Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров предаде отбора си, няма място и в парламента

менда стоянова
Снимка: БГНЕС

Г-н Димитров е член на ГЕРБ, той ще бъде изключен от ГЕРБ – просто въпрос на часове е изпълнителната комисия да вземе това решение- обяви пред Радио Пловдив Менда Стоянова.

Мисля, че един човек, който е избран с листата на ГЕРБ като водач на областната листа, напускайки, вземайки подобно решение да се самокандидатира за кмет на Пловдив при положение, че организацията е взела друго решение, е нормално да напусне както партията, срещу която той взема това решение, така и парламентарната група, така и парламента, където г-н Димитров се намира благодарение на избирателите на партия ГЕРБ, а не на лично негови избиратели.

Р. П.: Имате ли притеснения и съответно ще вземете ли мерки за това да не се стигне до разцепление на организацията, защото от друга страна Здравко Димитров е достатъчно популярен в Пловдив представител на ГЕРБ до момента и като човек?

М. С.: Г-н Здравко Димитров е в ГЕРБ от много години. Той беше на различни високи позиции в ГЕРБ, както партийни позиции, така и длъжности, не трябва да забравяме, че той беше кмет на Западен район, областен управител, депутат, областен координатор – все позиции, които определено е получил от партията като нейно доверие към себе си. И затова най-много ме боли това, че г-н Димитров всъщност зачеркна това доверие. За мен той предаде отбора, към който се числеше доскоро.

Р. П.: Имаше ли варианти да не се стига до този конфликт, то  вярно, че като се обърне колата пътища много, но сега като си давате сметка какво се случи в пловдивската организация и то в навечерието на местни избори?

М. С.: Аз не знам какво се е случило в пловдивската организация, нищо не се е случило в пловдивската организация. Г-н Здравко Димитров беше областен координатор на Пловдив - област.

Р. П.: Но с аспирации към Пловдив – той имаше позиции затова как се управлява, как се вземат решения, които не са популярни според него. Той изрази несъгласие с доста от решенията на Иван Тотев.

М. С.: Здравко Димитров може да има всякакви свои позиции, може да има несъгласие с определени решения, но начина, по който се решават тези несъгласия в една партия, в един отбор е когато се води вътрешен диалог и разговор, а не противопоставяйки се на решенията на партията, на решенията на колегите от организацията, пловдивската организация. Това че г-н Димитров има аспирации от много години да бъде кмет от много години и тези аспирации в крайна сметка се оказаха неподкрепени от партията, за мене не дава основание на един лоялен човек, на един мъжкар, на какъвто г-н Димитров твърди, че е, за постъпи предателски като прави опит в последния момент да цепи организацията.

Р. П.: А какво мисли лидерът на ГЕРБ по въпроса, защото се спекулира и с неговото име, че Здравко Димитров е уведомил Бойко Борисов какво смята да направи, как на него е казал, че организацията в Пловдив и в областта се ръководи не много умело, че се кадрува от страна на Методи Андреев?

М. С.: Това какво е казал г-н Димитров на г-н Борисов знае само той и г-н Борисов. Но позицията на г-н Борисов мисля, че е ясна и тя е  - издигането кандидатурата на Иван Тотев за кмет от ГЕРБ.

Р. П.: Аз ви попитах имате ли мерки, с които да санирате сега организацията ГЕРБ в Пловдив, за да стои авторитетно и единно преди местните избори след това напускане и изключване и номинация най-вече?

М. С.: аз не мятам, че организацията има нужда от саниране или от оздравяване. Организацията е единна, а това, че няколко души от тази организация като двама бивши депутати или двама бивши съратници в областния съвет на ГЕРБ на г-н Димитров, едни от инициаторите за издигането на неговата кандидатура за мене не означава, че в организацията на партия ГЕРБ има разцепление.

Р. П.: Ще ви изненадам ли ако ви кажа, че днес от Реформаторския блок в Пловдив не изключиха възможността да подкрепят Здравко Димитров на изборите2

М. С.: Не, не ме изненадват никакви позиции на реформаторския блок. Още повече, че какво означава Реформаторския блок в Пловдив? Трябва да е ясно, че когато говорим за Реформаторски блок ние говорим за пет партии и там решенията се вземат с консенсус от тези пет партии. Аз мисля, че е добре Реформаторския блок в Пловдив да реши своите проблеми, за да може да се идентифицира със собствен кандидат вместо да се опитва да играе против. Подобни анонси бяха дадени и във връзка с подкрепата на Славчо Атанасов, така че предстои да видим как ще се развият нещата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29