РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

print Отпечатай
Още от категорията

Прокуратурата иска постоянен арест за биячите от Асеновград

Утре Районна прокуратура-Асеновград внася в съда искане за постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо девет души, задържани  при размириците в Асеновград.   Арестуваните, посочени с малките си имена  Яшар, Исмет, Славчо, Ангел, Васил, Костадин, Емранл, Абдраман и Стефан са обвиняеми за „хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм“,..

обновено на 29.06.17 в 17:09

Депутати настояват за мерки за успокояване на напрежението в Асеновград

Депутатите от всички парламентарните групи настояха властта да вземе адекватни мерки, за да се успокои напрежението в Асеновград, да бъдат наказани виновните и да се разкрият причините, довели до агресията там.  Емил Христов от ГЕРБ коментира, че станалото в Асеновград не е етнически конфликт, а по­скоро елемент от битовата престъпност. Красимир..

обновено на 29.06.17 в 17:08

Асеновград под засилена полицейска охрана, погват ромите пришълци, събарят незаконните им къщи

Започва незабавна проверка на всички незаконни постройки в ромската махала "Лозница" в Асеновград, както и акция за проверка на адресната регистрация на всички жители в квартала.  Това  стана ясно по време на срещата на протестиращите граждани в общината, на която присъстваха гл. секретар на МВР Младен Маринов и вицепремиерът Валери Симеонов...

обновено на 29.06.17 в 16:04

В Асеновград е спокойно, полицията с мерки срещу ескалацията на напрежение

В Асеновград започна насрочената срещата между представители на протестиралите снощи в града срещу ромското насилие, полицията и кмета Емил Караиванов.  В срещата участват също вицепремиерът Валери Симеонов и главният секретар на МВР Младен Маринов.  В момента обстановката в града е спокойна, като има засилено полицейско присъствие, а..

обновено на 29.06.17 в 16:03

Расте интересът за наемане на паркоместа в "Южен", ще има търгове

345 са вече официално подадените заявления от жители на район „Южен“ за наем на паркоместа.  Само за строящия се паркинг на кръстовището на ул. „Димитър Талев“ с „Братя Шкорпил“ вече молбите са над 85, а паркингът е за 62 места. Затова работим за продължение на паркинга на съседната пресечка и за нови инвестиции в тази сфера , съобщи кметът на..

обновено на 29.06.17 в 16:02

Спипаха на "работното им място" преработватели на тютюн контрабанда

Митнически служители откриха нелегален цех за тютюн в Пловдив.  В помещението няколко души обработвали нарязвали с машини тютюневи листа.  Задържани за 72 часа са двама души, на 19 и 33 години и са им повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки без бандерол. Преди това в автомобил са открити 190 кг. нарязан тютюн, приготвен в склада, държан..

публикувано на 29.06.17 в 14:16

Софтуерните специалности са най- желани в ПУ, право-то е на трето място

4541са кандидат - студентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Мария Стоянова. Челно място при най-предпочитаните специалности в редовна форма на обучение заема бакалавърската програма по „Софтуерни технологии и дизайн“. Тя е посочена като първо желание от 310 кандидати, а местата са 90...

публикувано на 29.06.17 в 14:02