Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Илков официално оглави Областната дирекция на полицията в Пловдив

Рокадата се извърши в обстановка на пълна секретност и медийно затъмнение

| обновено на 23.06.17 в 17:57

Досегашният началник на сектор "Криминална полиция" Атанас Илков оглави от днес ОД на МВР Пловдив. 

Новият директор бе представен на закрита среща с екипа на дирекцията  от главния секретар на МВР Младен Маринов. 

До назначаването на Атанас Илков, който доскоро беше временно изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР в Пловдив, се стигна след като Христо Разсолков подаде заявление за освобождаване на 1 юни. 

За Радио Пловдив Христо Разсолков заяви, че е решил да напусне системата на МВР по собствено желание и с лични мотиви. Той не пожела да каже в коя сфера ще е новата му професионална реализация.

Комисар Разсолков обяви, че колегата му Илков е "изключително добър като професионалист", но последната оценка е тази на обществото след време. 

Добра приемствености надграждане на постигнатите добри резултати е пожеланието, с което Христо Разсолков ще си тръгне от кабинета днес. За да се разсеят съмненията за напрежение в системата ,  официалното предаване на поста между него и Атанас Илков стана в присъствието на главния секретар на ведомството Младен Маринов и ръководителите на Административна и Окръжна прокуратура - Иван Даскалов и Румен Попов. 


Ст. комисар Атанас Илков е роден на 20.12.1964 година в Пазарджик.

Има завършена магистратура по право от Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Специализирал е в международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико. В Министерството на вътрешните работи от 20 години – в РДВР-Пазарджик (1987-1999), в Криминална полиция (1999 – 2009), като началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“ (2009- 2012), началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към ГДКП (2014-2015). През месец юли 2016 г. е назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02