РЕКЛАМА

Звездата Александрина Милчева с майсторски клас в Пловдив

Оперната прима Александрина Милчева ще проведе майсторски клас за млади оперни певци от 30 януари до 4 февруари в Пловдив. Оперната звезда, която е пяла с певци като Павароти, Доминго и Гяуров по световните оперни сцени, взе решение да проведе майсторския клас безвъзмездно. Записването е до 25 януари.

Майсторският клас на Александрина Милчева в Пловдив по покана на Пловдивската опера ще завърши с концерт на учениците на Александрина Милчева в Пловдив на 9 февруари. 

За Радио Пловдив, голямата оперна певица, каза, че такива жестове не са за първи път, защото е много важно да се помогне на младите оперни певци, не само защото някои от тях нямат финансови възможности, но и защото малцина имат възможност да работят с големи майстори - изпълнители, които са се домогнали до тайните на музицирането и знаят, че не само гласът е важен. Те знаят как да го направят по-красив, изразителен и говорещ. С този майсторски клас искам да потопя младите колеги в тази тайна. Със сигурност има какво да научат.

Цялото интервю с Александрина Милчева чуйте от звуковия файл. 

Още от категорията

Ролята на жената в комикса е от съпруга до супер герой

В Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство гостува Антон Стайков, художник и журналист, автор на книгата „Кратка история на българския комикс“. Той ще изнесе лекция „Ролята на жената в комикса“ от 13 часа. Ще говоря за ролята на жената в комикса, за мен това е много важно. Жената, от една страна като автор, от..

публикувано на 24.04.18 в 11:00

"Анатомия на джаза" с Мия Божилова и Гроздан Илков

Изложба „Анатомия на джаза“ е подредена в галерия U.PARK в Пловдив.  В нея за първи път с фотографски снимки се представя Мия Божилова, дъщеря на легендарния Георги Божилов – Слона.  Нейните фотографии със сюжети от музиката, са експонирани заедно с живопис и пластика на Гроздан Илков - Графа, който каза: Докато ни тупкат сърчицата, ще го..

обновено на 24.04.18 в 09:58

Евгений Шевкенов с концерт в Дома на културата

Концертът "Малка нощна музика" ще се състои тази вечер от 19:00 часа в Дома на културата "Борис Христов" - гр. Пловдив. Именитият цигулар Евгений Шевкенов ще бъде гост-диригент в камерния формат на оркестъра на Опера Пловдив, в който публиката е разположена на самата сцена. Проф. Евгений Шевкенов е пловдивчанин, който от 25 години живее във..

публикувано на 24.04.18 в 06:45

Пловдив покани за участие конкурентите си за ЕСК- 2019

Фондация „Пловдив 2019“ отправи покана към градовете финалисти за столица на културата да се включат в програмата на най-големия европейски културен проект през следващата година.  Варна, Велико Търново, София и регионите им могат да участват с най-добрите идеи, заложени в програмите, с които са достигнали до финала на конкурса за титлата...

публикувано на 23.04.18 в 13:51

Евгений Шевкенов дирижира на пловдивска сцена

Гост в студиото на зона "Култура" на Радио Пловдив е  проф. Евгений Шевкенов . Световноизвестният цигулар, роден в Пловдив ще бъде пред пловдивската публика за втори път в рамките на година, нещо което меломаните знаят добре, че не бива да пропуснат. Концертът " Малка нощна музика " ще се състои на 24 април 2018 г., вторник от 19:00 часа в Дома на..

публикувано на 23.04.18 в 10:12

В Асеновград представят "Мисия Камбоджа - обагрена в кръв"

В Асеновград ще бъде представена книгата на Ася Стефанова "Мисия Камбоджа - обагрена в кръв".  Книгата разказва за първата миротворческа мисия на България и е посвещение на всички бойци, участвали в нея. Авторката разказва историята на мисията такава, каквато е запазена в архивните документи.  Представянето на книгата е от 16 часа в градската..

публикувано на 23.04.18 в 05:52

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 април

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21.04.2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Владимир Набоков. Машенка. 144 стр., ок. 3А, Колибри, 2018. Аматав Гхош. Гладният прилив. 464 стр., ок. 3А, Жанет 45, 2018 Ангел Г. Ангелов. Внезапно сбогуване. Разкази. 112 стр., ок. 2А, Хермес, 2018...

публикувано на 22.04.18 в 11:51