РЕКЛАМА

Завесата на "Сцена на кръстопът" се вдига в неделя

21 представления от 4 страни, 18 трупи от 9 града с над 200 актьори – това съдържа афишът на 21-то издание на Театралния фестивал „Сцена на кръстопът 2017“. Форумът, чийто надслов тази година е „Театъра Пътят“, ще се проведе от 10 до 23 септември в Драматичния театър в Пловдив. Освен от България пристигат театри от Англия, Украйна и Турция – съобщиха организаторите.

„Лицето на това издание са многообразните варианти на любовта, защото има комедии, има мюзикъл за възрастни, оптически илюзии и дори цирк в една от пиесите. В селекцията са и постановка по романа на Никос Казандзакис „Последното изкушение“, вариации на Шекспир, представени от английска трупа, поредният прочит на „Женитба“ на Гогол“ – заяви селекционерът на фестивала театроведът Богдана Костуркова.

По традиция старт на форума дава пловдивската трупа с премиера на постановката „Руски мармалад“ от Людмила Улицкая с режисьор Владимир Гурфинкел. Другата премиера на пловдивската драма е „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга с режисьор Крис Шарков. От родния град на Шекспир Стратфорд на Айвън пристига английска трупа, която ще играе класиката „Веселите уиндзорки“.

В съпътстващата програма на 19 септември е вечер, посветена на големия наш драматург Константин Илиев, по повод предстоящата му 80-а годишнина.


Още от категорията

7 дни до затварянето на бул. "Марица- Юг" и още толкова до светването на "Отец Паисий"

От понеделник се очаква да започнат ремонтните дейности на булевард „Марица-ЮГ“. Вече тече подготовка за затварянето на пътната артерия. Ремонтните дейности ще продължат близо 3 месеца, съобщи кметът Иван Тотев. Паважната настилка ще бъде заменена от асфалтова. Предвижда се и подмяна на осветлението. В този проект е и зелената зона между..

публикувано на 25.06.18 в 13:09

След седмица ще пътуваме с комбиниран билет от 1,50 в градския транспорт

От пърли юли започва продажбата на комбинирани билети за масовия градски транспорт. Той е на цена 1 лев и 50 стотинки, ще важи за 1 час за  неограничен брой рейсове. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. Комбинираните билети ще се продават чрез устройствата, които са монтирани по автобусните спирки, административните сгради, училища,..

обновено на 25.06.18 в 13:03

130 билборда в Пловдив "падат", влизат нови правила и за фасадите

Нови правила в общия градоустройствен план ще регулират фасадните елементи в централната градска част на Пловдив. Очаква се те да бъдат одобрени тази седмица от Националния институт по паметниците на културата, което ще даде възможност на администрацията да промени и сега действащите наредби. Превижда се разреждането на билбордовете в града,..

публикувано на 25.06.18 в 13:02

Превозвачите от Пловдив останаха на място, Борисов оттегли причината за протест

Десетки автобуси, маршрутки, товарни автомобили и таксита се събраха на „Кукленско шосе“ в Пловдив за предварително планираното протестно шествие срещу създаването на на Българска автомобилна камара. По стъклата на автобусите и колите имаше надписи „Протест“, „Обединени срещу приватизацията на бранша“, „Кой стои зад Столарски? Вън на..

публикувано на 25.06.18 в 12:26

Подновяват изграждането на Зоокъта

Пловдивски административен съд е отхвърлил жалбите на еколозите по отношение на оценката на въздействието върху околната среда за строителството на зоологическата градина. Това заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че магистратите са се произнесли в полза на Община Пловдив. Това ще даде възможност да се завърши зоологическата градина...

публикувано на 25.06.18 в 11:44

Протест на превозвачите затруднява движението в Пловдив

Протестно шествие против създаването на Транспортна камара ще има и по централните булеварди на Пловдив.  Мотото е „Срещу приватизацията на бранша“. Според превозвачите е недопустимо автобустните и товарните превози да се обединят в една структура, каквото е предложението в законопроекта. Шествието започва в 11 часа от Кукленско шосе по маршрут..

обновено на 25.06.18 в 11:36

4 автомобила горяха в "Кючук Париж"

Четири автомобила са с материални щети в резултат на два пожара снощи в квартал "Кючук Париж" в Пловдив.  Около 23 часа на тел. 112 било съобщено, че горят две Аудита, паркирани в съседство на бул ."Македониия". Близо час по-късно  сигнал бил подаден и за обхванати в пламъци Ауди и Опел на ул. "Димитър Талев". И в двата случая няма пострадали..

публикувано на 25.06.18 в 11:36