Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога властта беше права - като взе или като върна акциите на панаира

Снимка: БГНЕС

В очакване на новия кабинет търсим още от ходовете по пътя, който се изминава от партиите за най-доброто му конструиране. 

За да е пълна мозайката с лични ангажименти, трябва да има и напомняне: Когато се прави нещо съвместно, следваме европейския принцип – докато всичко не се договори, нищо не е договорено

Борисов и партиотите в поредното управленско съчетание, коментар на политолога Димитър Аврамов, от него и анализ на "ЦУМ гейт" и пловдивските прозрения за панаира, партиите и неделимите проценти.

Аврамов каза в интервю за програма "Точно днес", че ни очаква нов кабинет, и период на кредит към него от стотина дни.

Това е период, в който трябва да изискваме добро управление в съответните ресори, без да сме вторачени в това да търсим някаква държава, която ще ни раздава, това е лош подход, смята политологът.  Той каза, че рисковата част от управлението може да се търси от страна на "Обединените патриоти".

По повод на "Воля" и Марешки политологът каза, че в тази партия е популистка с изключително общи заявки за всичко. 

Виждали сме такива партии в предишните парламенти, но те изчезнаха. Също така сме виждали когато някой, който има голям бизнес и започва да се занимава с политика, това са две пределно различни неща, каза Аврамов. 

За акциите на МПП Димитър Аврамов каза, че според него тук има много важен въпрос и той е:  Кога местната власт на Пловдив бяха прави - когато поискаха да гласуват по начин, по който да получат собственост на панаира, или тогава когато се отказаха? Обществото трябва да задава такива въпроси, заключи Аврамов. 

Той каза, че според него Борисов има морален ангажимент към пловдивчани, защото е народен ппредставител от Пловдив град, но това не отменя въпросите към местния общински съвет на Пловдив: Вие защо правите неправилни неща?

Гафовете не се замазват с литература, посочи още Аврамов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нулевата ставка ДДС за хляба трябва да бъде запазена

"Професионалната етика изисква да кажа, че няма козуначено изделие, което да има себестойност 200 лв. Но нсе пак, търсенето определя предлагането. Не зная какви очаквания имат купувачите, които ще отделят 200 лв за козунак, но те едва ли ще вкусят нещо изключителнно, защото козунакът е изделие, което има много ясен състав. В резултат на спазването му,..

публикувано на 26.04.24 в 16:03

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55