РЕКЛАМА

"Нощта е също слънце" - новата книга на Божана Апостолова

| обновено на 17.02.17 в 10:23

Във времето за Култура на Радио Пловдив представяме новата книга на Божана Апостолова „Нощта е също слънце“. 

Известната издателка на „Жанет 45“ е автор на поезия, белетристика и поредица за Малката Божана. Последната и книга „Нощта е също слънце“ е написана след смъртта на съпруга и, когато самотата я застига, захлупва я... 

Но книгата  не разказва  личната история на двамата.  В сюжетите  се припознават много хора, казва Божана Апостолова в интервю на Галя Митева. 


Може да чуете интервюто на Галя Митева с Божана Апостолова в звуковия файл.

Снимка
Още от категорията

Почитаме Бабинден

Денят на родилната помощ - Бабинден по стар стил, отбелязват днес лекари, акушерки и специалисти, които помагат на жените по време на раждане и в първите дни на новороденото. Древният обичай е в чест на бабите акушерки, които някога са били единствената родилна помощ.  Рано сутринта на Бабинден младите родилки наливат вода от чешмата, слагат китка..

публикувано на 21.01.18 в 09:48

Работно време е, когато хората правят деца

Пловдивският актьор Стоян Сърданов е, или в чужбина, или е много зает. Истинско щастие е, да го чуем в ефира на Радио Пловдив, след  представление с голям успех. Както казва, паднал си е на ролята в спектакъла на Камен Донев "Работно време" в Драматичен театър Пловдив. Работно време е, когато хората правят деца.  В спектакъла на Камен Донев..

публикувано на 20.01.18 в 11:46

Премиера на книгата на Никола Добрев "Срещи по пътя"

 Доц. д-р инж. Никола Добрев,  ще представи книгата си „Срещи  по  пътя“ в Камерната зала на Драматичен театър „Пловдив“. В книгата на Никола Добрев „Срещи по пътя“ читателят е привлечен от откровението на автора, дългогодишен директор на КЦМ. . С много човешка топлота, увлекателно и неподправено инж. Добрев разказва за..

обновено на 20.01.18 в 10:55

Наистина беше невероятно преживяване

Актрисата Ивана Папазова от Драматичен театър Пловдив, след старта на телевизионния сериал „Скъпи наследници“ гостува на Радио Пловдив. Какво преживя с екипа, и какви са предизвикателствата през новата година? Вече можем да кажем малко повече неща, но не всичко, за да е интересно на зрителите. Близо година и половина труд, четири..

публикувано на 20.01.18 в 10:19

Големият Любо Нейков като Големанов, довечера в Дома на културата „Борис Христов“

Комедията на СТ.Л.КОСТОВ „Големанов“ се играе тази вечер  на сцената в Дом на културата „Борис Христов“.  В гравната роля, актьорът Любо Нейков показва в какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има възможност да го изберат на министър.

публикувано на 20.01.18 в 10:12

Децата изразяват себе си чрез изкуството

Днес е първото занимание за годината на фондация "Идентичност" в Пловдив. Стартът е с ателие "Емоционално изкуство". Психологът Таня Ралева разказва за идеята и възможностите децата да преживяват своите емоции чрез изкуство. Ателие „Емоционално изкуство“ е нашата креативна и творческа идея, с която решихме да стартираме новата година...

публикувано на 20.01.18 в 09:48

В "Срещите" - спомен за Иван Андонов

Тази събота в "Срещите"- спомен за големия Иван Андонов. За човека, който притежаваше толкова много дарби - художник, сценарист, актьор, режисьор, аниматор, колекционер на класика... Кое е първото? Пръстът на съдбата, семейството, времето, любовта?... Спомня си с много любов - Люба Маричкова.

обновено на 19.01.18 в 16:44