РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

print Отпечатай
Още от категорията

Празнуваме Благовещение

Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.  Според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос.  Празникът е..

обновено на 25.03.17 в 09:23

Математици се дипломират

На тържествена церемония на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще бъдат връчени дипломите на 354 абсолвенти. Дипломират се 212 бакалаври, от които отличниците са 59, и 142 магистри, сред които 66 отличници, от специалности в областта на математиката, информатиката и информационните технологии...

публикувано на 25.03.17 в 09:22

Ден за размисъл преди утрешния вот

Днес е ден за размисъл преди утрешните парламентарни избори и е забранена предизборната агитация. Освен това в предизборния ден не могат да се публикуват изследвания на социологически агенции. Част от останалите разпоредби за ограничения в предизборния ден са на общините-за събирания и извършване на по-масови прояви, както и за продажбата на..

обновено на 25.03.17 в 09:12

ВиК ремонт отново затваря бул. "Ал. Стамболийски"

За извършване на авариен ремонт на магистрален водопровод от 09:00 ч. до 17:00 часа се спира движението по бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Никола Димков” до ул.” „Болград”. Това променя и маршрутите на автобусите от градския транспорт с номера 16, 20, 27 и 36. Те ще се отклоняват по бул. „Никола Вапцаров”. Линия№16 /кв...

публикувано на 25.03.17 в 08:04

Часът на Земята с призив за икономия на енергия

Тази вечер хиляди българи ще изразят съпричастността си към Часа на Земята, като изгасят символично осветлението за един час. Основните държавни институции, стотици общини и много бизнеси също се включват.„Загаси светлините, отвори очи за планетата“ е призивът тази година. Община Пловдив се присъединява към глобалната инициатива Часа на..

публикувано на 25.03.17 в 07:50

42 дежурни прокурори ще приемат сигнали за изборни нарушения Апелативна прокуратура - Пловдив

З оната на Апелативна прокуратура-Пловдив включва шест окръжни и 27 районни прокуратури. 43 прокурори ще дават дежурства и приемат сигнали за изборни нарушения на 25 и 26 март 2017 г.   Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори..

обновено на 24.03.17 в 17:06

Военен контингент от Смолян се завърна от успешна мисия в Афганистан

С тържествен ритуал на стария център на площад „Свобода“ в Смолян бяха посрещнати военнослужещите, участвали в мисия в Афганистан.  На събитието присъстваха представители на кметската и областната администрация, представител на Сухопътни войски, кметове от областта, близки и роднини на военнослужещите и граждани. Войните от Смолян бяха натоварени с..

публикувано на 24.03.17 в 17:06