РЕКЛАМА

Стартира националната специализирана операция за борба с битовата престъпност

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с битовата престъпност.

Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. 

Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова. 

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. 

Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ "Пътна полиция". 

Още от категорията
Иванка Ройдова

Съдът гледа отново делото срещу Иванка Ройдова

Пловдивският апелативен съд   гледа делото по случая с Иванка Ройдова от село Браниполе, която през септември миналата година получи условна присъда по обвинението за подготвяно от нея убийство на роднините и заради очаквано наследство от чужбина.  Присъдата се протестира и обжалва от всички страни в процеса - окръжната прокуратура и частните..

публикувано на 27.04.18 в 09:39

От "Пловдив 2019" признаха, че са допуснали грешка

Допуснахме грешка, като закъсняхме с внасянето на тримесечните отчети, но бяхме ангажирани с изключително много работа, която продължава.   Това заяви за Радио Пловдив  изпълнителният директор на  фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев след отправените в местния парламент упреци за липсата на прозрачност в дейността й.  Постоянно..

публикувано на 27.04.18 в 09:26

Национален турнир по реч и дебати в Аграрния университет

Аграрният университет в Пловдив  е  домакин на националнен турнир по речи и дебати, организиран от фондация "Бест".  Ученици от страната ще се състезават в  пет дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Очаква се около 500 души да посетят състезанието, сред които 400..

публикувано на 27.04.18 в 08:33

Събират опасни отпадъци в район "Централен"

Кампания за предаване на опасни отпадъци се провежда  за поредна година в Пловдив. На мобилен пункт при паркинга на бул. "Шести септември" зад ресторант „Стадиона“ , от 10 до 16 часа, ще се приемат различни групи отпадъци от домакинството – уреди с живак, лакове и бои, домакински препарати, мастила, маслени  филтри и лекарства с изтекъл срок на..

обновено на 27.04.18 в 07:49

"Пролетни научи четения" се провеждат в АМТИИ

Пловдив е домакин на двудневната научна конференция „Пролетни научни четения АМТИИ-2018“.   Форумът с национално и международно участие ще събере в Академията повече от 40 учени, преподаватели и изследователи на проблемите в изкуството от НБУ, Музикална академия „Станислав Монюшко“-Гданск, Полша и АМТИИ-Пловдив.  Научните доклади са разделени в..

публикувано на 27.04.18 в 07:48

Младежи играят шах в турнир срещу наркотиците

Шахматен турнир под надслов „Мечтай, планирай, реализирай – живей истински!“ организира Общински съвет по наркотични вещества.  Той е част от кампанията „За да успеем, първо трябва да повярваме, че можем!“, която е насочена към представянето на различна алтернатива на младите хора за осмисляне на свободното им време чрез интелектуална, спортна..

публикувано на 27.04.18 в 06:55

Пред очите на висшия генералитет на ЕС самолети и командоси спасиха свален съюзнически пилот

Участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което се проведе у нас, посетиха авиобаза Граф Игнатиево, където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили.   Делегация от няколко десетки висши военни от държавите на ЕС разгледаха най-голямата НАТО-вска авиобаза у нас и проследиха..

обновено на 26.04.18 в 18:09