РЕКЛАМА

Александър Митов гостува в "Молескин"

В студиото на "Молескин" днес влиза Александър Митов, слушайте ни веднага след новините в 18.00 часа. 

Александър Митов е основател на фестивала Street masters. В свободното си време обича да чете добре написани истории.

Сериозен почитател на сериала Twin Peaks, който е изгледал над 15 пъти. Фен е на футбола и стила на "Барселона", като е на мнение, че разбиранията на Йохан Кройф са философия за живота. 

Смята, че който не е чел и ред от Лотман, няма право да се занимава с култура под никаква форма.print Отпечатай
Още от категорията

Да покажем смисъла на думите в музиката

Много гости и любители на джаза от България и чужбина се очакват за традиционния джаз концерт The Sound of Silence на 29 юли в подножието на вр. Перелик. Тишината на Перелик ще бъде докосната от изпълнения на Петър Салчев, "Метаформоза", Two Cities One World, австрийската група Kids N Cats. Музикалното събитие ще се проведе под почетния..

обновено на 28.07.17 в 17:23

Премиера на "Укротяване на опърничавата" в Паталеница

Премиера на "Укротяване на опърничавата" ще се състои тази вечер и в събота в двора на училище "Константин Величков" в Паталеница.  Т ова е втората п родукция на  Шекспировата театрална школа "Петровден“  и трета за тази година постановка от своеобразния шекспиров форум в пазарджишкото село.   Режисьор е Ръсел Болам, а постановката е плод..

обновено на 28.07.17 в 17:22

Имаме специално отношение към младите дарования

На 6 август  в Разлог се открива Лятна академия "Огънят на Орфей". Поредното единайсето издание ще посрещне младите таланти в 19 майсторски  и творчески класове. Сред преподавателите са Михайл Петухов - пиано, доц. Лилия Илиева - оперно пеене, маестро Мичо Димитров - цигулка, Георг Баич - виолончело,  доц. Стела Динкова и Йоргос Панецос - класическа..

публикувано на 28.07.17 в 14:35

Сезонът на Операта продължава "На бис!" и през август

Най-гледаните спектакли на Операта в програма „На бис!” на Античния театър през август и септември Традиционно Опера Пловдив продължава своята програма на Античния театър след успешния финал на OPERA OPEN 2017. През август и септември програмата „НА БИС!”ще представи едни от най-гледаните и най-желаните от публиката спектакли. На 23 август..

публикувано на 28.07.17 в 12:00

Превръщат Старо Железаре в авангардно село

За трета поредна година полски ученици от подготвителната школа по рисуване към Академията за изкуства в Познан, Полша рисуват близо месец световноизвестни личности и местни хора, които си дават среща по дуварите и стените на къщите в Старо Железаре.  Причудливите рисунки могат да се видят по време на междунардния фестивал за стенна..

публикувано на 28.07.17 в 10:35

Тоню Цанев и Таньо Павлов с обща изложба в "Бялата къща"

В Културен център „Бялата къща“ в Стария град гостуват двама художници – Тоню Цанев и Таньо Павлов. Тоню Цанев представя цикъл от произведения, озаглавен „Град в Стария град”. Авторът е добре познат на пловдивската публика с интересните си творби, които вълнуват с оригиналността, чувството за хумор и неизчерпаемото въображение на художника.  Младият..

обновено на 27.07.17 в 10:10

Великите европейци - Дейвид Лойд Джордж

Често наричат Дейвид Лойд Джордж „уелският магьосник”, приятелите му - с възхита, враговете – с ирония. Както и да се оценява политическото му наследство обаче, Лойд Джордж е министърът, който въведе социална система във Великобритания и стартира реформи, които родиха „обществото на благоденствието”.  Той е британският премиер, който спечели..

публикувано на 26.07.17 в 11:18