Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворени пътища в Пловдивско

В Пловдивско по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица при км 6. Обходния маршрут е Стара Загора-Поповица.

Пътят Леново-Поройна е затворен заради наводнен участък. Обходния маршрут е Асеновград-Тополово-Леново.

Пътят Белица-Загражден-Давидково от 13 км до 18 км е затворен за движение поради разрушена настилка от поройните дъждове.

Вчера на територията на областта са станали 30 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 3 катастрофи с трима ранени. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град. 

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16