Все пак ще паркираме за 15 лева пред блоковете, прегласуват наредбата

| обновено на 09.05.16 в 14:45

Наредбата за платено паркиране  в междублоковите пространства ще бъде  прегласувана на предстоящото заседание на Пловдивския ОбС на 17 май.Тя  предвижда  гражданите, които желаят да имат  запазено място за паркиране, да заплащат 15 лв месечно. 

Решението за изменение в общинската наредба, с която металните гаражни клетки се премахват и на тяхно място се  оформят  зони за паркиране, бе оспорено от областния управител Здравко Димитров. Кметът Иван Тотев  заяви, че  със „санирането“ на предложението ще бъдат изчистени някои грешки по процедурата, като цената обаче остава непроменена. 

Припомням, че промяната в наредбата  предвижда  определените от районните администрации места за паркиране да бъдат  разигравани чрез търг. 

Аргумент за оспорване на предложението  от областния управител обаче бе, че с някои от текстовете  се ограничава разпределението на местата за местодомуване на автомобилите без гаражи. 

На  сесията в четвъртък  ще бъде  гласувано отново и  решението за въвеждане на синя зона от двете страни на  бул. „Мария Луиза“. Тотев  подчерта, че идеята за това е на общинските юристи, поради това, че за основание е посочен правилник, който вече не е действащ. 

Синята зона  на бул. „Мария Луиза“ ще започне да действа от 1 юни, след като съветниците утвърдят предложението за въвеждането й.  До 1 юни ще бъдат поставени и автоматите за продажба на талони за зоната, заяви още кметът Иван Тотев.   


Още от категорията

Кричим празнува 50 годишен юбилей като град

Кричим празнува 50 години от обявяването си за град в продължение на 4 дни. След днешните спортни състезания на местния стадион, в неделя пред читалището ще се проведат кулинарна надпревара за деца под наслов „Малък ГОЛЯМ майстор – готвач" и ревю на приказни герои. Програма са подготвили театралната и музикалната трупи от читалището, както и..

публикувано на 24.08.19 в 15:37

Дилър на дрога в пазарджишко - под стража

40 годишен дилър на наркотици от Пазарджик е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Съда след като бе заловен при акция на местната полиция. Криминалистите са работили по случая няколко месеца под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.  Мъжът, който е  наркозависим и с криминално досие,..

публикувано на 24.08.19 в 13:08

Променят комплексното разрешително на завода край Шишманци

Днес жители на община Раковски излязоха отново пред Екозавода край Шишманци на протест, за кртатко бе блокиран пътя Раковски-Шишманци-Белозем. Хората издигнаха  плакати с основното послание: "Искам да порасна здрав" и настояване за  работа на Завода, която гарантира безопасност в района:  Първо да спре да функционира, за да може да започе..

обновено на 24.08.19 в 11:38

В пазарджишко проверяват за незаконна търговия с маркови стоки

Полицейско производство срещу мъж, който търгува незаконно с маркови стоки, образува Полицията в Пазарджик след акция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в града. Проверени са търговски обекти и сергии в центъра  му. В два магазина, стопанисван от пазарджиклията, полицаите установили множество дрехи, обувки и спортни стоки с..

публикувано на 24.08.19 в 11:26
Илюстративна снимка, архив

В Ракитово задържаха мъж, запалил бащиния си дом

Полицаи заловиха 28 годишен мъж, запалил бащината си къща в Ракитово. Пожарът избухнал в нощта на 22 срещу 23 август, но огнеборците, пристигнали на място след сигнал, го потушуи за огъня,  успели да го потушат.  Разследването на причините отвежда до сина на стопанина. От полицията в Пазарджик съобщиха, че след солидна употреба на алкохол младият мъж..

публикувано на 24.08.19 в 11:13