РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

print Отпечатай
Още от категорията

Неосигурен достъп до предприятия отложи ремонта на "Остромила" със седмица

Собственици на фирми осуетиха планираната за днес от общинската администрация първа копка на ул. „Остромила“. Недоволството им беше провокирано от опасенията им за липсата на достъп на автомобили до производствените им бази.  В момента, в който кметът Иван Тотев се отправи с лопата, за да даде старт на ремонтните дейности, десетина..

обновено на 28.02.17 в 17:12

Куклен и Църквата протестираха срещу изграждането на крематориум

Жителите на Куклен са готови да блокират пътища, за да спрат изграждането на Крематориум в индустриалната част на града.  Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проекта, на който бе представен и докладът за въздействие върху околната среда. Близо 100 души недоволстваха по време на обсъждането, прекъсваха изказването на инвеститора..

обновено на 28.02.17 в 17:11

Откриха открадната от Кукленския манастир икона на Светите братя Козма и Дамян

Криминалисти от сектор „Престъпления с културно-исторически ценности“ откриха издирвана ценна икона. Тя изобразява светите братя Козма и Дамян и е собственост на Кукленския манастир край Пловдив, чиито покровители са лечителите безсребреници.  Това е първият случай на открита инкриминирана вещ с културна стойност чрез външния интернет достъп до..

публикувано на 28.02.17 в 16:20

Малтийският кръст направи дарение за 50 хиляди лева на УМБАЛ "Пловдив"

25 болнични легла, висок клас получи УМБАЛ Пловдив като дарение от Малтийския кръст със съдействието на посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Общата стойност на леглата е 50 000 лева, като те ще бъдат разпределени във всички болнични отделения. Доц. Димитър Шишков, началник на отделението по урология, с чието активно съдействие е..

публикувано на 28.02.17 в 12:47

Жена, блъсната на пешеходна пътека, е с опасност за живота

85-годишна жена е с опасност за живота след пътен инцидент вчера в Пловдив. Тя е била блъсната от лек автомобил на пешеходна пътека между улиците “Владивосток” и “Чернишевски” . Възрастната жена е настанена в болница в тежко състояние. 68-годишният шофьор на колата е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. От полицията..

обновено на 28.02.17 в 11:57

Жител на Царацово засечен да краде ток

61-годишен мъж от Царацово е обвинен за кражба на ток. Неправомерното включване към електропреносната мрежа е установено вчера при проверка в дома му.  След огледа, извършен на адреса, е започнато бързо полицейско производство срещу нарушителя. Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

публикувано на 28.02.17 в 11:57

Започва ремонт на улица "Остромила"

От днес започва реконструкцията на улица "Остромила" в Пловдив. Старт на ремонта ще дадат с първа копка кметът Иван Тотев и кметът на райн "Южен" Борислав Инчев.  Реконструкцията ще започне от началото на "Остромила" откъм "Коматевско шосе".

обновено на 28.02.17 в 10:31