РЕКЛАМА

Завесата на "Сцена на кръстопът" се вдига в неделя

21 представления от 4 страни, 18 трупи от 9 града с над 200 актьори – това съдържа афишът на 21-то издание на Театралния фестивал „Сцена на кръстопът 2017“. Форумът, чийто надслов тази година е „Театъра Пътят“, ще се проведе от 10 до 23 септември в Драматичния театър в Пловдив. Освен от България пристигат театри от Англия, Украйна и Турция – съобщиха организаторите.

„Лицето на това издание са многообразните варианти на любовта, защото има комедии, има мюзикъл за възрастни, оптически илюзии и дори цирк в една от пиесите. В селекцията са и постановка по романа на Никос Казандзакис „Последното изкушение“, вариации на Шекспир, представени от английска трупа, поредният прочит на „Женитба“ на Гогол“ – заяви селекционерът на фестивала театроведът Богдана Костуркова.

По традиция старт на форума дава пловдивската трупа с премиера на постановката „Руски мармалад“ от Людмила Улицкая с режисьор Владимир Гурфинкел. Другата премиера на пловдивската драма е „Момчето от последния чин“ от Хуан Майорга с режисьор Крис Шарков. От родния град на Шекспир Стратфорд на Айвън пристига английска трупа, която ще играе класиката „Веселите уиндзорки“.

В съпътстващата програма на 19 септември е вечер, посветена на големия наш драматург Константин Илиев, по повод предстоящата му 80-а годишнина.


Още от категорията

Медици от ТЕЛК - Пловдив заплашват с оставки

Лекари от ТЕЛК-Пловдив предупреждават, че ще подадат оставки. Основната причина е нерешеният от здравното министерство проблем с актовете за нарушения.  Много от лекарите плащат от собствения си джоб вече получените от пациентите инвалидни пенсии, които Националната лекарска комисия и НОИ са отменили със задна дата. Това са финансови санкции за пари,..

публикувано на 11.12.17 в 16:30

Лека кола падна от мост в Марица в Пазарджик

Лек автомобил „Опел“ падна от мост в коритото на река Марица в Пазарджик.  При инцидента като по чудо няма пострадали, съобщи за Радио Пловдив говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.  Инцидентът е станал малко преди 9.00 ч. тази сутрин на мост в покрайнините на града, където е имало заледен участък на пътното платно. Колата се..

обновено на 11.12.17 в 16:17

С Жълтото училище Менда Стоянова стана "Доктор хонорис кауза" на АМТИИ

Държавата е готова да финансира реконструкцията  на Концертна зала в Пловдив, но Министерство на културата още не е представило проект за ремонта и обновяването.  Това съобщи председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, след като стана „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ.  Мотивът е „за съпричастност и заслуги към..

обновено на 11.12.17 в 16:17

Обществен дебат за съдбата на Гарнизонна фурна

Идеята за превръщането на бившата Гарнизонна фурна в съвременен културен център ще бъде темата на голямо обществено обсъждане, което прави Инициативният комитет за запазването на старата казармена сграда.  Публичният дебат е насрочен за днес 17,30 ч., в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. Организаторите на събитието канят..

обновено на 11.12.17 в 16:16

ДАНС откри 13 милиона лева щети за Септември при кметуването на Марин Рачев

Проверка на ДАНС е установила 13 милиона лева щети за община Септември при управлението на настоящия кмет Марин Рачев.  Копие от преписката е получена и в инициативният комитет "Да спасим община Септември", по чийто сигнал бе извършена проверката. каза председателят на инициативния комитет  "Да спасим община Септември" Николай Баташки.  От което..

обновено на 11.12.17 в 15:39

300 нови табели ще разказват за хора и събития, на които са кръстени

Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български и английски език за значими за българската история и града личности и събития, на които са кръстени. Монтажът започна от ул. „Найден Геров“ и продължава  по „Божидар Здравков“, „Константин Фотинов“, „Цанко Церковски“, „Ангел Букорещлиев“, „Цанко Дюстабанов“, „Кръстьо Пастухов“,..

публикувано на 11.12.17 в 15:39

Изправят пред съда пиян шофьор, ранил при катастрофа спътника си

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 30-годишен шофьор, който след употреба на алкохол предизвика катастрофа между Кричим и Куртово Конаре. При инцидента негов спътник получи средна телесна повреда. На 8 юли т.г. водачът Ботьо К. управлявал БМВ, което не било регистрирано в страната, без шофьорска книжка и в пияно..

публикувано на 11.12.17 в 15:25