РЕКЛАМА

Стефи Недевска представя нова книга в родния си Пловдив

Премиера на най-новата книга „Дърветата на Самотраки” на Стефи Недевска ще се състои тази вечер в квартал "Капана". 

Срещата с авторката ще е на ул. "Абаджийска" 15 в Арт ателие "Абракадабра". Началото е в 19.30 часа.

Книгата е с 12 къси разказа и островни приключения, определяни от критиците като нов жанр в българската литература: женска магически проза. 

Разказите са вдъхновени от пътешествията и срещите на авторката с хора от различни краища на света. Пет от общо 12 разкази описват истории на гръцките острови Самотраки и Крит. Това са истории на магнетично привличащи се от своите културни различия и странности герои, чиито истории са разказани с жив език, изтънчен хумор и щипка южняшка чувственост.

Снимка

Стефи Недевска е писателка от новата вълна успешни българи, завръщащи се от чужбина. Тя отваря нова врата в българската художествена литература с неповторим стил женски магически реализъм. 

Родена е в Пловдив като през важен етап от живота си живее и твори в Лондон, а отскоро избра да се завърне обратно в България. Повечето разкази са сътворени по време на емигранството във Великобритания и пътешествията из Гръцките острови. От 2011 г. активно участва в процесите на духовно осъзнаване.

Автор е на книгите „Приказка за сърцето” и „Разговор за сърцето” – жанр езотерика, които придружават семинарите й за духовно израстване; както и на стиховете и текстовете на ангелските карти „Благославящи Ангели” (първите български ангелски карти с картини на художника Андрей Янев, вдъхновени от посещенията му в Атон).

Стефи Недевска е многоизмерен талант, написаното от нея лекува и вдъхновява последователите ѝ. Пише на български и английски език.


Още от категорията

"Пловдив - ЕСК 2019" намери първия си спонсор

В осем областни града стартира мащабна кампания за външна реклама на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.   П ловдив, Варна, Бургас, София и Велико Търново са сред първите градове, в които от началото на декември на ключови булеварди и улици вече ще могат да се видят билбордове с логото на проекта. Рекламата има за цел да..

обновено на 24.11.17 в 15:49
Стойо Вартоломеев

20:0 в полза на депутатите срещу книгите

Двайсет години - двайсет на нула. Българските издатели и читателската общност на България не успяхме да убедим нашите политици, че в цяла Европа има диференциране ДДС ставки за книгите и учебниците. Единствено в България те се облагат с 20% ДДС. Това няма как да не се отрази цялостно върху културния сектор, заяви в интервю за..

обновено на 24.11.17 в 12:04

Отличиха млади пловдивски музиканти на конкурс в Охрид

Ученици и студенти от музикалното училище „Добрин Петков“ и Академията за музикално и танцово изкуство се завърнаха в Пловдив с награди от международния конкурс „Охрид те сакам“ в Македония.  Сред отличените са възпитаниците на преподавателя по тромпет в  НУМТИ "Добрин Петков" Пенчо Пенчев .  Носител на първата награда при младите..

публикувано на 24.11.17 в 11:58

В "Срещите" разговор за светостта

Тази  събота в "Срещите" предлагаме един разговор за светостта! В предрождественското време ще мислим за кова какво значи съвременна святост?  И тя, святостта,  може ли да има  минало, настояще или бъдеще време?  Може да наречете този разговор, разговор за съотношението  между Божието и людското.  С проф. Георг Краев и Ивелина Николова ще се потърсим в..

публикувано на 24.11.17 в 10:29

Юбилейна вечер на Владимир Левчев в "Тракарт"

Юбилейна вечер на Владимир Левчев ще се проведе тази вечер от 18 ч. в културен център „Тракарт“ в Пловдив.  По случай 60-ата годишнина на писателя ще бъдат представени книгите му „Любов на площада“ – поезия, и „Краят на една епоха“ – есета. Модератор на срещата ще бъде литературният критик Цветелина Драганова.

публикувано на 24.11.17 в 07:14

Две поетични премиери в културен център "Тракарт"

Две премиери на стихосбирки ще има тази вечер в културния център „Тракарт“.  Любка Славова ще представи своята книга „Посоката, в която те обичам“, а Бианка Габровска ще срещне за първи път читателите с „Когато любовта прекрачи прага“.  И двете книги са на издателство Фондация „Буквите“.

публикувано на 23.11.17 в 07:38
Небет тепе

Разкриха западната крепостна стена на Небет тепе и още 2 кули

Тазгодишните разкопки на Небет тепе в Пловдив приключиха с частичното разкриване на западната крепостна стена на обекта, както и на още 2 кули. Това разказа пред Радио Пловдив директорът на Регионалния археологически музей (РАМ) доц. Костадин Кисьов. Екипът на археоложката София Христева е разкрила и установила траекторията на западната..

обновено на 22.11.17 в 15:46