РЕКЛАМА

Двудневният фестивал "Здравей, Здраве" започва в Пловдив

| обновено на 16.04.16 в 09:51

Пловдивският фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 и 17 април в Дома на културата "Борис Христов".

Тазгодишното издание е посветено да децата и носи мотото: "Децата в нас, децата около нас".  Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители. 

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина. 

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности" и фондация "Пловдив 2019".
Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през тази година ще се проведе последователно в още пет града в страната - Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали - на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

 Снимка

Любов Миронова е автор на програмата за обучение „Виолетовата жаба”, специално създадена за деца с енергично изразена индивидуалност и техните родители. В тази връзка Любов провежда обучения на учители в детските градини и училищата в цялата страна през последните седем години. 

В програмата на фестивала тя е първият участник с лекцията  - Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална.

В прикачения звуков файл можете да чуете рецептата й това да се случи.

Още от категорията

Резултатът от прокурорската проверка ще спре спекулациите за "Пловдив 2019"

Пловдивският кмет Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата във Фондация „Пловдив 2019“. Той изрази надежда, че тя ще приключи в рамките на 30 дни и по този начин с нея ще се спрат спекулациите, които циркулират в публичното пространство. Категорично смятам, че тази проверка работи за изчистване на името на Фондация „Пловдив 2019“ и..

публикувано на 21.01.19 в 12:08

Грипна ваканция и в Пловдив от утре!

Грипна ваканция за всички ученици от 1 до 12 клас ще бъде обявена от утре, 22 януари, до петък, 25 януари. Това съобщи Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив с ресор "Образование". Паралелно днес от 13 часа заседава Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания към РЗИ-Пловдив.  От там ще оповестят данни за общата заболеваемост..

обновено на 21.01.19 в 12:00

Касиерката, откраднала от ВиК 140 000 лева, отива в затвора

Две години и четири месеца затвор получи касиерката, присвоила 140 хил. лева от касата на ВиК в Пловдив. По делото е установено, че 57-годишната жена имала достъп до паричните суми на ВиК дружество, които й били поверени като касиер.  За период от 3 години – от 2013 до 2016 година тя е присвоила различни суми в общ размер на 140 672 лева,..

публикувано на 21.01.19 в 12:00

Пуснаха движението по целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив

Движението по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, бе пуснато от днес. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда вече са възстановени светофарите, уличните стълбове за осветление и други елементи от..

обновено на 21.01.19 в 11:55

Учениците от Пазарджик и Смолян са в грипна ваканция

В грипна ваканция излизат от днес учениците в Пазарджишка и Смолянска области.  Тя ще продължи до сряда, но по решение на здравните власти може да бъде удължена, ако не се овладее разпространението на епидемията.   В Пазарджишка област грипната епидемия беше обявена на 17 януари, ден след това - на 18 януари, епидемия бе обявена и в Смолянска..

обновено на 21.01.19 в 11:55

Още един почивен ден за пловдивските ученици между двата срока

Четвърти февруари ще бъде неучебен ден за учениците от Пловдив. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев, който дава един ден допълнително към междусрочната ваканция, определена за 5 февурари.  По този начин учениците ще бъдат във ваканция четири дни, тъй като събота и неделя са неучебни.

публикувано на 21.01.19 в 11:51

Дани Каназирева пита кмета за състоянието на МБАЛ "Св. Мина"

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев на утрешната сесия на ОбС за финансовото състояние на МБАЛ „Св. Мина“.  Повод за питането станаха оставките на близо 30 медицински сестри заради ниското заплащане на техния труд.  „ Не трябва да се допуска МБАЛ „Св. Мина“ да стане следващото..

публикувано на 21.01.19 в 10:12