Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) започна със загуба контролите

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив загуби с 0:1 от Пелистер (Битоля) в първа контрола от подготовката си за участиeто в Лига Европа и Първа професионална лига. Двубоят се игра на стадиона в Разлог. 

През първото полувреме "канарчетата" бяха по-активни, но пропуски направиха Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев. В 31-ата минута се стигна до скандал между футболистите на дата отбора, като от "жълто-черните" най-активен бе Омар Косоко, който получи жълт картон. 

Играта през второто полувреме беше равностойна, като македонците застрашиха няколко пъти опасно вратата на Ботев. В 79-ата минута Матей Цветановски отбеляза победния гол за Пелистер.

Състав на Ботев: Иван Чворович, Цветомир Панов, Виктор Генев, Йордан Минев, Пламен Димов, Меледже Омнебес, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола, Тони Тасев, Омар Косоко (Даниел Кайзер, Кристиан Димитров, Лазар Марин, Радослав Апостолов, Алваро Юлиано, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Милко Георгиев, Исмет Рамадан, Иван Василев).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предизвикателствата в съвременната култура за срещи

Съвременната култура на срещите или т.нар. ,,дейтинг култура“, може да бъде доста изтощителна за човек, който се опитва да открие любовта в съвременния свят. Става ни все по-трудно да се свържем качествено едни с други, да допуснем да бъдем открити, истински и автентични. За съжаление, да покажем уязвимост става все по-сложно, а това ни..

обновено на 07.05.24 в 16:42
Христо Христов

Христо Христов напусна управата на "Марица"

Собственикът на ПФК "Марица" (Пловдив) Христо Христов напуска съвета на директорите на клуба, съобщи той в официално изявление на страницата на футболния клуб във Фейсбук. Христов пое отговорността за изпадането на отбора от Втора лига и обяви имената на хората, които ще поемат ръководството на Марица.  "През този сезон "Марица" изпадна от Втора лига...

публикувано на 07.05.24 в 12:26

Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0

Отборите на Ботев (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в двубой от плейофната фаза на efbet Лига. Двата състава си поделиха по едно полувреме, но така и не съумяха да намерят път към скъпоценния гол. По този начин битката за баражното седмо място продължава да бъде изключително интересна. След нулевите ремита, навръх Гергьовден, позициите се..

публикувано на 07.05.24 в 00:35

Григор Димитров научи възможните си съперници за първия мач в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 17:54

Виктория Томова стартира с победа на турнира по тенис в Рим

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей в италианската столица Рим с награден фонд 5.5 милиона долара. Българката, която е поставена под номер 6 в схемата на пресявките, надделя над участваща с "уайлд кард" представителка на домакините Анастасия Абанато с 6:3, 6:1 за 78 минути...

публикувано на 06.05.24 в 17:52