РЕКЛАМА

Звездата Александрина Милчева с майсторски клас в Пловдив

Оперната прима Александрина Милчева ще проведе майсторски клас за млади оперни певци от 30 януари до 4 февруари в Пловдив. Оперната звезда, която е пяла с певци като Павароти, Доминго и Гяуров по световните оперни сцени, взе решение да проведе майсторския клас безвъзмездно. Записването е до 25 януари.

Майсторският клас на Александрина Милчева в Пловдив по покана на Пловдивската опера ще завърши с концерт на учениците на Александрина Милчева в Пловдив на 9 февруари. 

За Радио Пловдив, голямата оперна певица, каза, че такива жестове не са за първи път, защото е много важно да се помогне на младите оперни певци, не само защото някои от тях нямат финансови възможности, но и защото малцина имат възможност да работят с големи майстори - изпълнители, които са се домогнали до тайните на музицирането и знаят, че не само гласът е важен. Те знаят как да го направят по-красив, изразителен и говорещ. С този майсторски клас искам да потопя младите колеги в тази тайна. Със сигурност има какво да научат.

Цялото интервю с Александрина Милчева чуйте от звуковия файл. 

print Отпечатай
Още от категорията

Доц. Кисьов получи "Златен грифон"

Директорът на Археологическия музей в Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов получи най-голямата награда за археология - „Златен грифон”. Отличието му бе връчено за резултатите от проведените теренни археологически проучвания и за полаганите от него усилия за опазването на културно наследство в Пловдивско, Карловско, Хисарско и Родопите и за принос в..

публикувано на 30.05.17 в 11:18

Изложба "Столиците на ЕС ЗАЕДНО с Пловдив ЕСК 2019"

Благотворителна изложба „Столиците на ЕС – ЗАЕДНО  с Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ се открива тази вечер в галерия „Виа Артис“.  Проектът  отправя творческа провокация към авторите, които обикновено творят в различна сюжетна насоченост.  В експозицията са включени 30 живописни произведения на 14 автори - Ангел Пачаманов, Вихра..

публикувано на 30.05.17 в 05:53

Ивайло Димитров представя "Българският синдром"

Тази вечер в галерия "Възраждане" се открива изложба живопис „Българският синдром“ на Ивайло Димитров.  След много успешните си първи две изложби, авторът е подготвил, специално за третата си изложба в галерията, нова колекция картини в характерния си стил.  Ивайло Димитров е художник, който е завършил графика, а реално се занимава с живопис...

публикувано на 30.05.17 в 05:46

Преге - предаване за света на книгите, 27.05. - 02.06.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 27.05. 2017 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Ерих Кестнер. Неизбежна гибел. 298 стр., ок. 3А, Ентусиаст, 2017. Кристофър Марлоу. Дидона, картагенската кралица/ Херо и Леандърл тв.к. 150 стр. 5А, Агата-А, 2017 Артуро Перес- Реверте. Фалко. 302 стр., ок...

обновено на 29.05.17 в 16:23

„Черната кутия“ отново пристига в Пловдив

Единадесетото издание на международния фестивал за театър и танц „Черната кутия“  събира в Пловдив 16 събития, организирани с посолствата на САЩ, Белгия, Австрия и Израел и с културните институти от Италия и Испания. Той се осъществява с помощта на община Пловдив, която е отпуснала 36 000 лв. за провеждането му, уточни зам.-кметът по култура..

публикувано на 29.05.17 в 11:42

В Пловдив се открива изложба на творци от Балканите

Галерия „Пловдив" става от този четвъртък специална артзона, а Дружеството на пловдивските художници са домакин на II Международна приятелска изложба.  Тя се реализира с изключителната подкрепа на Генералното Консулство на Република Турция в Пловдив и обединява 35 творци от Турция, Косово, Румъния и Кипър. След Пловдив изложбата ще бъде..

публикувано на 29.05.17 в 09:02

Наградата е доказателство за труда на младите таланти

Театралната школа „Тракарт” и тази година завоюва първа награда от Фестивала за театрално, музикално и танцово изкуство за деца и юноши „Рошавата котка”. Радостта е за младите актьори, техните художествени ръковорители Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов. В ефира на Радио Пловдив, актьорът..

публикувано на 27.05.17 в 11:38