Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световния ден на йогата отбелязваме в Пловдив

Международния ден на йогата отбелязваме в първия ден на лятото, за втора поредна година в Пловдив и като празник на духа, единството и свързаността.

От Цар Симеоновата градина включване на йога преподавателя Марияна Стракова от Център „Промяна“. Тя е директор на Пловдивския културен институт, от където правят днес серия от събития, посветени на йогата.

Отново различни организации, йога клубове, студия, преподаватели и последователи се обединяват, за да споделят знания, опит и мъдрост, да сътворят едно прекрасно преживяване за всички, които вече се занимават с йога или такива, които искат да се докоснат до нея.

Международният ден на йога беше обявен от ООН през 2014 г. 175 страни по инициатива на Индия се обединяват около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми. В Резолюцията на ООН се посочва, че "йога е комплексен подход към здравето и благополучието". Йога олицетворява единството на духа, тялото, мислите и постъпките, хармонията между хората и на хората с природата.

Пловдивски Културен Институт и тази година е партньорска организация и домакин под егидата и патронажа на Посолството на Република Индия в България в лицето на Посланика Н.Пр. Раждеш Сачдева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Шампионките завършиха редовния сезон с 14 победи от 14 мача

ВК Марица започва плейофите като гост на ДКС Варна

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) стартира тази седмица четвъртфиналните плейофи в Националната волейболна лига. Съперник на момичетата на Борислав Крачанов ще бъде тимът на ДКС Варна (Варна). Същинската битка за 10-та поредна титла на тима започва на 22 март (петък) от 18:00 часа Марица ще гостува в зала "Младост 1" във Варна...

публикувано на 18.03.24 в 14:02

ЦСКА се разправи с Ботев за едно полувреме

ЦСКА София спечели с 4:0 срещу Ботев (Пловдив) в последния мач от 25-ия кръг на футболното ни първенство. С две попадения се отличи Фернандо Каранга, негови първи с червената фланелка след завръщането му в отбора тази зима, а по веднъж се разписаха Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон. "Червените" решиха всичко до почивката, когато вкараха три гола...

публикувано на 17.03.24 в 20:27

За прошката към себе си и към рода бъдете будни

Празникът Сирни Заговезни е разпространен и се отбелязва в цяла България, като в различните краища е наричан с различни имена - Сирници, Сирни поклади, Сирница, Прошка и т.н. За прошката няма ден, но днешния казват е повеля на Душата. В тази връзка, днес началото на предаването Клуб "Неделя" поставихме с темата за силата на прошката в рода. Наш..

публикувано на 17.03.24 в 18:40

Локомотив нанесе първа загуба на Славия за 2024г.

Локомотив (Пловдив) победи Славия в мач от XXV кръг на Първа лига. На стадион „Александър Шаламанов“ „смърфовете“ се наложиха с 2:1.  В 19-ата минута Локомотив можеше да поведе. Евандро стреля неособено силно от фал. Топката отиваше право в Светослав Вуцов, който обаче не успя да я улови. За негово щастие кълбото премина покрай лявата греда, излизайки..

публикувано на 16.03.24 в 15:03

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС!

Георги Иванов – Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз! Досегашният технически директор на БФС наследи на поста Борислав Михайлов, чиято оставка бе приета с пълно мнозинство по време на Конгреса. Георги Иванов спечели надпреварата по безапелационен начин още на първи тур, като не стигна до балотаж. Общо регистрираните делегати, които са..

публикувано на 15.03.24 в 18:38