РЕКЛАМА

В "Срещите" разговор за непокорството, любовта и щастието

Тази събота в "Срещите"- разговор за  уроците от дивото, когато става дума за любовта, смъртта и щастието....

По прелюбопитната книга на Марк Роуландс"Философът и  вълкът " ще мислим с проф. Лидия Денкова, един от водещите философи у нас, за твърдението на Роуландс: "Най-важното си ти самият, който оставаш, когато късметът те напусне". 

И още за "непокорството", което, според автора, е единственото нещо, което оправдава струвало ли си е да  минат 4 милиарда години, за да се появим ние.

print Отпечатай
Още от категорията
hisar_vecher

Награда "Златен век" получи археологът доц. Митко Маджаров

Доцент д-р Митко Маджаров  е награден с почетен знак  „Златен век” – печат на цар Симеон Велики, грамота за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – ден на българската просвета и култура и славянската писменост.  Наградата на директора на Археологическия музей в Хисаря бе връчена лично от министъра на културата – Боил..

публикувано на 23.05.17 в 10:24

Италиански професор от Матера реди изложба в "Резонанс"

Резонанс е първата галерия, която осъществява контакт с галерия в Матера, другият град Европейска столица на културата - 2019, заедно с Пловдив, съобщи галеристката Антония Димитрова.  На обменни начала Резонанс организира изложби в Пловдив и в Матера.  Първата експозиция в галерийното пространство на Резонанс е концептуалната изложба на..

публикувано на 23.05.17 в 07:24

Премиера на "Анна в тропиците" в Драматичния театър

Премиера на спектакъла  „Анна в тропиците“ от Нило Круз  представя Пловдивската драма.   Режисьор е Петър Карапетков, музиката е на Петър Дундаков, с участието на актьорите Стефан Попов, Добрин Досев, Троян Гогов, Ивайло Христов,  Анелия Ташева, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Венелин Методиев.  Пиесата на американския драматург от..

обновено на 22.05.17 в 17:02

Направихме от революцията шоу и не знаем къде ще пристигнем

„Такси за Дренчовица“  е четвъртата книга на автора Любен Панов и е сборник от четири новели и записки, посветен на неговата 75­годишнина. Новелите са изградени в различни тематични пространства. Героите са не само свидетели, но и участници във времето на т.н български преход - не толкова далечно, за да бъде забравено, но и не толкова близко, за да..

публикувано на 22.05.17 в 11:47

Откриха паметна плоча на Йордан Русков

С тържествена церемония беше открита паметната плоча на пловдивския поет и дисидент Йордан Русков.  Под барелефа, който е изработен от Наско Дечев и поставен  пред входа на сградата на Пловдивския общински съвет,  има цитат от стихототворението „Зов за свобода“.  Поставен е тук, защото това е мястото на пловдивската политика,  отбеляза в..

обновено на 22.05.17 в 10:54

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20 .05. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Томас Хобс.  Левиатан. За човека, за държавата.  Второ изд. 320 стр., ок. 2А, Лист, 2017. Мишел Монтен. Опити. Т. 1. 544 стр., тв. к. 6А, Изток-Запад, 2017 Джон Льо Каре. Екипът на Смайли. 456 стр., ок...

публикувано на 22.05.17 в 10:45

Малки и големи се потопиха в Европейската „Нощ на музеите”

Тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите” в Стария град предложи богата и разнообразна  програма на посетителите. В различни обекти на ОИ „Старинен Пловдив” малки и големи се потопиха в света  на културата и изкуството. В Сводестата зала на Балабановата къща пловдивчани и гости на града имаха възможността да разгледат  фотографската изложба..

обновено на 21.05.17 в 07:21