Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима съветници сядат в депутатските банки

| обновено на 30.03.17 в 16:15

Четирима съветници от местния парламент в Пловдив стават депутати в 44-то Народно събрание. Това са Спас Гърневски като депутат от ГЕРБ, Теодора Халачева от БСП, Александър Сиди от ВМРО, който влиза с мандат на Обединените патриоти и Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“, част от новата коалиция „БСП за България“. 

На днешната сесия на Общинския съвет новите депутати бяха аплодирани и поздравени от досегашните си колеги. Поздрав към тях отправиха  председателката на местния парламент Савина Петкова и кметът Иван Тотев. Пожелавайки „На добър час“ на новите депутати, кметът изрази надежда някой от тях да стане и министър и пожела да работят за Пловдив с удвоена енергия.

Няма по – добър защитник на интересите на младите хора от човек, който е на тяхната възраст“, обяви Теодора Халачева от БСП, която е най – младият общински съветник в Пловдив и става депутат. По думите й, време е младите хора да бъдат двигател на процесите в България, а не само потърпевши. Халачева посочи, че приоритетите й като депутат ще са образованието на младите хора и тяхната реализация. Затова ще работи за създаването на стажантски програми и за диалог между бизнеса и висшите училища. Каузата Пловдив Европейска столица на културата ще е една от първите ми задачи, допълни Теодора Халачева и отбеляза, че това е отличие не само за Пловдив, но и за цялата страна.

Пловдив ще е моята кауза и в парламента“, обяви Спас Гърневски от ГЕРБ и подчерта, че като депутат се чувства представител на Общинския съвет, на кмета и на неговия екип и те винаги могат да разчитат на съдействие от негова страна. Гърневски посочи, че на преден план ще е домакинството на Пловдив като културна столица на Европа през 2019-та година, тъй като времето наближава. Има и големи инфраструктурни обекти, по които трябва да се работи заедно с останалите пловдивски депутати, отбеляза Спас Гърневски. С уговорката, че е твърде рано и темата не е коментирана, той заяви, че би се чувствал силен като член на парламентарната комисия по местно самоуправление, тъй като 27 години е работил в тази област.

Да се отпуснат пари за проекта „Модър - Царевец“, един болен проект за Пловдив, който трябва да бъде решен в най – скоро време. Това ще поиска още в първите си дни като депутат Александър Сиди от Обединените патриоти, който досега беше общински съветник от ВМРО. Друг от приоритетите му ще е премахването на ж.п. линията в центъра на Пловдив. Има много инициативи, които могат да се направят чрез парламента и натиск върху новото правителство, подчерта Александър Сиди.

За възраждане на земеделието и животновъдството в Пловдивска област обеща да работи Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“, който става депутат от новата коалиция „БСП за България“. Пловдивският край има богати земи, които трябва да се работят и за това трябва да се дава път на младите, смята Георгиев. Той ще работи за справедливо разпределение на земеделските субсидии и специално подпомагане на младите фермери. Да работи за спорта и образованието на младите хора ще е друг приоритет на Димитър Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29