РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

Още от категорията

Изложенията "Агра", "Винария" и "Фудтех" се откриват в панаира

В Пловдивския панаир се откриват изложенията „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, както и изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“.  Екологичното производството е във фокуса на две конференции за биологично земеделие в рамките на „Агра“. Деловата програма на „Фудтех“ днес включва дискусия за здравословното хранене на учениците, организирана от..

публикувано на 21.02.18 в 06:51

3-годишни близнаци са в болница с множество наранявания, майка им е арестувана

Тригодишни близнаци  са приети по спешност  в УМБАЛ “Свети Георги“.  Децата са с множество наранявания и синини  по телата, а майката е арестувана.  По първоначални данни едното дете, което е в по- тежко състояние,  е било наранено снощи в дома на семейството в апартамент в центъра на Пловдив. По данни на майката то е било в детско креватче,..

обновено на 20.02.18 в 17:44

ТИР аварира на магистралата край Пазарджик, движението е затруднено

Днес следобед е получен сигнал за аварирал албански ТИР в района на 73-ти километър от АМ "Тракия" в платното по посока за Бургас. В резултат на това движението на мястото се осъществява само в изпреварващата лента.  От АПИ има направена сигнализация за временната организация на трасето, а екип на "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик извършва регулиране..

публикувано на 20.02.18 в 17:44

Мароканецът от ИДИЛ остава в ареста

Мароканецът, издирван за тероризъм, остава за 90 дни в ареста. Това решиха апелативните магистрати в Пловдив за 35-годишния Нофал Захри, който бе задържан през януари с група сирийци на границата до Свиленград. Така се потвърждава взетото на първа инстанция решение, без право на обжалване. Днешното заседание беше отложено с повече от..

публикувано на 20.02.18 в 15:23

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

До оставката се е стигнало след разговор с главния прокурор Сотир Цацаров. Говорителят на прокуратурата в Пазарджик Пламен Пантов отказа да коментира. Той нито отрече, нито потвърди информацията.  Името на районния прокурор Георги Кацаров нашумя по време на случая "Виноградец", където шестгодишно дете простреля собственик на заведение с пистолета на..

публикувано на 20.02.18 в 14:20

Мароканец от ИДИЛ обжалва задържането си

Без преводач и адвокат се яви тази сутрин в Пловдивския апелативен съд мароканецът, обвинен в  тероризъм. В 10 часа трябваше да бъде разгледана жалбата на 35-годишния Нофал Зохри срещу решението на съда в Хасково за задържането му под стража. Под засилена охрана Зохри влезе в залата, но още в първите минути стана ясно, че ги няма нито..

обновено на 20.02.18 в 14:10

ВМРО обяви война на гризачи, насекоми и всички домашни вредители

Борба срещу вредните гризачи, насекомите, домашните вредители и урбанистичните птици предлагат от ВМРО в Пловдив в специална Програма за мониторинг и санитарна защита на жизнената среща в общината. Стратегията е научно разработена от проф. д-р Станчо Петров от Аграрния университет за следващите 4 години до 2021 година – съобщи..

публикувано на 20.02.18 в 14:08