Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна тенис турнирът "Пловдив Къп", Мико фаворит за трофея

Снимка: БФТ

За 15-а поредна година ТК „Локомотив“ е домакин на фючърс турнира за Купа „Пловдив“ с награден фонд 10 хиляди долара. Участват тенисисти от 15 държави, като поставен под №1 в основната схема е представителят на домакините Димитър Кузманов. Мико в момента е №314 в световната ранглиста.

От българите в основната схема са още Александър Лазов, Васил Младенов и Данаил Търпов. Останалите участваха в квалификациите, но единствено Серафим Грозев ги преодоля, като в последния кръг победи Сантяго Мареска от Уругвай със 6:4, 6:2.

Габриел Евтимов загуби от Илия Вучич от Сърбия с 1:6, 1:6 в последния кръг на квалификациите и не успя да влезе в основната схема.

„С последните успехи на българските тенисисти, особено след представянето на Цветана Пиронкова на Ролан Гарос, която тръгна именно от нашите кортове, тенисът става все по-популярен в България. Купа „Пловдив“ и подобни малки турнири са важни за развитието на младите и по-ниско поставени тенисисти, като се надявам, че българин ще вдигне трофея. Благодаря и на Община Пловдив, която осигури 25 хиляди лева за провеждането на турнира.

Догодина амбицията ни е да направим един по-голям турнир, нещо като Открито първенство на България, където наградният фонд да бъде 50 хиляди долара и гостоприемство. Надяваме се да намерим спонсори и да осъществим тази мечта“, заяви д-р Георги Крумов, зам.-председател на БФТ.

„Община Пловдив подкрепя както това начинание, така и всички действащи спортни и тенис клубове. Радваме се, че тенисът е вече толкова популярна игра и ще проъдлжим да си сътрудничим“, заяви зам.-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков.

„За поредна година съм главен съдия на този турнир и организацията става все по-добра. Има тенисисти от всички континенти, като един от най-интересните чужденци е португалецът Фред Жил, който е достигал до №62 в света. Надявам се обаче турнирът да бъде спечелен от българин“, заяви главният съдия на турнира Веселина Донева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15