РЕКЛАМА

Програмисти свирят за обсерваторията на Рожен

| обновено на 25.10.15 в 14:10

Благотворителна вечер „Рrogrammers Jam Session“ за набиране на средства за Национална обсерватория Рожен организират IT програмисти в Hackafe на ул. "11 август" от 20,30 ч. 

За дейността на екипа, значимостта и развитието на обсерваторията, за чието спасение са необходими 260 хиляди лева, ще говори астрономът Георги Латев.

Неговата лекция „Национална обсерватория Рожен и цената на светлината“ разглежда теми като ползите от астрономическото познание и последните му достижения, провокиращи вечното човешко любопитство към  малките светли точки, разпръснати в небето.


print Отпечатай
Още от категорията

Не дърпайте цветовете на дъгата! Ще я развалите!

Случващото се във фондация „Пловдив 2019“ не остава незабелязано от пловдивските творци, които с таланта си дават специфичния облик на града. Ще успее ли Пловдив да е успешна Европейска столица на културата през 2019 година – по темата говорим с известния художник Матей Матеев, който от днес стартира майсторски клас в професионалните..

публикувано на 20.07.17 в 10:54

Испанска група свири за пловдивчани

Групата "Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Испания ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и гости на града от 20 часа тази вечер на сцената пред Община Пловдив.  Преди това, в 18.30 часа, групата ще имат среща в заседателната зала на Община Пловдив със заместник-кмета Александър Държиков. "Ла Туна" от Университета от Алкала..

публикувано на 20.07.17 в 09:39

Черупка с море от стиховете на Радостина Драгоева

Поетесата Радостина Драгоева ще представи в Пловдив новата си книга „Черупка с море“.  Премиерата е от 18 часа в читалище „Алеко Константинов“. "Черупка с море" се появи на бял свят, защото какво е да си влизал навътре в морето и да не пренесеш за приятелите от солената вода“ – споделя авторката от Варна, която има зад гърба си още..

публикувано на 20.07.17 в 09:13

Стартира пленерът "Пловдив - от твореца сътворен"

Деветима млади художници участват в традиционния пленер по живопис „Пловдив – от твореца сътворен“. Те ще представят своите творби на обща изложба на 25 юли в Културен център „Тракарт“. Избраниците са Ваня Годжелова, Илина Грозева, Ирина Величкова, Галина Желева, Ваня Петкова, Иван Иванов, Богдан Върбанов и гостът от Франция Анна Герие, чийто..

публикувано на 19.07.17 в 12:22

Великите европейци - Грета Гарбо

Грета Гарбо никога не е съществувала, затова тя беше измислена, измислена от нас, земната публика, защото в обикновения живот сме жадни за капка извънземна хубост, която да ни напомня, че животът е необикновен.  Същото май казва за нея и писателят Кенет Тайнън: „Онова, което мъжете искат да видят в другите жени и за целта пият, откриват в..

публикувано на 19.07.17 в 10:31

Пловдив е част от инициатива на Истанбулското биенале

Пловдив се нареди до градове като Манчестър, Сидни, Хавана, Делхи и много други, които се включват в глобалната инициатива „Какво е да си добър съсед“ на Истанбулското биенале.  До септември  на кръстовищата на бул. „Източен“ с бул. „Санкт Петербург“  и бул. „В. Априлов“  с бул. „6-ти септември“ ще могат да бъдат видени билбордове с провокативни..

публикувано на 18.07.17 в 14:06

"Пловдив 2019" ще партнира с Френския културен институт

Трите сфери на сътрудничество между Фондацията и Френския културен институт са: „Квартал „Капана“ и творческите индустрии“, проект „Махала“ и взаимодействие между Пловдив и Марсилия. Това обяви Виктор Янков, заместник-директор с ресор международно сътрудничество в „Пловдив 2019“. От 1 август се обявяват отворени покани за участие по първата фаза на..

обновено на 18.07.17 в 13:25