв..

публикувано на 11.06.24 в 13:43