РЕКЛАМА

Програмисти свирят за обсерваторията на Рожен

| обновено на 25.10.15 в 14:10

Благотворителна вечер „Рrogrammers Jam Session“ за набиране на средства за Национална обсерватория Рожен организират IT програмисти в Hackafe на ул. "11 август" от 20,30 ч. 

За дейността на екипа, значимостта и развитието на обсерваторията, за чието спасение са необходими 260 хиляди лева, ще говори астрономът Георги Латев.

Неговата лекция „Национална обсерватория Рожен и цената на светлината“ разглежда теми като ползите от астрономическото познание и последните му достижения, провокиращи вечното човешко любопитство към  малките светли точки, разпръснати в небето.


Още от категорията

"Мнимият болен" поставя финал на "Сцената"

С постановката на Народния театър „Иван Вазов“ „Мнимият болен“ от Молиер се слага край на тазгодишното издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.  Режисьор на спектакъла е Владлен Александров.  През последните 2 седмици любителите на театъра имаха възможност да гледат над 20 спектакъла на трупи от цялата страна.

публикувано на 23.09.17 в 08:25

Никола Добрев получи почетния приз на "Сцена на кръстопът"

Кметът на Пловдив Иван Тотев връчи почетния приз на фестивала "Сцена на кръстопът" на Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на "КЦМ 2000". Това съобщиха от пресцентъра на фестивала.  Добрев получи наградата за това, че е " един от най-всеотдайните меценати на изкуството както в Пловдив, така и на други места в България ". Никола..

публикувано на 22.09.17 в 14:57

Търсете и ще намерите

Срещата в ефира на Радио Пловдив с Алек Александров, художник и арт мениджър е за експеримента на Джобния фестивал, който гостува на Пловдив.  Алек отговаря на въпросите: Защо една арт инсталация от няколко маркера, които всъщност са ластици, спира хората? Така инсталацията на Яница от ателие „Пластелин“ доказа, че „Стената“ в съзнанието е..

публикувано на 22.09.17 в 13:39

Музиката е нашата любов

Гости в студиото на Радио Пловдив са д-р Емилиян Станков и инж. Иван Русев от пловдивската рок група „The Doctors“. Те представиха новата си песен „Магьостица“. Текстът е на д-р Станков, музиката e на ижн. Русев, а върху аранжимента работи цялата група. Д-р Станков каза, че продължават да мечтаят и работят върху парче, което е  компилация..

публикувано на 22.09.17 в 13:10

Спектакълът "Името" гостува на пловдивска сцена

Държавният сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще представи на пловдивска сцена спектакъла „Името“ от Матийо Делапорт с режисьор Здравко Митков. На Камерната сцена пък ще се играе постановката „Ако Роналдо беше Чехов“ с режисьор Елин Рахнев. Спектаклите са от афиша на фестивала „Сцена на кръстопът“, който се закрива на 23 септември.

публикувано на 22.09.17 в 07:31

Белозем събира на "Родова среща" фолклорни виртуози

На 22 и 23 септември ще се проведе традиционният събор "Родова среща" в селото на щъркелите.  Организаторите  са подготвили  богата музикална програма. Самодейците от  местното читалище "Просвета" ще подгряват  виртуозите  от оркестър "Орфей " с ръководител Георги Янев.  За народното веселие  и ще се погрижат и музикантите от оркестър "Фолк..

публикувано на 22.09.17 в 07:25

Нощ на музеите и галериите в Асеновград

Нощ на музеите и галериите се провежда днес в Асеновград.  Събитието е част от Есенните празници на изкуствата в града. Aкцент на събитията тази година са две изложби - фотодокументалната експозиция "Те защитаваха честта на България"на регионалния исторически музей в Бургас и "Завръщане" - съвместна изложба на асеновградските художници Аспарух..

обновено на 21.09.17 в 17:27