РЕКЛАМА

"Изкуството трябва да бъде еманация!"

Дни преди Пловдив и сцената на Античния театър да посрещнат спектакъла „Силата на съдбата„ , ви срещаме с оперния режисьор , художник и хореограф  Стефано Пода.

Един откровен разговор за  идеите , за времето и съприкосновението му  с изкуството . 

„Важно е да се търси чувствителността на съвременния човек.Най-важни са младите хора , които днес се губят сред шума и които се отдалечават от основанията на духа. Важно е зрителят да стане изследовател на самия себе си.“

Безценна помощ в това интервю получихме и от  г-жа  Нели Раданова  с превода от италиански език .

Отправна точка на разговора ни е въпроса - Какви са очакваниятa на Стефано Пода  за спектакъла  , работата с музикантите от Пловдивска Опера и конкретната сцена на Античния театър . 

Чуйте цялото интервю на Дарина Иванова  в прикачения файл.


Още от категорията

Райна Каблешкова с нова книга за родолюбието

24 октомври 2018 г. от 17.30 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена новата книга на Райна Каблешкова „За честта на пагона и в служба на Отечеството“.  Т я представя по родолюбив, но и исторически достоверен начин  участието на копривщенци в описаните в нея войни. Акцент е поставен върху проучена от авторката тема..

публикувано на 24.10.18 в 08:46

Стефка Тотева представя новата си стихосбирка "Прозорецът"

Премиера на стихосбирката на Стефка Тотева „Прозорецът“ ще се състои тази вечер от 18 ч. в читалище „Алеко Константинов“.  Това е четвъртата книга на поетесата, която ще бъде представена от езиковедът Елена Диварова. Премиерата ще е с музикалното присъствие на китариста Стефан Гераксиев-Денвъра. „Стефка Тотева е поет от първия миг. Стиховете..

публикувано на 24.10.18 в 07:09

Христо Карастоянов гостува с нов роман в "Петното"

Писателят Христо Карастоянов гостува в литературен клуб „SPIRT&SPIRIT“ в „Петното на Роршах“ с новия си роман „Животът няма втора половина“, издание на "Жанет 45".  Книгата е продължение на предишната  - „Една и съща нощ“, в която герои са поетът Гео Милев и анархистът Георги Шейтанов - тя е отличена с награда „Хеликон“.  В новия роман..

обновено на 23.10.18 в 09:23

Картините на Васил Стоев "Вчера, днес и утре"

Изложба „Вчера, днес и утре“ на известния пловдивски художник Васил Стоев се открива тази вечер в галерия „Орфей“ в Пловдив.  Това е първата експозиция, подредена на новото място на галерията - на бул. „Марица“ 91.  Васил Стоев представя творби от 90-те години на XX век, част от които идват за изложба от САЩ. По това време негови произведения..

обновено на 23.10.18 в 09:23

"Прегръдка на изпроводяк" с Йоланта Спасова в Смолян

„Прегръдка на изпроводяк“ е надсловът на портретната вечер, която ще се проведе в Клуба на дейците на културата в Смолян.  Вечерта е посветена на полякинята Йоланта Анна Мазур Спасова, извървяла целия си професионален и творчески път в Родопите.  Слово за Йоланта Спасова - архивист, историк, българолюбец и общественик, ще произнесе поетът Георги..

публикувано на 23.10.18 в 09:18

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20. 10. 2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Джоузеф Конрад. Сърцето на мрака. 144 стр., ок. 2А, Книгомания, 2018. Ингмар Бергман. Киноповести – Сцени от един семеен живот. Сарабанда. Есенна соната. Персона. 382 стр., тв. К. ок. 4А, Лист, 2018...

публикувано на 22.10.18 в 10:28

Юбилейна изложба с икони се открива в църквата "Св. Димитър"

Сдружение "Свети Димитър" открива тази вечер от 18 часа изложба с икони в църквата "Свети Димитър" в Пловдив. В програма "Точно днес" говорим с изкуствоведа  Вихра Григорова , която разказва за новите творби на студенти от АМТИИ и преподавателите им.  Иконите са посветени на V-те Свети Димитровденски културно-църковни празници - 2018, които..

публикувано на 22.10.18 в 10:18