РЕКЛАМА

Откриха уран във водата на три пловдивски села

| обновено на 20.05.17 в 09:19

Наличие на уран,  малко над – допустимите стойности, е открит във водата на три пловдивски села - Пъдарско, Болярино и Драгойново.  От Регионалната здравна инспекция се позоваха на резултати от проби, предоставени им от  В и К .  

Водното дружеството е тествало водата в частна лаборатория в Бухово, уточни директорът на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева - Манчева. 

Тя съобщи, че в късния следобед  са били уведомени кметовете на населените места, за да предприемат съответните мерки и да уведомят хората да не ползват водата. Забранено е ползването й за питейни нужди и готвене.

Завишението е в рамките на старите норми, Засега се спира ползването на водата до втори резултат.

В понеделник ще бъдат взети нови проби. Те ще бъдат изследвани в Националния център по радиобиология.


Още от категорията

Побойниците от Асеновград поискаха минимални присъди

По съкратеното съдебно следствие се гледа делото срещу обвинените за хулиганство, телесни повреди и закана за убийство в Асеновград при побоя на младите гребци при язовир 40 - те извора през лятото.  Единадесетте подсъдими признаха пред съда вината си и заявиха, че съжаляват за случилото се.  Така присъдите им ще бъдат намалени с една трета под..

обновено на 18.12.17 в 12:27

От EVN отчитат тока и по празниците по редовния график

„Eлектроразпределение Юг“ ще отчита електромерите и по време на коледните и новогодишни празници по редовния месечен график.   При отсъствие на абонатите по време на празниците и неосигурен достъп до електромери, инкасаторите ще оставят съобщение клиентите да се свържат с дружеството за посещение в удобно за тях време.  Това може да стане с..

публикувано на 18.12.17 в 12:27

От април догодина ще плащаме по два лева за "Синя зона" в Пловдив

Цената на "синята зона" в Пловдив ще се увеличи на  2 лева  още през април следващата година. Това прогнозира кметът Иван Тотев като отбеляза, че не се предвижда разширяване на зоната, но ще има повече автомати в нея, а служителите ще бъдат преназначени и ще изпълняват контролни функции.  Един милион лева  повече са средствата  за градския..

публикувано на 18.12.17 в 11:49

Автобус №93 вече ще вози до Индустриалната зона и Радиново

Маршрутът на автобусна линия №93 се удължава до Индустриалната зона и до от село Радиново. Това решиха единодушно общинските съветници на последната си за година работна сесия. Така, линия 93, тръгваща ЖР "Тракия", вече ще вози пътниците и по Голямоконарско шосе до фирмите "Димитър Маджаров-2", "Сокотаб България", "Шенкер", "Чичо Чарли" до..

публикувано на 18.12.17 в 11:32

Седмица без глоби обяви НБ "Иван Вазов"

В навечерието на Рождество Христово, по традиция, НБ „Иван Вазов“ – Пловдив прави добронамерен жест към своите читатели и ползватели като обявява от днес до 22 декември „Седмица без глоби и санкции“.  В този период тези, които са закъснели или просто са забравили да върнат заети книги, документи и други библиотечни материали ще могат да ги върнат без..

обновено на 18.12.17 в 11:12

Пловдивската Темида спешно търси 90 съдебни заседатели

С 41 гласа "за" и нито един "против" общинските съветници гласуваха да бъде избрана комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд - Пловдив.  Комисията е от деветима членове, с председател  съветникът от ГЕРБ Ясен Михайлов.  Съгласно Закона за съдебната власт трябва да бъдат избрани 90 съдебни заседатели.  Подборът е по..

публикувано на 18.12.17 в 10:22

Започва делото за побоя над малките гребци в Асеновград

В Районния съд в Асеновград ще се гледа делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата спортисти на язовир "40-те извора".  Те са обвинени в хулиганство, заплахи за убийство и нанасяне на телесни повреди.  Инцидентът стана на 26 юни тази година на язовира, където тренират спортистите от местния клуб по гребане. Сбиването продължи и пред..

обновено на 18.12.17 в 10:19