РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

print Отпечатай
Още от категорията

Бъчварова: Тотев ще има възможност да докаже своята правота!

„Има възможност г-н Тотев да докаже, че е действал правомерно в тази процедура“ – така коментира отстраняването на пловдивския кмет министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Румяна Бъчварова.  Тя допълни, че никой не е имунизиран от разследване за провеждането на обществени поръчки. Министър Бъчварова бе в Пловдив, за да..

публикувано на 20.01.17 в 18:27

Екипи на пловдивската пожарна махат опасни ледени висулки

Тази сутрин екипи на Пожарна безопасност и защита на населението премахнаха огромни късове лед от покрива на кооперация на Главната улица в близост до Община Пловдив. „3-4 са местата по Главната, където има опасни висулки и голямо количество сняг от покривите, но те вече са обезопасени с ленти“, съобщи Георги Маринов, който заедно със..

обновено на 20.01.17 в 16:36

Засега МВР няма информация за предстояща блокада на границата от гръцки фермери

МВР няма информация блокадата и протестните действия на гръцките фермери да стигнат до българската граница, заяви в Смолян министърът в оставка Румяна Бъчварова.  Припомням, че още в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати официално писмо до своя гръцки колега - министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В..

обновено на 20.01.17 в 16:10

Пак глобиха "Чистота Карлово" за лошо снегопочистване

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов наложи втора глоба на снегопочистващата фирма в размер на 5 000 лв.  Преди два дни консорциумът „Чистота Карлово“ бе санкциониран с 2000 лева, защото не се справила със снегопочистването в града.  Днес в Карлово е получено необходимото количество сол и в следобедните часове започна обработката на..

публикувано на 20.01.17 в 16:10

Почина бившият главен архитект на Пловдив Румен Русев

Почина главният архитект на община Пловдив Румен Русев. От септември миналата година той бе отстранен от длъжност и обвиняем по делото за разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8. Русев е главен архитект на Пловдив от февруари 2008-ма година, бил е заместник – кмет на Пловдив и главен архитект на район „Тракия“. Погребението на арх...

публикувано на 20.01.17 в 12:24

Крадци задигнаха златни накити от заложна къща в центъра на Пловдив

Златни накити са откраднати от заложна къща на бул. „Руски“ в Пловдив. При взломната кражба е разбита входната врата.  Сигналът постъпил в полицията в четвъртък по обед. Извършен е оглед, но количеството на липсващите златни накити не е уточнено. Авторът на посегателството се издирва, а по случая работят криминалистите от Второ районно..

публикувано на 20.01.17 в 12:20

В асеновградската болница отпразнуваха Бабинден

Три бебета проплакаха за Бабинден в многопрофилната болница в Асеновград, а от началото на година тук са родени 19 бебета, от които 10 момиченца. Това съобщи началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Богдан Червенков по повод Деня на родилната помощ 21 януари. За празника днес медиците от родилното отделение спазиха традиционния обичай..

публикувано на 20.01.17 в 11:59