РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

Още от категорията

Лека кола падна от мост в Марица в Пазарджик

Лек автомобил „Опел“ падна от мост в коритото на река Марица в Пазарджик.  При инцидента като по чудо няма пострадали, съобщи за Радио Пловдив говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.  Инцидентът е станал малко преди 9.00 ч. тази сутрин на мост в покрайнините на града, където е имало заледен участък на пътното платно. Колата се е..

публикувано на 11.12.17 в 11:21

3/4 от домакинствата в пловдивска област ползват интернет

Резултатите от проведеното изследване за използване на информационно-комуникационни технологии от домакинства и лица показват, че през 2017 г. 76.2% от домакинствата в област Пловдив имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан растеж от 7.8 процентни пункта спрямо предходната година. Средната стойност за страната по този показател е..

публикувано на 11.12.17 в 10:09

Обществен дебат за съдбата на Гарнизонна фурна

Идеята за превръщането на бившата Гарнизонна фурна в съвременен културен център ще бъде темата на голямо обществено обсъждане, което прави Инициативният комитет за запазването на старата казармена сграда.  Публичният дебат е насрочен за днес 17,30 ч., в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. Организаторите на събитието канят..

публикувано на 11.12.17 в 06:25

Менда Стоянова става "Доктор хонорис кауза" на АМТИИ

Народната представителка Менда Стоянова става „Доктор хонорис кауза“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Церемонията е от 11 часа в академията. Академичният съвет на Академията присъди званието на председателя на Комисията по бюджет и финанси при 44-то Народно събрание Менда Стоянова с мотиви „за..

публикувано на 11.12.17 в 06:22

Шофьор прегази пешеходец, младежи се обърнаха по таван

74-годишен пешеходец  от Стамболийски загина снощи , блъснат от  лек автомобил "Фолксваген" на пътя между селата Бенковски и Войсил.   41-годишният ш офьор на колата от Съединение е бил трезвен. Задържан е за денонощие от полицията.  Причините за инцидента се изясняват, уведомена е прокуратурата. Група младежи пострадаха при друг..

обновено на 10.12.17 в 17:09

Задържаха чужденец, откраднал пари от аптека в "Тракия"

Частни охранители задържаха млад мъж, разбил рано тази сутрин аптека в район "Тракия", за да открадне пари.  25-годишният чужд гражданин влязъл с взлом в обекта и откраднал две метални кутии с около 100 лева.    Отведен е в Пето районно управление за денонощие.  Работата по случая продължава и материалите по него ще  бъдат внесени в районната..

публикувано на 10.12.17 в 14:03

Синоптиците предупреждават с жълт код за силен вятър

Жълт код за силен вятър е обявен в по-голямата, предимно северната част на страната. Пловдив и Пазарджик също са сред общо 16-те области, за които важи предупреждението за опасност на Националния институт по метеорология и хидрология.  Средната скорост на вятъра от  запад-северозапад ще бъде  между 14 и 17 метра в секунда, но поривите могат..

публикувано на 10.12.17 в 09:23