РЕКЛАМА

Като не дава информация, екипът на Радев поощрява слухове

Сериозните сблъсъци на 2017 година ще продължат да бъдат между гражданите и политиците - прогнозира в интервю за предаването "Точно днес" - политологът Татяна Буруджиева.

Скоро не се очертава управление с пълен мандат е още една от прогнозата й. По думите й в това няма нищо опасно. Изборите не са лошо нещо, сроковете не са най- важното нещо, не е важно колко ще управлява един парламент, а каква работа ще свърши. Доколкото страхът от политическа нестабилност съществува, Буруджиева настоя, че тя няма да отсъства ако администрацията продължава да работи, а не се вцепенява от всяка смяна на властта.

Новото в новия президентски мандат е, че още в първите дни  управлението на Румен Радев ще бъде определена политическата му физиономия. Досега той е показал, че ще се придържа строго към Конституцията. 

Според Буруджиева екипът му вече закъснява с даване на информация  и по този начин позволява твърде много шум в системата и слухове.

Парламентът е напълно безплоден, няма смисъл от удължаване на живота му, разговорът за избирателната система е безвъзвратно закъснял- каза още политологът. Изборите ще са по стария закон, там има преференция и ако искаме мажоритарност - да се ползваме от нея - препоръча тя.

Няма да има стабилност, по скоро ще трябва мъдрост, за да се направи широка коалиция след изборите - прогнозира Татяна Буруджиева.
print Отпечатай
Още от категорията

"Имате още седмица" е реплика на човек, който винаги отвръща

Социалният психолог Антоанета Христова смята, че паралелите, които се правят между победите на Доналд Тръмп и Румен Радев са повърхностни. Общото между двамата е, че са несистемни играчи, говорят на недоволните в собствените си страни, както и на хората, които изпитват най- тежко различните кризи.  Двата типа, обаче, са много различни от..

обновено на 20.01.17 в 17:18

Длъжни сме да разказваме за спасяването на българските евреи

Спасяването на българските евреи и дело, което може да донесе на Българската православна църква Нобелова награда за мир. Това ще стане ако се защити направената вече номинация по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони, и е подкрепена с..

обновено на 20.01.17 в 16:36

Радев ще състави ефективен служебен кабинет

Какво толкова каза президента Радев ? Той каза факт. На  това народно събрание остава една седмица. Така пловдивският депутат  от БСП Георги Търновалийски коментира широко обсъжданата обявена за обидна реплика по време на клетвата в НС.  Търновалийски обясни, че независимо как се е чувало по телевизията и радиото, но в самата зала на парламента, по..

публикувано на 20.01.17 в 16:16

Радев от генерал трябва да се превърне в президент

С търпение и снизходителност трябва да се погледне на речта на президента Румен Радев пред Народното събрание след полагането на клетвата.  Това коментира пред  Радио Пловдив политологът  Нено Димов от Института за дясна политика. Според него речта на Радев е била твърде далеч от  политическа реч и е била пълна с политически брак .  Но в..

публикувано на 20.01.17 в 16:12

НС щеше да свърши повече работа, ако нямаше партиен егоизъм

Речта на президента Румен Радев беше доста дълга, но в нея имаше важни и читави неща – нелегалната имиграция, ревизията на Дъблинското споразумение и грешната политика на Европа за бежанците, демографската криза.  Тезите са правилни, но можеше да бъдат поднесени по атрактивно и в по- стегнат вариант, коментира пред Радио Пловдив лидерът на ВМРО..

публикувано на 20.01.17 в 15:14

Румен Радев много бързо се учи

Ден след като се закле пред НС новият президент Румен Радев, колегите от „24 часа“ представят книгата – Румен Радев – Петият президент. В нея те се опитват да разкажат кой в същност е държавния глава. Автори са репортерите на вестника Лиляна Клисурова и Любомир Денов. Решихме да разкажем на хората кого са избрали, посочи в интервю за Радио..

публикувано на 20.01.17 в 12:01

На висок пост политиците са самотни, тогава показват характер

Доц. Костадин Грозев е американист, преподавател по съвременна история в СУ "Св. Климент Охридски".  Уникалното събиране във времето на президентските избори в България и САЩ ни даде основание да съберем разговора с него "две в едно" - за двамата президенти - ден след като Румен Радев положи клетва и в деня, в който това ще направи Доналд Тръмп. Доц...

публикувано на 20.01.17 в 11:05