РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

print Отпечатай
Още от категорията

Не включвайте строежа на опера в политическия дебат

В отворено писмо директорът на Пловдивската опера Нина Найденова заявява, че стоежът на нова сграда за операта не трябва да се използва за политически дебати и да преследва партийни  цели   . Институцията застава зад идеята за реконструкцията и разширяването на Концертна зала с държавни и общински усилия. „За нас това е най-реалистичният..

публикувано на 28.04.17 в 16:28

Най-модерният изтребител в света кацна в авоибаза Граф Игнатиево 

Πpeзидeнтът Pyмeн Paдeв изpaзи дълбoĸo бeзпoĸoйcтвo oт cъздaлoтo ce нaпpeжeниe в Cĸoпиe и пoдчepтa, чe oбcтaнoвĸaтa в Maĸeдoния пpитecнявa вcичĸи.    Toвa нe e нaчинът зa yпpaвлeниe нa eднa дъpжaвa. Heдoпycтимo e пapлaмeнтът дa ce пpeвpъщa в бoйнa apeнa. Bяpвaм, чe пapтиитe в Maĸeдoния щe нaмepят диaлoгa и пpaвилния път, зaщoтo cтpaнaтa нямa..

обновено на 28.04.17 в 14:51

Разследват пловдивска бензиностанция за укриване на обороти

Специализирани проверки на 10 обекта за търговия с енергийни продукти в София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил са извършени под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП. Това съобщиха от МВР. Контролните действия са били..

публикувано на 28.04.17 в 14:45

Бойко Борисов обясни защо е стопирал сделката с Панаира

По отношение на казуса с Пловдивския панаир, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че избягва да се меси в работата на общините.  Когато обаче, в публичното пространство почне да се внушава, че едва ли не взетите решения обслужват някого , съм длъжен да се намеся, уточни Борисов в кулоарите на парламента.   "Затова извиках и кметовете на..

обновено на 28.04.17 в 11:12

Намаляват таксите на общинските пазари в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив намалява наемите на терените по общинските пазари за продажба на селскостопански стоки с 20%, и двойно за такива различни от плодовете и зеленчуците. Идеята е на директора на предприятието " Общински пъзари" Стефан Султанов. Търговците смятат, че наемите на търговските площи са високи, защото имат силна конкуренция от..

обновено на 28.04.17 в 10:28

Четири дни без „Синя зона“ в Пловдив за майските празници

„Синя зона“ в Пловдив няма да работи на 1-ви, 6-ти и 8-ми май 2017 г., информират от ОП „Паркиране и репатриране“.  Безплатно ще бъде паркирането в зоната и в празничния 24-ти май 2017 г., уточняват още още от общинското предприятие.  От там напомнят на гражданите, че работното време на „Синя зона“ е от понеделник до събота, включително, от..

публикувано на 28.04.17 в 10:24

Медици обясняват връзката между имунизация и цивилизация

Асоциацията на студентите медици в град Пловдив организира открита лекция на тема „Ваксини и имунизации“, като част от кампанията „Седмица на медицинското образование“. Проявата е и заради бушуващата в Пловдив епидемия от морбили, както и заради нестихващия дебат за и против ваксините,  Лекцията ще бъде изнесена от доц. д-р Ани Кеворкян -..

обновено на 28.04.17 в 09:32