РЕКЛАМА

Като не дава информация, екипът на Радев поощрява слухове

Сериозните сблъсъци на 2017 година ще продължат да бъдат между гражданите и политиците - прогнозира в интервю за предаването "Точно днес" - политологът Татяна Буруджиева.

Скоро не се очертава управление с пълен мандат е още една от прогнозата й. По думите й в това няма нищо опасно. Изборите не са лошо нещо, сроковете не са най- важното нещо, не е важно колко ще управлява един парламент, а каква работа ще свърши. Доколкото страхът от политическа нестабилност съществува, Буруджиева настоя, че тя няма да отсъства ако администрацията продължава да работи, а не се вцепенява от всяка смяна на властта.

Новото в новия президентски мандат е, че още в първите дни  управлението на Румен Радев ще бъде определена политическата му физиономия. Досега той е показал, че ще се придържа строго към Конституцията. 

Според Буруджиева екипът му вече закъснява с даване на информация  и по този начин позволява твърде много шум в системата и слухове.

Парламентът е напълно безплоден, няма смисъл от удължаване на живота му, разговорът за избирателната система е безвъзвратно закъснял- каза още политологът. Изборите ще са по стария закон, там има преференция и ако искаме мажоритарност - да се ползваме от нея - препоръча тя.

Няма да има стабилност, по скоро ще трябва мъдрост, за да се направи широка коалиция след изборите - прогнозира Татяна Буруджиева.
print Отпечатай
Още от категорията

Археологията привлича туристи и е лост за икономически ръст

Голямата ценност на  мозайките в Епископската базилика е свързана с историята, която те носят. Ето защо особено важен е начинът, по който те ще бъдат съхранени. Това подчерта президентът на Международния  комитет за консервация на мозайки Роберто Нарди по време на Международния симпозиум посветен на темата с участието на експерти от 9 държави...

обновено на 28.02.17 в 17:11

Проблемът не е в твърде многото, а в твърде малкото демокрация

Мнозинството български граждани са убедени, че техните основни политически и граждански права са защитени и те могат свободно да ги упражняват в рамките на съществуващото демократично устройство на страната. Същевременно обаче те са неудовлетворени от начина, по който функционират демократичните институции и по който се пишат и прилагат законите...

публикувано на 28.02.17 в 15:56

В подкрепа на хората с редки болести

За десета поредна година в Пловдив бе отбелязан Международния ден на хората с редки болести. Точно по обед, стотици балони полетяха към небето в знак на съпричастност и подкрепа  към хората с редки заболявания. На този ден по целия свят пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за повишаване на осведомеността за редките..

публикувано на 28.02.17 в 14:59

Основно родителите трябва да са ангажирани с децата си

"Еднокрила птица“ ли е българското училище. След поредните трагични случаи събеседник е психологът Мариета Игаренска. Само 15 % от училищата у нас разполагат с психолози, това сочи статистиката на МОН след трагичната загуба на 11 годишното момиче в столично училище, след като бе ритнато от негов съученик. Децата ги изпращаме в училище, но за..

публикувано на 28.02.17 в 10:13

Eлектронното таксуване тръгва пилотно от март

Успешно приключиха тестовете на електронната система за продажба на билети в градския транспорт на Пловдив и през март т.г. системата „тръгва“ по 3 автобусни линии с номера 93, 25 и 113. Това съобщи заместник-кметът по транспорта Златин Велев, като уточни, че от 1 март започва поетапна замяна на сегашните кондуктори с контрольори по тези линии...

обновено на 27.02.17 в 15:18

Мартенички украсиха дървото пред общината

Над 200 мартеници украсиха клоните на рожкова пред сградата на община Пловдив.  Идеята е на старозагореца Мариян Миланов, който учил „Сценични изкуства“ в Пловдив и пази сантимент към града на тепетата.  Досега в Пловдив са украсени по този начин общо 5 дървета и над 100 в цялата страна.  Миналата година накичихме с мартеници дори..

обновено на 27.02.17 в 14:26

20 висши училища участват в кандидатстудентската борса

20 висши училища  представят тази година своите бакалавърски и магистърски програми и търсят начин да привлекат младежи на кандидатстудентската борса в Пловдив. Едноименното сдружение организира за 23 път среща на университети и колежи със зрелостници и техните родители за обмен на актуална информация относно условията на прием, обучение,..

обновено на 27.02.17 в 14:06