РЕКЛАМА

Звездата Александрина Милчева с майсторски клас в Пловдив

Оперната прима Александрина Милчева ще проведе майсторски клас за млади оперни певци от 30 януари до 4 февруари в Пловдив. Оперната звезда, която е пяла с певци като Павароти, Доминго и Гяуров по световните оперни сцени, взе решение да проведе майсторския клас безвъзмездно. Записването е до 25 януари.

Майсторският клас на Александрина Милчева в Пловдив по покана на Пловдивската опера ще завърши с концерт на учениците на Александрина Милчева в Пловдив на 9 февруари. 

За Радио Пловдив, голямата оперна певица, каза, че такива жестове не са за първи път, защото е много важно да се помогне на младите оперни певци, не само защото някои от тях нямат финансови възможности, но и защото малцина имат възможност да работят с големи майстори - изпълнители, които са се домогнали до тайните на музицирането и знаят, че не само гласът е важен. Те знаят как да го направят по-красив, изразителен и говорещ. С този майсторски клас искам да потопя младите колеги в тази тайна. Със сигурност има какво да научат.

Цялото интервю с Александрина Милчева чуйте от звуковия файл. 

print Отпечатай
Още от категорията

Пролетта сменя лицето на Капана

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси  преобразяват уличното пространство в Капана следващите три месеца. Проектът „Лица/Faces/Caras“, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“, ще оживи познатите улици на Капана с работилници по жонглиране и цветни декорации по фасадите на сградите.  Любителите на театралното изкуство ще могат..

обновено на 24.03.17 в 10:31

На Благовещение в "Срещите" разговор за духа и тайнствата на пролетта

В деня - тайнство Благовещение  "Срещите" повеждат разговор за българските пролетни тайнства. И още - за блажените, търсещи тайните с дух.  А какво е духът? Тайнство,разбира се...  Но какво е тайнство?  В студиото на Радио Пловдив - журналистът, публицист и издател Петко Атанасов. Един разговор, който ще ни приближи до отговора - кои сме ние?

публикувано на 24.03.17 в 10:30

Студентски фестивал на медиците стартира в Пловдив

Първият национален студентски фестивал на медицинските университети в България се организира по инициатива и с домакинството на Медицински университет – Пловдив, както и с подкрепата на Община Пловдив. Целта е да се даде сцена за изява на художественото и научното творчество на студентите. Ще участват студенти от МУ - София, МУ - Варна, МУ -..

публикувано на 24.03.17 в 07:11

Орфееви таланти завладяват пловдивските сцени

Фолклорни дарования от цялата страна си дават среща на националния конкурс „Орфееви таланти”, който ще се проведе на 24 и 25 март на сцените на Военния клуб и Концертната зала, както и на открито на площад „Централен” в Пловдив. Форумът, организиран от Община Пловдив, Националния младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и..

публикувано на 24.03.17 в 07:05

Реставрацията на Античния форум дискутират в "Петното"

Доайенът на пловдивската археология Елена Кесякова ще бъде гост на Пловдивско Историческо Общество в клуб „Петното“.  Акцент  на срещата ще бъдат проблемите, свързани с реставрацията и експонирането на Античният форум – Запад, след като  работата по разкопките бе преустановена преди две години.   Кесякова е автор на книгата „Филипопол в..

обновено на 23.03.17 в 10:29

Художникът с много лица

Лицата на Пловдив представя в пловдивската галерия "Възраждане" художникът Иван Чакъров . Портретите са рисувани през последните две години, а някои по снимка. Галеристката Краси Алексиева коментира: " Той сякаш пътува през времето. Влиза в снимката, вътре в човека. Това е изумителна работа.  Аз не вярвам в такива неща, но с очите си го видях. Сега..

публикувано на 23.03.17 в 10:17

Душата на морето в Пловдив

Изложба живопис на Росен Поптомов се открива в галерия „Арсенал“ в Пловдив.  Бургаският художник е озаглавил експозицията си „Душата на морето“ и представя морски пейзажи.  Авторът показва в своите картини вътрешните трепети на безкрайната морска шир  и твърди, че никога няма да се умори да рисува водата, тъй като тя е жива и благотворна.

публикувано на 23.03.17 в 05:46