Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев отстрани Берое и чака съперника за следващия плейоф

Ботев (Пловдив) отстрани Берое и ще играе в плейофа за 7-о и 8-о място, победителят от който ще играе в баража за участие в Лига Еворпа. „Канарчетата“ загубиха с 1:2 реванша в Стара Загора, но след победа с 3:0 в първия мач продължават напред с общ резултат 4:2 и в събота вечер ще научи името на своя съперник за финалния плейоф.

Николай Киров направи две промени в състава в сравнение с първия мач. Едната от тях бе принудителна, като на мястото на наказания Виктор Генев като титуляр в центъра на защитата започна Кристиан Димитров, а Омар Косоко, а Антонио Вутов стартира за сметка на Омар Косоко.

Очаквано предвид трите гола пасив, с които влезе във втория мач Берое започна агресивно и опита висока преса още от самото начало. В 13-ата минута пред Жуниор Мапуку се откри първата добра възможност, но таранът на домакините стреля над вратата от добра позиция.

Две минути по-късно активните действия на заралии дадоха резултат и те дръпнаха в резултата след автогол на Кристиан Димитров. В опита си да пресече прострелно центриране младият бранител на „жълто-черните“ отклони топката и заблуди плонжа на Иван Чворович и така Берое поведе с 1:0.

Ранният гол даде игрово предимство на домакините и те можеха да удвоят в 37-ата минута, когато Иван Чворович направи блестящо спасяване срещу изстрела от упор на Борислав Цонев.

През първото полувреме „канарчетата“ бяха доста плахи в офанзивен план и затрудниха Душан Перниш едва в 43-ата минута след далечен удар на Антонио Вутов, отразен от стража на Берое.

Още в 18-ата минута на първата част Николай Киров бе принуден да извади от игра заради мускулна травма Фернандо Виана, който бе заменен от Крум Стоянов. На полувремето треньорът на Ботев смени и другия бразилец в състава Фелипе Бризола, а на терена се появи Омар Косоко.

В 51-ата минута французинът демонстрира отличната си форма в последните мачове със самостоятелен рейд, с който излезе сам срещу вратаря, но Перниш успя да скъси навреме дистанцията и да парира удара  на Косоко. След центрирането от получилия се корнер Радослав Терзиев стреля с глава над напречната греда.

Действията на „канарчетата“ през второто полувреме бяха доста по-уверени. Пловдивчани разиграваха умело и изнесоха играта доста по-далеч от своето наказателно поле. Въпреки това се наложи Иван Чворович да прави ново важно спасяване след опасен шут от дистанция на Антон Карачанаков в 62-ата минута.

Две минути по-късно Ботев прекърши ентусиазма на своя домакин след страхотна комбинация завършена с точен удар от Антонио Вутов. С много майсторски пас Лъчезар Балтанов изведе в коридор отляво Крум Стоянов, той пусна успоредно на голлинията към Вутов, който на празна врата изравни – 1:1.

Логично голът уби интригата предвид солидния аванс на „жълто-черните“ от първия мач. Сега домакините се нуждаеха от цели 4 попадения и въпреки че задачата им бе доста трудна те не се предадоха и опитаха да се върнат в мача.

В 68-ата минута след удар на Борислав Цонев топката кацна върху напречната греда, а в 75-ата Жуниор Мапуку вкара за 2:1. Омар Косоко направи нов рейд и нов пропуск очи в очи с вратаря минута преди края, а силите на Берое не стигнаха за повече и Ботев заслужено отстрани своя противник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив отбеляза 20 години от спечелването на титлата

На 8 май 2024-а се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла от Локомотив Пловдив, отбелязаха от клуба. Ето какво написаха „черно-белите“: „Днес се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла! На 8 май 2004 г. Локомотив е шампион на България за сезон 2003/2004 след драматична победа над Славия с 3:2...

публикувано на 08.05.24 в 18:13

Григор Димитров стартира срещу японец в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в схемата Димитров..

публикувано на 08.05.24 в 18:07

Клубовете предложиха нов формат на шампионата

След срещата между представителите на клубовете, Българския футболен съюз и професионалната футболна лига бяха обявени предложенията за форматите на първа и втора лига, които трябва да се приемат на Изпълком.  Елитът остава с 16 отбора, но ще бъде променен форматът. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица. В първата и втората четворка..

публикувано на 08.05.24 в 17:59

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка

 Запазете си три дни през май за „Дефиле вино и гурме“  1 0, 1 1 и 12 май  По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете шеснадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят врати за десетото издание на „Дефиле вино и гурме“. Фестивалът..

публикувано на 08.05.24 в 10:55

Предизвикателствата в съвременната култура за срещи

Съвременната култура на срещите или т.нар. ,,дейтинг култура“, може да бъде доста изтощителна за човек, който се опитва да открие любовта в съвременния свят. Става ни все по-трудно да се свържем качествено едни с други, да допуснем да бъдем открити, истински и автентични. За съжаление, да покажем уязвимост става все по-сложно, а това ни..

обновено на 07.05.24 в 16:42