РЕКЛАМА

Посветиха пощенска карта на Левски

| обновено на 17.07.17 в 13:35

Пощенска карта, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски от днес вече е част от богатата филателна поредица за Апостола на свободата. Печатът за валидирането на изданието бе поставен в Карлово от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, съобщиха от пресцентъра на МТИТС. 

Първото пощенско-филателно издание за Васил Левски е от 1929 година и е част от серия по повод 50 години от Освобождението на България, е казал по време на церемонията заместник-министър Ангел Попов. Най-новата пощенска карта е създадена от художника професор Пламен Вълчев, който е отдаден на пресъздаването на образа на Левски в изобразителното изкуство. 

"Независимо от колекционерския тираж от 617 броя, с най-новото пощенско-филателно издание, образът на Васил Левски ще обиколи света. Така и българите в чужбина ще отбележат 180-годишнината от рождението на най-значимия национален герой", е посочил още заместник-министър Ангел Попов. 

Снимка

Още от категорията

Георги Господинов представя "Всичките наши тела"

Писателят Георги Господинов ще представи своя сборник с разкази „Всичките наши тела“.  Премиерата ще е от 19 часа в склада на Тютюневия град на ул. „Екзарх Йосиф“ 16. Авторът ще бъде представен от литературния критик Гергина Кръстева и издателя Манол Пейков. Свръхкратките истории на Господинов са смешни и абсурдни, меланхолни и иронични..

публикувано на 17.06.18 в 08:26

Пловдив - арена на дебат между движение "Реформи в културата" и министър Боил Банов

Министерството на културата отпуска 1 милион лева за библиотеките,  съобщи в Пловдив министър Боил Банов. Той бе гост на първия форум на създаденото на 24 май -  Движение „Реформи в културата“.   Фокусът днес беше проектът Пловдив – европейска културна столица през 2019.  В дискусията Манол Пейков, Мариана Чолакова е Емил Миразчиев, които са..

обновено на 16.06.18 в 21:31

Сърница вече има собствен полицейски участък

Община Сърница  вече има собствен полицейски участък, който ще обслужва 4700 души.  Освен, че ще осигурява денонощна охрана в района, полицейските административни услуги ще се извършват на място, а не във  Велинград, както е било до момента, каза  заместник-комисарят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Ивайло Тишев: Това е най-младата община в..

публикувано на 16.06.18 в 21:27

Турските граждани в Пловдив гласуват на предсрочните избори

Две изборни секции са разкрити в турското конулство в Пловдив, където  от  сутрина започна гласуването за предсрочния вот в Турция.    Изборният ден  преминава спокойно, а в областта има регистрирани 2 500 избиратели, които могат да гласуват в продължение на три дни  - от 9  до 21 часа до понеделник включително.  Първите гласували заявиха, че..

публикувано на 16.06.18 в 15:47

"Две-три бири фест" в Тютюневия град

Фестивал на занаятчийската бира се провежда в Тютюневия град в Пловдив през почивните дни.  За втора поредна година "Две-три бири фест" събира български и чужди занаятчии пивовари и любители на крафт пивото.   Улица "Екзарх Йосиф" се превръща в миниатюрно фестивално градче на пивото.  Посетителите могат да опитат десетки видове бира и да..

публикувано на 16.06.18 в 09:20

Критичен поглед върху подготовката на Пловдив за европейска културна столица

„Как Пловдив се подготвя за престижната си роля „Европейска столица на културата 2019“ – това е темата на първата дискусия за културни политики, която организира новоучреденото движение „Реформи в културата“. Критически мониторинг върху подготовката на града ще представят двама бивши членове на УС на фондация „Пловдив 2019“ Мариана..

обновено на 16.06.18 в 09:13

Млади учени споделят идеи за природата

Игра с екологична насоченост  „Зелен Пловдив, зелени идеи“  организира Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ пред сградата на Община „Марица“.  Инициаторите на събитието, сред които младите учени от клуб „Квант“ към ЕГ „Пловдив“, призовават гражданите да споделят в рамките на един ден идеите си за откриване на пътя към природата и..

публикувано на 16.06.18 в 09:12