РЕКЛАМА

Двама работници загинаха при трудова злополука в "Биовет"

Двама мъже загинаха при злополука в завода за медикаменти "Биовет" в Пещера. Според Областната дирекция на полицията в Пазарджик сигналът за инцидента е подаден към 14 часа в пожарната служба в града от дежурен служител в завода. 

По първоначални данни, двамата работници - на 30 и 40 години, са изпълнявали почиствали съоръжение в завода. Те са участвали в ремонт на изливен резервоар. 
В съоръжението е влезъл един работник, който е изгубил съзнание и на помощ му се е притекъл негов колега, но и той е загубил съзнание. Минута по-късно двамата работгници са починали. 
Според говорителя на ОДП - Пазарджик Мирослав Стоянов причината е най-вероятно проникнал отровен газ от инсталацията в производственото помещение. Касае се за трудова злополука с фатален край, добави той.
На място веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията в Пещера.
От полицията уточниха, че няма опасност за живота и здравето на работниците в завода, както и за хората в Пещера. 

Още от категорията

Шефка на НИНКН с противоречиви показания за по делото "Одрин 8"

С разпит, продължил над три часа  на първия от множеството призовани свидетели от Министерството на културата, тази седмица в Окръжния съд продължава делото за разрушения тютюнев склад на "Одрин" 8.   Припомням, че подсъдими по него са бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков, обвинени във фалшифицирането на документи, чието..

обновено на 19.02.18 в 16:46

Пловдив се преклони пред Апостола

„Днес се прекланяме пред подвига на този велик в естествеността си и храбростта си човек, сякаш за да се пречистим от дребнавото, егоистичното и самодоволното у себе си и може би, за да погледнем, дори за кратко, с други очи на живеенето си – дали е истинско и дали е свързано с висшите помисли и дела“ – заяви в словото си пред паметника на..

обновено на 19.02.18 в 15:58

Почитаме Апостола на свободата Васил Левски

В цялата страна се отбелязва 145-тата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В родния му град  Карлово  годишнината беше отбелязана с  възпоменателен митинг-поклонение и поднасяне на венци.  Преди това в храм „Света Богородица“, където Апостола е ръкоположен и е пял като дякон бе отслужена  панихида в негова памет от..

обновено на 19.02.18 в 15:57

18 000 касови апарати в Пловдив трябва да бъдат подменени или пренастроени

Смяна на касовите апарати или пренастройването им трябва да направят търговците. От НАП обясняват изискването с по-добър контрол върху оборотите и противодействие на измамите.  Изискването бе прието през миналата година с промяна на наредба на финансовото министерство. Според нея на всяка касова бележка вече ще трябва да се отпечатва така..

обновено на 19.02.18 в 15:57

Четири села край Белово на режим заради замърсена вода

Четири села в община Белово са с некачествена вода за пиене. Резултатите от взетите проби показват завишени нива на коли-форми.  Причината за микробиологичните отклонения е недобрата хигиенна поддръжка от страна на местното ВиК-дружество.  Направено е предписание за дезинфекция на водопреносната мрежа.  Дотогава се препоръчва жителите на селата Малко..

публикувано на 19.02.18 в 15:45

Мароканец, обвинен в тероризъм, иска свобода от Пловдивския апелативен съд

Утре  пловдивският Апелативен съд ще разгледа жалбата на обвинения в тероризъм мароканец Нофал Рашид Зохри  срещу решението на Окръжен съд – Хасково, с което той бе задържан под стража за 90 дни.  Мярката е наложена въз основа Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, както и договора за екстрадиция между  България и..

публикувано на 19.02.18 в 15:38

Утре пак затварят централната улица на Асеновград заради Водния цикъл

Заради строителни дейности по Водния цикъл отново затварят централна улица в Асеновград. От утре движението по ключовия булевард "Цар Иван Асен II "ще бъде забранено в участъка от ул."Никола Вапцаров" / Стария съвет/ до кръговото кръстовище с ул."Христо Ботев" / Тополовския път/.  Алтернативният път за движение ще е през улица "Оборище", където ще се..

публикувано на 19.02.18 в 14:54