РЕКЛАМА

"Изкуството трябва да бъде еманация!"

Дни преди Пловдив и сцената на Античния театър да посрещнат спектакъла „Силата на съдбата„ , ви срещаме с оперния режисьор , художник и хореограф  Стефано Пода.

Един откровен разговор за  идеите , за времето и съприкосновението му  с изкуството . 

„Важно е да се търси чувствителността на съвременния човек.Най-важни са младите хора , които днес се губят сред шума и които се отдалечават от основанията на духа. Важно е зрителят да стане изследовател на самия себе си.“

Безценна помощ в това интервю получихме и от  г-жа  Нели Раданова  с превода от италиански език .

Отправна точка на разговора ни е въпроса - Какви са очакваниятa на Стефано Пода  за спектакъла  , работата с музикантите от Пловдивска Опера и конкретната сцена на Античния театър . 

Чуйте цялото интервю на Дарина Иванова  в прикачения файл.


Още от категорията

Възможностите на светлината в съвременното изкуство са огромни

Художникът Емил Миразчиев, председател ан УС на Сдружение „Изкуство днес“ заминава за Токио и Лондон. Предстоят му срещи с артисти, които ще покани за Пловдив’2019 – Европейска столица нва културата. Преди повече от 20 години в изложбата „Идеалът“ на „Ръб“ представих „Дух-Светлина“. Говорех тогава за огромните възможности на..

публикувано на 17.03.18 в 11:15

В "Срещите" - поглед към масонството у нас

 В "Срещите" тази събота - разговор за  българското масонство и най-вече за поръката  от първата велика  ложа: "Нищо не е по-трудно и нищо не изисква повече време, отколкото да  бъдете в открито противопоставяне на своето време и да кажете на глас: не!" Та, колко го могат това "не" днес? И как са българските масони с прочита "Опознай себе..

обновено на 17.03.18 в 11:11

Петър Петков с дебютен роман "Ангел"

Петър Петков ще представи дебютния ди роман „Ангел“ в Културен център „Тракарт“. Историята е в главата му, но за написването получава подкрепа от приятели.  Музата идва и писането върви бързо. Не си е представял, че ще напише книга и ще има премиера. Ето, че се случва, продължава да пише,но този път във формат фентъзи. Петър преживява..

публикувано на 17.03.18 в 10:39

Децата играят, учат и се състезават

Второкласници ще премерят сили в градско състезание за правоговор и правопис на български език, което организират трите Лайънс клуба в Пловдив. „Буквоплет” ще провери знанията на децата на 18 март от 10 часа в хотел „Империал”. 20 училища вече са провели вътрешни кръгове, от които са излъчени по двама състезатели. Те ще се представят на градския..

публикувано на 17.03.18 в 09:57

"Пловдив 2019" финансира близо 100 читалищни проекта

93 проекта на читалища целия Южен Централен район са одобрени за финансиране от Фондация „Пловдив 2019“. Това заяви артистичният директор на организацията Светлана Куюмджиева.  Общо 247 проекта от над 160 читалища са кандидатствали за финансиране в отворената покана на фондацията. Активността е много голяма, което за нас е положителен резултат,..

публикувано на 16.03.18 в 12:58

"Радиограмофон" е филм за рока и свободата

Новият български филм "Радиограмофон" ще има премиера във феста София филм фест в Пловдив  следващия вторник 20 март в Лъки Дом на киното.  Филмът е с награда "Златна роза" за дебют на режсьорката Рузие Хасанова, която повече от 15 години живее и работи в Лондон. Това е първият и пълнометражен филм.  Историята във филма е с автобиографичен сюжет...

публикувано на 16.03.18 в 11:44

Гергана Димитрова гостува в "Молескин"

Гергана Димитрова е режисьор, преводач, културен активист, създател на организацията “36 маймуни” и съосновател на Асоциацията за свободен театър.  Тя слуша всякаква и най-“дивашка” музика, но за този петък специално ни е подготвила популярни и радиофонични песни.  Слушайте ни по Радио Пловдив в петък веднага след новините в 18.00 часа...

публикувано на 16.03.18 в 11:05