РЕКЛАМА

Звездата Александрина Милчева с майсторски клас в Пловдив

Оперната прима Александрина Милчева ще проведе майсторски клас за млади оперни певци от 30 януари до 4 февруари в Пловдив. Оперната звезда, която е пяла с певци като Павароти, Доминго и Гяуров по световните оперни сцени, взе решение да проведе майсторския клас безвъзмездно. Записването е до 25 януари.

Майсторският клас на Александрина Милчева в Пловдив по покана на Пловдивската опера ще завърши с концерт на учениците на Александрина Милчева в Пловдив на 9 февруари. 

За Радио Пловдив, голямата оперна певица, каза, че такива жестове не са за първи път, защото е много важно да се помогне на младите оперни певци, не само защото някои от тях нямат финансови възможности, но и защото малцина имат възможност да работят с големи майстори - изпълнители, които са се домогнали до тайните на музицирането и знаят, че не само гласът е важен. Те знаят как да го направят по-красив, изразителен и говорещ. С този майсторски клас искам да потопя младите колеги в тази тайна. Със сигурност има какво да научат.

Цялото интервю с Александрина Милчева чуйте от звуковия файл. 

print Отпечатай
Още от категорията

Silicon Valley идва в Пловдив и в студиото на Клуб "Неделя"

На 23 април  Пловдив  се превръща  в център на ИТ индустрията и предприемачеството. На официална визита в града пристигат водещи имена от Силициевата долина.  От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс и Марк Цукербърг. Техните компании се разрастват и привличат огромни инвестиции. За тях са работили и някои от експертите,..

обновено на 22.04.17 в 20:20

Госпожа Опера представя „Севилският бръснар” за деца

Госпожа Опера подготвя поредната премиера за деца – комичната опера  „Севилският бръснар” от Росини на 22 април в Дом на културата от 17 часа. Малчуганите ще се забавляват с историята за остроумния Фигаро под формата на игра, заедно със самите певци-актьори. Поднесените избрани популярни музикални номера следват сюжета на произведението.  Малките..

публикувано на 22.04.17 в 07:55

Ученици се срещат с писателя Константин Трендафилов

По повод Международния ден на книгата и авторското право и по покана на менторите на Общество NOTA BENE, ученици от Национална търговска гимназия - Пловдив организират разговор с писателя Константин Трендафилов от 13.00 ч. в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“.  Събитието се организира с благотворителна цел и ще подпомогне..

публикувано на 22.04.17 в 07:39

"Кметълски истории" - "Епизод 2" в Пловдив

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представя в Пловдив книгата си "Кметълски истории. Катунът от Каварна". Събитието е в клуб „Polinero place“ тази вечер при вход свободен. Това е втората книга на Цонко Цонев с кметълски истории.  Защо точно катунът от Каварна - Михаил Миховски попита кметъла: Имаше една зам.-кметица, която казваше, че след..

публикувано на 21.04.17 в 17:26

"България пее" гостува в Пловдив

Пловдив се включва  в националната хорова инициатива „България пее“.  Единадесет хорови формации ще изнесат днес и утре общо три концерта в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Малката базилика.   Публиката ще чуе и види най-разнообразни програми от различни жанрове –източно-православно пеене, фолклор, джаз и съвременна..

обновено на 21.04.17 в 13:09

Румен Богданов и Румен Жеков показват картини в „Резонанс“

Изложба на Румен Богданов и Румен Жеков  се открива в галерия „Резонанс“.  Богданов е един от най-атрактивните художници на Шумен.  „Произведенията му излъчват медитативно спокойствие и същевременно много деликатна ритмика. Тази живопис, макар че изследва реалния свят, изглежда по-скоро абстрактна.“  Пловдивският майстор на цвета  Румен..

обновено на 21.04.17 в 13:08

В "Срещите" разговор за непокорството, любовта и щастието

Тази събота в "Срещите"- разговор за  уроците от дивото, когато става дума за любовта, смъртта и щастието.... По прелюбопитната книга на Марк Роуландс"Философът и  вълкът " ще мислим с проф. Лидия Денкова, един от водещите философи у нас, за твърдението на Роуландс: "Най-важното си ти самият, който оставаш, когато късметът те напусне".  И още за..

публикувано на 21.04.17 в 10:44