Николай Пеев представя дебютния си роман "Денят на инвикта"

Книгата „Денят на инвикта“ на Николай Пеев ще бъде представена днес  от 19 часа в клуб „Библиотеката“ в Пловдив. 

Това е първи роман на младия пловдивски автор. 

Той е юрист по образование, но творческият му дух го  води към фантастиката и сюжет от .... 3 376 година, когато се развива действието.

"Остани час от бъдещето..." е предизвикателното мото на романа.


Още от категорията

Ненужни парчета метал се превръщат в изкуство

В Малката базилика изложба от метални пластики открива Петър Велинов от 19 часа. Интересното е, че той сътворява чудеса от ненужни парчета метал, стари автомобилни части, зъбни колела и електронни елементи. Експозицията ще бъде показана в Пловдив във време, когато планетата ни се задъхва от боклук, а неговото вдъхновение го превръща в изкуство...

публикувано на 18.09.19 в 13:26

Японското куклено изкуство идва в Пловдив

Седмица на японското куклено изкуство: Духът на японската кукла се провежда в Пловдив от 19-ти до 28-ми септември. Виктор Бойчев, директор на Куклен театър – Пловдив представи програмата и гостите. Той посочи, че истинско творческо предизвикателство е спектакълът „Принцът на морето и принцът на земята“. Много е различно. Този спектакъл не..

публикувано на 18.09.19 в 13:07

Великите европейци - Теодор Херцел, втора част

Въпросът за правата на арабите в Палестина и отношенията им с евреите, които ще създават държава там, е сложен. Но каква е идеята на самия Теодор Херцел? Всичко е свързано с неговите илюзии, а и с нежеланието му да погледне истината в очите. През 1902 година Херцел публикува утопичния си роман „Старата нова земя”, в който излага идеите..

публикувано на 18.09.19 в 11:04

Евгени Кузманов с изложба в "Савов"

Арт клуб и галерия „Савов“ открива есенния си сезон с изложба на известния български скулптор, художник и писател професор Евгени Кузманов. Евгени Кузманов е художник и писател от Радомир. Преподава изобразително изкуство в Югозападния университет "Неофит Рилски". Автор е на 11 книги - романи, повести, разкази. Негови пластични творби и..

публикувано на 18.09.19 в 06:33

Японска изложба се открива в НБ "Иван Вазов"

Изложбата „Кири-е“ на традиционно японско изкуство ще бъде открита в библиотека „Иван Вазов“ . То води началото си от начина за декориране на летни кимона. Самите щампи са се изработвали чрез изрязване на един лист хартия. Изложбата ще представи Кири-е произведения на Рина Пападопулу и нейни ученици, свързани с традиционните японски облекла и..

публикувано на 18.09.19 в 06:29