РЕКЛАМА

Пожар изпепели къща в Пловдив

| обновено на 19.06.17 в 14:41
Снимка: Михаил Миховски

Къща изгоря в пожар в пловдивския квартал "Смирненски" на ул. "Сергей Румянцев" №13. Няма пострадали.

Огънят е започнал от гаража и бързо е обхванал цялата сграда. В къщата на втория етаж се е намирала 31-годишната Вяра Ганева с 3-годишния си син и детето на етърва й на 4 години и 2 месеца. Тя не е усетила пушек и не е видяла пламъците. Била е предупредена от съседка и е успяла да избяга от горящата къща.

Снимка

Пред Радио Пловдив Вяра Ганева разказа, че няма идея какво може да е предизвикало пожара. В гаража е имало буркани зимнина, малко останали от зимата дърва за огрев и инструменти. Никой не е работил в момента на инцидента днес по обед. Прозорецът на гаража е бил отворен и той е на два метра от ж.п. линията, но на този етап не може да се твърди, че хвърлен фас от цигара е причина за огъня, посочи Ганева.

4 пожарни екипа се включиха в гасенето на пожара. Причините за инцидента се уточняват от пожарникарите. Предстои разследване.
Снимка


Още от категорията

Премиерът инспектира пътни ремонти, открива обновени клиники в УМБАЛ "Св Георги"

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира ремонтите на Асеновградско шосе и магистрала „Тракия“. Министър-председателят ще посети и УМБАЛ „Свети Георги“.   Той ще присъства на официалното откриване на изцяло обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение, пребазираната  Клиника по нервни болести и обновените асансьорни уредби .

обновено на 28.05.18 в 10:27

Днес е празникът на Светия Дух

Днес - понеделникът след Петдесятница, е празникът на Светия Дух. Празнува се слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с Божествената му благодат. Пловдивският митрополит Николай ще отслужи архиерейска света Литургия в храм „Св. Троица” в пловдивското село Труд. Знеполският епископ Арсений ще възглави богослужение в храм..

обновено на 28.05.18 в 10:27

Паметник на Левски се открива в Стамболийски

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще гостува в Стамболийски за празника на града и за да участва в откриването на паметтик на Васил Левски. Тържествената проява ще е от 20 часа и след нея ще се състои заря - проверка с участието на военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“. След официалната цремония ще има концерт на..

обновено на 28.05.18 в 09:50

Откриха нелегална дървесина в склад в Батак

Редица нарушения са разкрити при поредната проверка на фирми за добив и преработка на дървесина в Пазарджишко.  Данъчни, горски, полицаи и трудови инспектори са установили несъотвествие между количествата дървесина по дневник и откритото в склад към цех за преработка в Батак.  Разликата е от близо 200 куб. метра.  Цехът и складът се..

публикувано на 27.05.18 в 15:57

Асеновград чества своя празник

Тържествата започват в 9 часа с празнична света литургия за благоденствие в храм "Свети Николай Чудотворец".  Час по-късно на Асенова крепост ще се състои тържествената церемония по удостояване със званието "Почетен гражданин", след което празничното шествие ще се отправи към града и ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен II...

обновено на 27.05.18 в 08:43

Роженската обсерватория посреща стотици гости

Днес е „Ден на отворените врати” в Националната астрономическа обсерватория в Рожен.  За поредна година любителите на астрономията в България ще могат да се насладят на научно-популярна лекция на астрономите от Обсерваторията. Да разгледат наблюдателната техника и да научат по какви задачи работят професионалните астрономи в Роженската..

обновено на 27.05.18 в 08:39

В село Беден гласуват повторно за кмет

Кандидатите на ПП БСП и на ПП ГЕРБ ще се явят на балотаж днес за кмет на девинското село Беден.  На провелите се миналата седмица частични мести избори Николай Димов /БСП/ и Стоян Настанлиев /ГЕРБ/ си поделиха подкрепата на 105 / 96 избиратели.  Имащите право на глас в родопското село са 351 гласоподаватели, като до урните на първия тур отидоха..

публикувано на 27.05.18 в 08:38