РЕКЛАМА

Откриха уран във водата на три пловдивски села

| обновено на 20.05.17 в 09:19

Наличие на уран,  малко над – допустимите стойности, е открит във водата на три пловдивски села - Пъдарско, Болярино и Драгойново.  От Регионалната здравна инспекция се позоваха на резултати от проби, предоставени им от  В и К .  

Водното дружеството е тествало водата в частна лаборатория в Бухово, уточни директорът на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева - Манчева. 

Тя съобщи, че в късния следобед  са били уведомени кметовете на населените места, за да предприемат съответните мерки и да уведомят хората да не ползват водата. Забранено е ползването й за питейни нужди и готвене.

Завишението е в рамките на старите норми, Засега се спира ползването на водата до втори резултат.

В понеделник ще бъдат взети нови проби. Те ще бъдат изследвани в Националния център по радиобиология.


print Отпечатай
Още от категорията

Връщат Манол Пейков в "Пловдив 2019", той ще си помисли след като се извинят

Манол Пейков да се върне отново в Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019“. Това може да стане , ако съветниците прегласуват решението си за неговото освобождаване.  Смятам , че на следващата сесия ще променим решението и господин Пейков няма какво да се притеснява , коментира кметът Иван Тотев пред журналисти.   Той определи..

обновено на 22.05.17 в 16:27

Представиха официално Димитър Керин като зам.- областен управител

Областният управител Здравко Димитров представи на екипа си своя нов заместник Димитър Керин.  43 годишният инженер е бивш общински съветник от „Атака”, бил е и член на районни избирателни комисии.  Димитър Керин заяви, че се надява дългогодишният му опит в административните структури да му бъде от полза и в настоящата му дейност.  Той беше..

публикувано на 22.05.17 в 16:27

Мъж си глътна езика след побой пред дискотека в Пловдив

Районна прокуратура привлече като обвиняеми по бързо производство двама младежи за побой. Сбиването е станало пред пловдивска дискотека след размяна на реплики между трима мъже и двамата обвиняеми. Тримата напуснали дискотеката и си тръгнали. Двамата обвиняеми ги последвали, настигнали ги и започнали да ги бият побой. При сбиването е..

публикувано на 22.05.17 в 15:27

Ще създам добра атмосфера за работа за Пловдив ЕСК

Кметът Иван Тотев представи новия си заместник по култура и туризъм Александър Държиков.  Градоначалникът отново подчерта, че е търсил за поста диалогичен човек с административен опит, който познава работата в общината и контактува с дейците на културата.  До рокадата се стигна, след като досегашният зам.-кмет Амелия Гешева бе назначена за..

обновено на 22.05.17 в 15:00

Съдът отстрани професорите от УХТ от длъжност за подкупи

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност  двамата преподаватели от Университета по хранителни технологии, обвинени за вземането на подкуп.  Прокуратурата поиска  тази мярка за професорите Симеон Василев и Николай Банков докато тече разследването срещу тях с мотива, че  те разполагат с необходимите механизми  да му навредят или да повлияят..

обновено на 22.05.17 в 15:00

Без анулирани работи на втората матура и изпита по математика за седмокласниците

Близо 9  хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явиха на националните изпити в Пловдив и областта. За поредна година те се провеждат в един и същи ден.   В Националното външно оценяване за 7-и клас по математика участваха 4865  ученици, като повечето от тях избраха и  втория модул със задачи.   Балообразуването при сегашните седмокласници ще е..

обновено на 22.05.17 в 14:53

Над 3000 литра контрабанден алкохол арестуваха пловдивските митничари

В рамките на седмица служители от Митница Пловдив задържаха общо 3100 литра алкохол без платен акциз.  В складово помещение в Пловдив са открити 6 906 бр. бутилки, съдържащи общо 2 484 литра различни видове алкохолни напитки. Всички бутилки били облепени със стари, невалидни бандероли, различни емисии и образци, като някои от образците са използвани..

публикувано на 22.05.17 в 14:52