Куртово Конаре на протест срещу кариера за добив на мрамор

| обновено на 06.04.17 в 11:19

Жители на Куртово Конаре излизат на протест срещу кариерата за добив на мрамор в землището на селото.

От Инициативния комитет твърдят, че са налице много нарушения на концесията. Дейността в кариерата беше спряна с акт на министъра на енергетиката през април миналата година, но жителите на Куртово Конаре са притеснени, че дейността там е възстановена. Те ще изпратят сигнали до Европейската комисия и до прокуратурата в България. За случая ще бъде сезиран с писмо и председателят на ЕК Жан Клод Юнкер. Протестиращите настояват да се въздейства върху българските институции за разтрогване на концесията за мраморната кариера.
 
За нас тази концесия е абсолютно незаконна. Ние сме посочили достатъчно доказателства в тази посока, заяви в предаването "Точно днес" Стоян Кънев, председател на Инициативния комитет срещу марморната кариера.

Той допълни, че сигнали са внесени и в прокуратурата.

Цялото интервю със Стоян Кънев можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Премиерът открива завода за автомобилни фарове край Куклен

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие нова база за производство на автомобилно осветление край Куклен. Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души. На церемонията ще присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и..

обновено на 22.10.19 в 10:14

Безплатни гинекологични прегледи в ДКЦ "Св. Георги"

Безплатни прегледи при акушер-гинеколог организира ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив.  В рамките на три седмици - до 8 ноември 2019 г., по Програмата на Министерството на здравеопазването за ранно откриване на онкологични заболявания ще се проведе скрининг за рак на маточната шийка, който ще обхване 650 жени. На всички пациенти безплатно ще бъде..

публикувано на 22.10.19 в 10:13

Безплатни измервания на кръвна захар и хемоглобин

Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в Пловдив и още 19 населени места в цялата страна.  Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година.  Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип 2 и правилен контрол на..

публикувано на 22.10.19 в 06:59

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46