РЕКЛАМА

Александър Митов гостува в "Молескин"

В студиото на "Молескин" днес влиза Александър Митов, слушайте ни веднага след новините в 18.00 часа. 

Александър Митов е основател на фестивала Street masters. В свободното си време обича да чете добре написани истории.

Сериозен почитател на сериала Twin Peaks, който е изгледал над 15 пъти. Фен е на футбола и стила на "Барселона", като е на мнение, че разбиранията на Йохан Кройф са философия за живота. 

Смята, че който не е чел и ред от Лотман, няма право да се занимава с култура под никаква форма.Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 17 - 23 февруари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 17. 02. 2018г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ (нови книги): Иван Тургенев. Първа любов и други повести. 436 стр., ок. 4А, Колибри, 2018. Фр. Ск. Фицджералд. Пат Хоби, сценарист в Холивуд. 205 стр., ок. 3А, Фама, 2018. Казуо Ишигурол Художник на..

обновено на 19.02.18 в 15:39

Мартеници красят новия дом на галерия "Занаяти"

Регионалната занаятчийска камара в Пловдив открива ново галерийно пространство с живописната и красива изложба "Мартенци 2018".  Новият дом на галерия "Занаяти" отново е на същия адрес - улица "Доктор Вълкович" 3, но на първия етаж, над старото помещение.  В продължение на три години малката галерия  беше център за организиране изложби на ковано..

публикувано на 19.02.18 в 07:00

Четирима творци с обща изложба в „Галерия 28“

Четирима художници откриват съвместна изложба в новооткритата „Галерия 28“ на ул. „Железарска“ в  Капана.  Своите произведения там представят Динко Ненов - керамика, Минчо Панайотов - живопис и графика, Петко Караколев - скулптура и Пламен Бешков - живопис. Началото е в 18 часа. 

публикувано на 18.02.18 в 16:44

Днес е Сирни Заговезни

Българската православна църква почита днес църковния празник Неделя Сиропустна, наричан от народа Сирни Заговезни или Прошка.  Празникът се отбелязва седем седмици преди Великден и една седмица след Месни Заговезни, а след него - от утре, започва Великият пост.   На този ден се припомнят Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията..

обновено на 18.02.18 в 09:37

Лесичово празнува Дервишовден

Езическият празник е подвижен, но се определя от православния календар. Чества се на Сирни заговезни и винаги се пада в неделя, седем седмици преди Великден. Приготовленията обаче започват мого преди това. Местните мъже, решили да се правят на дервиши, обикалят по къщите с големи звънци. Смята се, че в дома, в който влязат, ще има..

публикувано на 18.02.18 в 09:36
Кукери от Сушица

Кукери изгониха злото от Розовата долина

Над 300 кукери изгониха днес със страшни маски, обредни танци и звън на хлопки зимата, студа и болестите от Карлово .  На централния площад в града танцуваха 13 състава от Карлово и общината, както и 1 гостуващ състав от с. Търничени, община Павел баня. Празникът винаги се провежда в съботата преди Сирни Заговезни, когато пък кукерите играят по..

обновено на 17.02.18 в 09:37

В "Срещите" разговор за въпросителните на/за Левски

Тази събота в "Срещите" - пет въпроса към българските историци!  Как така и защо Апостолът  е осъден на смърт по  показанията на един единствен човек? Защо още в  началото на процеса великият везир настоява Левски непременно да бъде обесен?  А доволството на граф Игнатиев от присъдата какво е? Любовта на Дякона -  каква е? Обречена,..

обновено на 17.02.18 в 09:36