РЕКЛАМА

Звездата Александрина Милчева с майсторски клас в Пловдив

Оперната прима Александрина Милчева ще проведе майсторски клас за млади оперни певци от 30 януари до 4 февруари в Пловдив. Оперната звезда, която е пяла с певци като Павароти, Доминго и Гяуров по световните оперни сцени, взе решение да проведе майсторския клас безвъзмездно. Записването е до 25 януари.

Майсторският клас на Александрина Милчева в Пловдив по покана на Пловдивската опера ще завърши с концерт на учениците на Александрина Милчева в Пловдив на 9 февруари. 

За Радио Пловдив, голямата оперна певица, каза, че такива жестове не са за първи път, защото е много важно да се помогне на младите оперни певци, не само защото някои от тях нямат финансови възможности, но и защото малцина имат възможност да работят с големи майстори - изпълнители, които са се домогнали до тайните на музицирането и знаят, че не само гласът е важен. Те знаят как да го направят по-красив, изразителен и говорещ. С този майсторски клас искам да потопя младите колеги в тази тайна. Със сигурност има какво да научат.

Цялото интервю с Александрина Милчева чуйте от звуковия файл. 

print Отпечатай
Още от категорията

Искрици Българщина

Представяме ви поредицата „ Искрици Българщина” ,  в която ще ви срещаме с български училища извън пределите на родината , техните създатели , преподаватели , ученици.  Нарекохме поредицата „Искрици българщина „ , защото без искра няма огън ! Разбира се, съзнавайки , че искрата е само началото , решихме да обърнем поглед към всичко което стои..

публикувано на 27.02.17 в 14:36

През май гледаме в Пловдив "Балада за Георг Хених"

В зона "Култура" на Радио Пловдив гостува режисьорът  Крум Филипов  за най-новата му постановка "Балада за Георг Хених" по Виктор Пасков. Това е първото поставяне на театрална сцена на баладата за майстора на цигулки  Георг Хених , която е добре позната от филма "Ти, който си на небето".  Екипът на  Драматично-кукления театър "Иван Радоев" - Плевен..

публикувано на 27.02.17 в 10:42

Преге - предаване за света на книгите с Младен Влашки, 25.02. - 03.03.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25.  02. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати “ ( нови книги ) Натаниел Хоторн. Алената буква. 240 стр., ок. 3А, Хермес, 2017. Нарине Абгарян. Хората, които са винаги с мен. 276 стр., ок. 3А, Лабиринт, 2017. Ахмет Юмит. Убийството на султана. 540..

публикувано на 27.02.17 в 10:22

Клавирни диалози с орган и пиано

В концерта „Клавирни диалози“ Албена Димова-пиано и Надежда Кузманова-орган ще представят на публиката програма с произведения на Йохан Себастиан Бах, Волфганг Амадеус Моцарт, Клифорд Демарест, Велислав Заимов и Франсис Пуленк. Концертът е в рамките на Зимен фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово". Сред впечатляващата програма..

публикувано на 25.02.17 в 09:28

Концерт на дуо "КлариСакс" в читалище "Христо Ботев"

Столичното дуо „КлариСакс “ ще изнесе концерт от 18 ч. в зрителната зала на читалище „Христо Ботев“ (старото кино „Въстаник“).  Саксофонистът Горан Ташев и кларинетистът Росен Идеалов ще изсвирят произведения на Бах, Телеман, Моцарт, Бетовен, Росини, Пиацола и други композитори.  Проявата е от афиша на Зимния фестивал на изкуствата..

публикувано на 25.02.17 в 09:11

Кукери гонят злото и зимата на Старчовден в Карлово

Стотици кукери ще прогонят злото и зимата днес, на  Старчовден , в  Карлово . На централния площад ще танцуват „старци“, облечени в традиционни, ръчно изработени костюми от кожа и вълна, с маски и хлопки. Традиционно, кукерската фиеста в Карлово се провежда ден преди Сирни заговезни. Началото ще поставят  „белогащите“  и  „баджаците“  от..

обновено на 25.02.17 в 09:07

Учени от БАН представят сборника "Змей. Змеица. Ламя и Хала" в читалище "Христо Ботев"

Фолклорният сборник „Змей. Змеица. Ламя и Хала“ ще бъде представен от 11 ч. в зрителната зала на читалище „Христо Ботев“ (старото кино „Въстаник“ ). Ще присъстват съставителите учени етнографи от БАН – доц. д-р Вихра Баева , проф. д-р Албена Георгиева , доц. д-р Светла Петкова , доц. д-р Николай Вуков , доц. д-р Доротея Добрева и доц...

обновено на 25.02.17 в 09:07