РЕКЛАМА

Владимир Зарев е носител на Вазовата награда за 2015 година

Писателят Владимир Зарев е носител на националната награда „Иван Вазов” за 2015 година. 

Това съобщи Стефан Филчев, директор на къща-музей „Иван Вазов” в Сопот, където ще бъде връчена наградата. Очаква се това да стане по време на кулминацията на Вазовите чествания по случай 165 години от рождението на поета довечера от 19 часа. Гост на тържествата ще бъде министърът на културата Вежди Рашидов, който тази година е патрон на проявите във връзка с годишнината от рождението на Вазов. 

В програмата в Сопот е включена тържествена литургия и среща на носителя на Вазовия приз, която ще бъде в 14 часа в сопотското читалище.

Още от категорията

Ремонтът на бул. "Свобода" продължава, протестите също

Строителните дейности на бул. „Свобода“ в Пловдив продължават, въпреки недоволството и протестите на гражданите от района. Припомняме, че хората не желеят ново строителство, което според тях ще отнеме зелена площ и част от парка и твърдят, че за  реконструкцията няма одобрен план и разрешение. По думите им, те са били излъгани, че се..

обновено на 19.11.18 в 17:12

Протестите стават по- чести, по- масови и по- продължителни

Разговор за протестите и властта с  доц. Маргарита Бакрачева , психолог от Института за изучаване на населението и човека към БАН  По данни на МВР около 3 500 души са протестирали в неделя в цялата страна, а за реда са следили близо 2 000 полицаи.  Според психолога в инаги има място за манипулации, цифрите винаги могат да бъдат намалени или..

публикувано на 19.11.18 в 15:46

Книжарница „Надежда“ дарява надежда

Представяме добрия пример, който дава работа на хора от уязвими групи на пазара на труда, включително и на такива с интелектуални и физически затруднения. Книжарница с мисия отвори врати по социален проект на сдруженията „Паралелен свят“ и „Да полетим заедно“. В нея вече работят младежи с увреждания, други пък са ангажирани в социално..

публикувано на 19.11.18 в 13:18

Намираме се в период на турбулентни сили и летлива власт

Това е времето, в което се усеща, че едно управление не може да се задържи още дълго, но все още не е ясно – накъде и как ще тръгне политическата ситуация. Нещо като транзитен период на сметки, настройки, възникващи или възникнали центрове, турбулентни сили, летлива власт – очакване на промяна. Мисля, че сме в такъв период, а не в ситуация на..

публикувано на 19.11.18 в 12:04

Трудно е да се удволетворят исканията на протестиращите

Ясно е, че като всички протести, които са свързани с бомбастични увеличения на доходи и заплати - тези неща не са много реалистични, никога не са били. По принцип може да има увеличение на доходите веднага – махаш валутния борд, отвързваш инфлацията – и днес ще получиш със 100 % увеличение на заплатите, а утре инфлацията ще ти го вземе...

публикувано на 19.11.18 в 11:22

Няма аргументи да се иска оставката на Каракачанов

Смятам, че утре на коалиционен съвет проблемите ще бъдат решени. Тези въпроси трябва да се решават „очи в очи“, а не през медиите. Който иска да предлага нещо, да иска нещо – трябва да има мъжеството да дойде и да го направи. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български евродепутат по..

публикувано на 19.11.18 в 10:35

Правителството ще завърши своя четиригодишен мандат

Няма никакви предпоставки правителството да не завърши своя мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив. Според него проблемите са в така наречената „малка коалиция“, но те се решават своевременно. Вътрешните въпроси на „малката коалиция“ не касаят..

публикувано на 19.11.18 в 10:03