РЕКЛАМА

България трябва да участва в решенията на ЕС

За първи път България формулира ясно и категорично позиции по проблемите с бежанците.

Това заяви в интервю за Радио Пловдив Симеон Николов, директор на Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения по повод посещението на българския премиер Бойко Борисов последователно в Турция и Германия.

Според него Турция се възползва от преекспонирането на страха на българите от нова бежанска вълна.

И донякъде успешно проведе операция по набиването на клин в единството на Европейския съюз. Бойко Борисов успя частично да предотврати щетите, защото отхвърли предложението за двустранно споразумения между двете страни, смята Николов.

Експертът е категоричен, че България не трябва да иска помощ от ЕС, а да седне на масата с ясни позиции и искания.

И най-вече – да участва във формулирането на решенията и промените в международните документи. А не да искаме десетина камиона и два хеликоптера, обясни Симеон Николов.


Още от категорията

Ремонтът на бул. "Свобода" продължава, протестите също

Строителните дейности на бул. „Свобода“ в Пловдив продължават, въпреки недоволството и протестите на гражданите от района. Припомняме, че хората не желеят ново строителство, което според тях ще отнеме зелена площ и част от парка и твърдят, че за  реконструкцията няма одобрен план и разрешение. По думите им, те са били излъгани, че се..

обновено на 19.11.18 в 17:12

Протестите стават по- чести, по- масови и по- продължителни

Разговор за протестите и властта с  доц. Маргарита Бакрачева , психолог от Института за изучаване на населението и човека към БАН  По данни на МВР около 3 500 души са протестирали в неделя в цялата страна, а за реда са следили близо 2 000 полицаи.  Според психолога в инаги има място за манипулации, цифрите винаги могат да бъдат намалени или..

публикувано на 19.11.18 в 15:46

Книжарница „Надежда“ дарява надежда

Представяме добрия пример, който дава работа на хора от уязвими групи на пазара на труда, включително и на такива с интелектуални и физически затруднения. Книжарница с мисия отвори врати по социален проект на сдруженията „Паралелен свят“ и „Да полетим заедно“. В нея вече работят младежи с увреждания, други пък са ангажирани в социално..

публикувано на 19.11.18 в 13:18

Намираме се в период на турбулентни сили и летлива власт

Това е времето, в което се усеща, че едно управление не може да се задържи още дълго, но все още не е ясно – накъде и как ще тръгне политическата ситуация. Нещо като транзитен период на сметки, настройки, възникващи или възникнали центрове, турбулентни сили, летлива власт – очакване на промяна. Мисля, че сме в такъв период, а не в ситуация на..

публикувано на 19.11.18 в 12:04

Трудно е да се удволетворят исканията на протестиращите

Ясно е, че като всички протести, които са свързани с бомбастични увеличения на доходи и заплати - тези неща не са много реалистични, никога не са били. По принцип може да има увеличение на доходите веднага – махаш валутния борд, отвързваш инфлацията – и днес ще получиш със 100 % увеличение на заплатите, а утре инфлацията ще ти го вземе...

публикувано на 19.11.18 в 11:22

Няма аргументи да се иска оставката на Каракачанов

Смятам, че утре на коалиционен съвет проблемите ще бъдат решени. Тези въпроси трябва да се решават „очи в очи“, а не през медиите. Който иска да предлага нещо, да иска нещо – трябва да има мъжеството да дойде и да го направи. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български евродепутат по..

публикувано на 19.11.18 в 10:35

Правителството ще завърши своя четиригодишен мандат

Няма никакви предпоставки правителството да не завърши своя мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив. Според него проблемите са в така наречената „малка коалиция“, но те се решават своевременно. Вътрешните въпроси на „малката коалиция“ не касаят..

публикувано на 19.11.18 в 10:03