РЕКЛАМА

Грешката с Манол Пейков трябва да се поправи

Изумена бях, защото освобождаването на Манол Пейков в този сюжет, който се е развил на поредното заседание на Общинския съвет в Пловдив, показа за мен две неща – непознаване работата на фондацията и непознаване на членовете на УС на „Пловдив – 2019”.

Това заяви Пенка Калинкова, член на УС на неправителствената организация по повод решението на общинските съветници да отстранят Пейков от УС на фондацията.

Тя подчерта, че в залата на местния парламент е бил и изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев, но никой не се е допитал до него.

Пенка Калинкова допълни още, че  доцент Ангел Иванов от БСП е съзрял някакво противоречие в протокола. Там има една изпусната дума. Трябва да го кажем съвсем честно, че Манол Пейков предложи безвъзмездно да направи издаването на книгата, а защо се стигна до всичко това? Защото ние, той и аз, оспорихме в някаква степен коментираната цена колко би струвало издаването на тази книга, на това изследване, което е направено по проекта „Махала”. Видяха ни се много тези 30 хиляди лева и той се нае да го направи безвъзмездно, но в протокола от заседанието това е изпуснато, коментира Пенка Калинкова и припомни, че той и майка му Божана Апостолова, са правили много пъти подобни жестове.

Грешката трябва да бъде поправена

Аз мисля, че общинските съветници вече съжаляват, че са допуснали тази грешка. Така ми се струва. Така е редно да съжаляват. И трябва да си посипят главите с пепел, както се казва в притчите, категорична е Калинкова.

УС на „Пловдив 2019“ настоява за извънредно заседание на Общинския съвет поне с две точки – да се прегласува решението за  оттегляне на Манол Пейков. Втората тема е за цялостната работата на общинската фондация „Пловдив - 2019”, защото има проблеми и те не са свързани само с парите за Европейска столица на културата през 2019 година.

За назначението на Александър Държиков

Не познавам лично новия заместник-кмет по култура  Александър Държиков и го познавам само странично, нямам лични познанства, ние не сме и разговаряли. Но ще ви кажа едно мое принципно съображение - работата на полето на културната деятелност е много специфична. Г-н Държиков вероятно в своята област е показал капацитет. За културната общност той е нов човек. Аз лично, след като се знаят моите пристрастия, не бих се наела да бъда управляваща в ДАИ, коментира Пенка Калинкова.


Още от категорията

Корупцията е тема, която искат да използват и ГЕРБ, и БСП

Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд" коментира защо Консултативния съвет по национална сигурност при президента не постигна съгласие относно антикорупционен орган. Социологът  Димитър Ганев: В крайна сметка се стигна до очакваното, а именно – да не се разберат или както се казва – разбраха се да не се разберат. Тук корупцията е тема..

публикувано на 18.10.17 в 09:49

Имунизациите срещу грип за хора в риск трябва да стигнат 75% и у нас

Какво е новото в информационната кампания за грипа тази есен. Г оворим по темата в програма "Точно днес" с  д-р Валери Цеков  - управител на Българското сдружение по иновативна медицина. Той заедно с негови колеги днес дават факти за инфекциите, които се очакват тази зима и за мерките, които е важно да се вземат през октомври. Д-р Валери Цеков..

публикувано на 18.10.17 в 09:47

Директорите сводобно да решават трябва ли психолог в училище

Психолог във всяко училище, или поне там, където агресивните прояви зачестяват. Нови 500 психолози ще бъдат назначени от началото на 2018 година. Така пише в стратегиите на Министерстовото на образованието и науката. Разговор по темата с  проф. Веселин Василев , психолог и преподавател в ПУ, както и с Цонка Жиговечка , директор на ОУ "Панайот..

публикувано на 18.10.17 в 09:45

Антикорупционната мисъл на ГЕРБ и БСП е как да се цакат със СРС-та!

Татяна Дончева коментира пред Радио Пловдив предлаганите от ГЕРБ и БСП два законопроекта за борба с корупцията, които днес се обсъждат и на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Винаги има ефективен модел да свършите една работа, стига да я разбирате и да имате желание да я свършите. Очевидно е, че изворът на корупция е..

обновено на 17.10.17 в 16:52

Валери Симеонов няма да подава оставка, управлението е стабилно

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече глупост, която не желае да коментира, поисканата му от ДПС оставка, както и излизането на патриотите от властта. Толкова е глупаво, че не виждам смисъл да се обръща внимание , каза той пред Радио Пловдив.  Симеонов е категоричен, че към момента управлението на страната е стабилно. Управлението се базира на..

обновено на 17.10.17 в 16:51

Въвеждането на плосък данък беше преврат, време е да падне

Човешките права включват и социалните права – достоен труд и доходи – това каза в  в предаването „Ден след ден“  Калин Първанов -  член на инициативата „Да спрем машината на неравенството“. 17 октомври е Международен ден за изкореняване на бедността и в този ден той припомни, че човешките права включват и социалните права – достоен труд и..

публикувано на 17.10.17 в 16:04

КСНС при президента няма да реши нищо

Беше неприлично това, което се случи миналата седмица с  Консултативния съвет по национална сигурност при президента Радев , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност,  като допълни, че в това няма противопоставяне. Днес КСНС ще се проведе, но на него  няма да се реши   нищо.   Проф. Радулов..

публикувано на 17.10.17 в 11:17