Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневният фестивал "Здравей, Здраве" започва в Пловдив

| обновено на 16.04.16 в 09:51

Пловдивският фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 и 17 април в Дома на културата "Борис Христов".

Тазгодишното издание е посветено да децата и носи мотото: "Децата в нас, децата около нас".  Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители. 

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина. 

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности" и фондация "Пловдив 2019".
Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през тази година ще се проведе последователно в още пет града в страната - Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали - на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

 Снимка

Любов Миронова е автор на програмата за обучение „Виолетовата жаба”, специално създадена за деца с енергично изразена индивидуалност и техните родители. В тази връзка Любов провежда обучения на учители в детските градини и училищата в цялата страна през последните седем години. 

В програмата на фестивала тя е първият участник с лекцията  - Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална.

В прикачения звуков файл можете да чуете рецептата й това да се случи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пловдивският митрополит Николай

Митрополит Николай не желае да бъде избран за патриарх

Пловдивският митрополит Николай обяви, че няма да приеме да бъде включен като кандидат за патриаршеския престол. В съобщение на сайта на Пловдивската митрополия Дядо Николай казва: "Обични в Господа братя и сестри,  Само преди няколко дни изпратихме на вечен покой нашия любим Патриарх и Софийски Митрополит Неофит. Всички видяха хилядния народ,..

публикувано на 18.03.24 в 23:28

Проблемите на градския транспорт са заради трафика, а не заради спестени курсове

Фирма „Хеброс бус“ ще прехвърли една от линиите си на друг участник в консорциум „Пловдив-2017“, за да не се стига до неизпълнение на курсове от масовия градски транспорт. Това беше договорено на работна среща с членовете на консорциума и общината.  Тя беше насрочена още миналата седмица, когато се установи, че има неизпълнение на част от..

публикувано на 18.03.24 в 17:01

За 90 дни джунглата в Марица трябва да се почисти

Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от Община Пловдив до края на седмицата. Документът вече е парафиран от фирмата-изпълнител „БКС Озеленяване“, която бе определена от Комисията за изпълнител след проведена обществена поръчка и съдебни процедури. „Прекрасната река Марица се е превърнала в обрасло и опасно място. Това..

публикувано на 18.03.24 в 14:44

81% от делата в Окръжния съд приключват до 3 месеца

Общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив през 2023 г. е 6 931, на разгледаните е 8 388, а на завършените - 6 906 дела, като 81 процента от всички дела са приключили в срок до 3 месеца от образуването им.  Това отчете председателката на Окръжния съд Розалия Шейтанова. Средно съдия на месец е разглеждал по близо 13 дела. Натовареността..

публикувано на 18.03.24 в 14:11

Сглобката ще управлява, за да задоволи апетита си за власт

„Очаквам в в 12 без 5 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат, но не в 12 без 5 минути, а в 12 без 5 секунди. Те ще се разберат в името на кокала и на баницата, която ще си разпределят по един или друг начин, за да могат да задоволят своя корупционен апетит, за да могат да задоволят апетита им за постове, министерски кресла, агенции, дирекции и прочие“,..

публикувано на 18.03.24 в 12:14