РЕКЛАМА

Гъвкави данъци ще счупят "машината на неравенството"

Гражданска инициатива  "Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци!" си поставя за цел да предизвика промени в данъчната политика. 

Сред исканията на синдикалисти, икономисти, политически партии от левия спектър са  въвеждане на необлагаем минимум върху доходите на физическите лица и намалени ставки на ДДС от 20% на 9% за основни и детски храни, вода, базови медикаменти, учебници и книги.

България е сред страните с най- висок индекс на социално неравенство, аргументира иницативата Ваня Григорова, икономически съветник на КТ"Подкрепа".

Според нея ако държавата не може да осигури социално подпомагане за всички, то поне е длъжна да остави на работещите това, което са изработили. Затова и едно от предложенията е за необлагаема минимална работна заплата.

От инициативата заявяват, че България трябва да почерпи добрите европейски примери за различни ставки на ДДС, защото иначе най- уязвимите социални слоеве са двойно натоварени при покупката на лекарства, храна, учебници и книги.
Още от категорията

Доверието в журналистиката е приравнено към това в политиката

Илия Вълков, журналист и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и УНСС, член на Асоциацията на българските журналисти коментира доклада на американския Държавен департамент за доверието в медиите и ролята на журналистиката днес в България. Тези констатации нито са първите, нито ще бъдат последните. През годините ние като че ли..

публикувано на 24.04.18 в 12:53

Благотворителен концерт за 3-годишната Лилия

Благотворителен детски концерт на възпитаниците на ДГ „Дъга” ще се проведе тази вечер в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“ във връзка с инициативата „Доброто продължава”.  Тази година каузата е посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”.  Към инициативата се присъединиха..

обновено на 24.04.18 в 09:51

Нека майките да знаят, че ваксините нямат алтернатива

От  днес започва Европейската имунизационна седмица.  Информационната камапания ще продължи до 29 април, когато е и Световния ден на имунологията. Проф. д-р Йорданка Стоилова е ръководител Катедра епидемиология и медицина на бедствените ситуации при Медицински университет  в Пловдив и  Националния консултант по епидемиология. В предаването "Ден..

публикувано на 23.04.18 в 16:55

Проблясъци, но не и дългосрочна визия за пътната безопасност

За мен този закон механично е разделен на три части и като махнем закона за сервизите, което е изцяло нова концепция, липсваща до момента, и ма десетина нови предложения . А това всъщност с нищо не помага.  Очаквах дългосрочна визия, която да се справи с пътната безопасност.  Това заяви пред Радио Пловдив експертът по пътна..

публикувано на 23.04.18 в 16:51

Розовият кемпер на „Една от 8“ идва в Пловдив и Пазарджик

Розовият кемпер на Фондация „Една от 8“ стартира проекта “Сърдечни приятелки“  в подкрепа на диагностицирани жени с рак на гърдата в Пловдив на 23 и 24 април на площад „Централен“  и в Пазарджик на 25 и 26 април на пешеходната зона (между Младежкия театър и Историческия музей). Тази година в рамките на  проекта ще се проведат и безплатни..

обновено на 23.04.18 в 15:29

Капиталовата програма поставя в риск бюджета на Пловдив

БСП от Пловдив отправи сериозна критика към управлението на страната и към това на Пловдив. Повече от интервюто с лидера на столетницата в града  Красимир Трифонов . БСП в никакъв случай не работи срещу каузата Пловдив - Европейска столица на културата , каза Трифонов и уточни, че техните опасения по-скоро са за това, че няма да се осъществят големи..

публикувано на 23.04.18 в 10:07

Президентската институция не трябва да забравя, че е непартийна

Политологът  Борислав Ангелов  анализира атаките по линията Румен Радев - ГЕРБ, както и борбата с корупцията, в частност показния арест на Десислава Иванчева, и заявките за нови акции в тази посока. Борислав Ангелов подчерта, че в последния доклад на Държавния департамент на САЩ се засилва критичността към нас, от друга страна той не казва нищо ново,..

публикувано на 23.04.18 в 10:05